moviechallenge week 48

Thunderball (1965)

Wanneer een Britse bommenwerper is gestolen met twee atoombommen aan boord, wordt James Bond ingeschakeld om het vliegtuig op te sporen. De daders kondigen aan dat ze het vliegtuig in hun bezit hebben en de bommen zullen gebruiken als ze binnen korte tijd geen 100 miljoen aan geslepen diamanten ontvangen. Terwijl de klok doortikt, vindt Bond een spoor dat leidt naar de Bahamas.

film 149 is weer een bond film en ditmaal de vierde. vond deze af en toe een beetje langdradig maar verder was het wel een vermakelijke film. vergeleken met de laatste Bond films was deze een beetje braaf maar dat waren de eerste drie ook. En ja ze zijn wel vijftig jaar oud dus toen was alles nog heel anders.

You only live twice (1967)

James Bond treedt handelend op, wanneer een bemande ruimte-vlucht gekaapt wordt, waardoor een atoom-oorlog dreigt uit te breken. In Japan komt hij op het spoor van de daders, de wereldwijd verbreide misdaad-organisatie S.P.E.C.T.R.E., waar de aartsvijand van Bond, Ernst Stavro Blofeld genaamd, de touwtjes in handen heeft. Met hulp van de Japanse geheime dienst zet Bond alles op alles om een Derde Wereldoorlog te voorkomen.

film 150 was weer een James Bond. je moet deze niet vergelijken met de laatste twee bond films maar voor een oudere film was het geen verkeerde film. James is en blijft een gigantische player. echt die vent duikt in elke film met minstens een vrouw het bed in. wil ooit nog een keer de boeken van Ian Fleming lezen waar deze films op zijn gebaseerd.

On her Majesty’s Secret Service (1969)

James Bond voorkomt dat een jonge vrouw, Tracy Draco, zelfmoord pleegt. Haar vader is de leider van een machtige misdaadorganisatie en hij wilt dat Bond haar beschermt door met haar te trouwen. In ruil daarvoor krijg hij informatie die hem zal leiden naar zijn aartsvijand Ernst Blofeld. Hij belooft Blofeld te vermoorden, maar wordt verliefd op Tracy. Als hij ondekt dat Blofeld de mensheid wil vernietigen met een dodelijk virus, staat hij voor een moeilijke keuze: zijn land trouw zijn of met Tracy trouwen.

film 151. dit is alweer de zesde Bond film en ditmaal met een andere acteur die James Bond speelt. George Lazenby en hij is de enige acteur die maar in een film de rol van James Bond speelt. ik kan me niet herinneren dat ik deze ooit heb gezien maar heb er erg van genoten. maar het was wel een hele lange film met een duur van twee uur en 20 minuten.

diamonds are forever  (1971)

James Bond komt in Amsterdam een omvangrijke diamantsmokkel op het spoor. Daar ontmoet hij ook de verleidelijke Tiffany Case, die even mooi als gevaarlijk blijkt te zijn. Het spoor leidt vervolgens naar Las Vegas, waar Bond een paar zeer inventieve moordaanslagen te verduren krijgt. Langzaam maar zeker komt Bond erachter, dat zijn aartsvijand Ernst Blofeld de hand heeft in zowel de diamantsmokkels als de moordaanslagen. Blofeld heeft namelijk een verschrikkelijk wapen vervaardigd uit diamanten, waarmee hij de hele wereld bedreigt. Met nog slechts luttele seconden te gaan, moet Bond proberen het wapen uit te schakelen.

film 152 en Sean Connery speelt weer James Bond. vond deze vrij goed al zag de boel er soms een beetje nep uit maar goed de film is ook al uit 1971. vind Sean Connery vrij goed als James Bond. deze oude films blijven leuk.

Live and Let Die (1973)

Met charme, humor en zelfverzekerdheid kruipt Roger Moore voor de eerste keer in de huid van de minzame, wereldwijze – en dodelijke – Agent 007. Hij moet zich direct in een allesbeslissende strijd storten tegen een beruchte drugsbaron die ten doel gesteld heeft om Bond uit de weg te ruimen en de wereld te veroveren.

film 153 en de eerste film met Roger Moore als James Bond. Dit is een van de weinige films die ik op dvd heb maar dat komt voornamelijk vanwege Jane Seymour die een bond girl in deze film speelt. het is al lang geleden dat ik deze film heb gezien en heb er weer erg van genoten.

The Man With the Golden Gun (1974)

Een dodelijke kogel voor James Bond. Geheim agent 007 moet zich dit keer door een tweevoudig probleem worstelen. Hij moet het in de eerste plaats opnemen tegen de aartsschurk Scaramanga (Christopher Lee). Deze heeft de hand weten te leggen op een essentieel onderdeel van een revolutionaire ontdekking met de codenaam Solex. Onder aanvoering van Scaramanga heeft de internationale onderwereld de gevaarlijkste beroepsmoordenaar ter wereld op Bond af gestuurd. Op een tropisch eiland leidt de climax tot een dodelijk duel: James Bond met zijn beroemde Walther PPK en de man met de gouden Colt.

film 154. weer een James Bond film en ook al zijn de films vrij lang ze vervelen geen minuut. heb weer erg genoten van dit deel.

The spy who loved me (1977)

De Britten ontdekken dat iemand een geperfectioneerde manier heeft gevonden om duikboten onvindbaar te maken voor de radar en biedt deze technologie aan aan de hoogste bieder. Er breekt een internationale crisis uit als een duikboot met aan boord 16 atoomwapens verdwijnt tijdens een routinevaart. De Britse geheime dienst stuurt James Bond om de duikboot te vinden voordat de raketten worden afgevuurd op het Westen.

film 155. ik blijf me vermaken met de Bond films.  deze was weer erg leuk om terug te zien.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.