moviechallenge week 53

The Nightmare before Christmas (1993)
Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

film 177. een film die ik nog nooit had gezien maar graag wilde zien. dit was echt een hele leuke film en erg toepasselijk voor het einde van het jaar.

Shrek Forever After (2010)
In plaats van het afschrikken van menig dorpsbewoner is Shrek (Mike Myers) inmiddels een echte familieman geworden. Shrek komt in contact met de gladde praatjesmaker Repelsteeltje. Hierdoor komt hij tot zijn schrik terecht in een alternatieve versie van zijn wereld, Far Far Away, waar er gejaagd wordt op Ogres en hij Fiona (Cameron Diaz) helemaal nooit ontmoet heeft. Aan hem de taak om zijn vertrouwde wereld weer terug te krijgen.

film 178 was de vierde Shrek film. heb deze al eerder gezien maar hij blijft leuk.

The Fault in Our Stars (2014)
Hazel en Gus zijn twee tieners die een wrange humor, een minachting voor het conventionele en de liefde delen. Hun relatie is des te wonderbaarlijker gezien het feit dat Hazels andere constante metgezel een zuurstoftank is, Gus grappen maakt over zijn beenprothese en ze verliefd op elkaar werden bij een steungroep voor kankerpatiënten.

film 179. deze film blijft mooi en ontroerend en zelfs de tweede keer was het weer een tranentrekker.

The Golden Compass (2007)
Lyra Belacqua leeft in Oxford in een parallel universum. Hier zijn de zielen van mensen zichtbaar als dieren die hen overal volgen. Bij kinderen kunnen de zogenaamde daemons nog van gedaante verwisselen. Op een dag hoort ze haar oom een discussie voeren over een nieuw fysiek element: Dust. Dit element heeft de kracht om werelden te verenigen, waardoor het zowel begeerd als gehaat wordt door verschillende partijen, waaronder het Magistraat. Lyra onderneemt een reis naar het element, en moet de strijd aangaan met demonen, geesten en andersoortige wezens, slechts bewapend met een magisch gouden kompas.

film 180. heb deze al eerder gezien maar me vriendin had hem nog niet gezien. hij blijft leuk en spannend.

In the heart of the sea (2015)

De Amerikaanse walvisvaarder Essex verliet Nantucket in Massachusetts in 1819 onder kapitein George Pollard voor een reis van 2,5 jaar om te gaan jagen op potvissen in hun leefgebieden in de zuidelijke Grote Oceaan. Ook aan boord zijn eerste stuurman Owen Chase, tweede stuurman Matthew Joy en scheepsjongen Thomas Nickerson. De Essex werd echter zelf geramd door een potvis en zonk op 3700 kilometer afstand van Zuid-Amerika. De overlevenden van de Essex dobberden 90 dagen rond op zee. Ze zetten koers naar Zuid-Amerika en om te overleven wendden ze zich tot kannibalisme.

film 1 van 2016. dit was best wel een indrukwekkende film. hij is bij vlagen erg spannend maar vooral erg indrukwekkend.

L.A. Slasher (2015)

De LA Slasher is op een missie om de meest vervelende, op roem beluste sterren in Hollywood op te ruimen. The Slasher wordt een beroemdheid op zijn eigen manier door beelden van zijn ontvoeringen online te zetten en interactie met het publiek te onderhouden via social media. In plaats van boos te zijn, steunt het publiek de Slasher en juicht hem toe. De Slasher wil de sterren wat nederigheid bijbrengen. Hij laat ze onder dwang auditie doen voor het publiek, en straft ze elk toepasselijk voor wat hij ziet als hun ‘misdaden’.

film 2 van 2016. een film die ik wilde zien vanwege de cast. het leek me meer een komedie dan een horror. ik vond het geen van beiden, grappig was die niet en echt eng ook niet. beetje een vage film en ook geen aanrader. heb wel betere films gezien.

Momentum (2015)

Alex Faraday, een knappe en meedogenloze femme fatale, pleegt met een stel handlangers een grote misdaad. Het gaat echter niet helemaal volgens plan. Alex is getuige van de brute moord op een van haar handlangers door een zeer gespecialiseerd internationaal syndicaat dat op zoek is naar een sleutel. Als Alex probeert te ontsnappen wordt ze gezien door de heer Washington, de knappe, kille en meedogenloze leider van het syndicaat. Vanaf dat moment moet Alex vechten voor haar leven.

film 3 van 2016. ik hou wel van actiefilms en deze leek me wel leuk ook al zijn er meer van dit soort films. maar best wel een spannende film met een cast die gedeeltelijk bekend is. heb me erg vermaakt met deze film.

Ant-man (2015)

Dokter Hank Pym heeft een stof ontwikkeld waardoor hij materie enorm kan verkleinen en gelijktijdig het veel meer kracht kan geven. Hij verwerkt dit in een speciaal pak en de militaire potentie wordt snel duidelijk. Pym wil daar echter niets van weten maar wordt door zijn assistent Darren Cross buitenspel gezet. Pym moet de hulp inroepen van de wat sullige inbreker Scott Lang om door middel van het spectaculaire Ant-man pak de duistere plannen van Cross te verijdelen.

film 4 van 2016. ik hou van de Marvel films en wilde deze ook graag zien. dit was weer een film vol met humor en actie. de marvel films blijven gewoon erg leuk.

Star wars episode IV a new hope (1977)

Luke Skywalker werkt op het land bij z’n oom en tante op de planeet Tatooine. Als zij door Keizerlijke troepen worden vermoord, sluit Luke zich aan bij de groep rebellen die vecht tegen de tirannie van de Keizer en de slechte Darth Vader. Luke, Princess Leia, Han Solo en de andere rebellen doen een poging de Death Star, het nieuwe wapen van de Keizer, te vernietigen.

film 5 van 2016 was de allereerste star wars film. ik heb deze nog nooit gezien en wilde ze graag een keer zien. een leuke en zeer spannende film. heb hier erg van genoten.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.