bookchallenge week 3

boek 11 was een boek van Jodi Picoult. ze schrijft alsof het waargebeurde verhalen zijn. dit boek maakte me ook weer regelmatig aan het huilen zo ontroerend was dit boek. het einde was alleen voor mijn gevoel beetje overbodig en erg schokkend, laatste hoofdstuk hadden ze wel weg mogen laten. maar verder een mooi en ontroerend boek die ondanks dat het een dikke pil is vrij vlot wegleest.

12946553het tere kind – Jodi Picoult

Charlotte OíKeefeís dochtertje Willow is geboren met een ernstige ziekte die gekenmerkt wordt door broze botten. Wanneer ze valt, kan ze gemakkelijk haar benen breken. Na jaren voor Willow te hebben gezorgd, komen haar ouders in geldnood. Dan krijgt Charlotte een reddingslijn toegeworpen. Ze kan haar arts verloskundige een proces aandoen omdat deze haar niet van tevoren heeft verteld dat haar baby zwaar gehandicapt zou zijn. Met een schadevergoeding zal Willow levenslang verzekerd zijn van de zorg die ze nodig heeft. Maar de arts-verloskundige die Charlotte voor de rechter daagt, is niet alleen Charlottes arts, maar ook haar beste vriendin…

boek 12 is een boek met korte waargebeurde verhalen. ik vond het programma Jong op tv erg indrukwekkend en vond dit boek net zo indrukwekkend. het zijn allemaal erg indrukwekkende verhalen.

Jong16140515 – Manuel Venderbos

Je bent jong… en je hebt al het nodige meegemaakt. Dat geldt in elk geval voor de jongeren in dit boek.
Zo is er Floor, die een spasme heeft, maar ondanks haar handicap – of misschien wel dankzij haar handicap – een succesvol stand-upcomedian is geworden. En dan is er Cees, die op zijn negentiende vader werd en ineens voor een gezin moest zorgen. En Brenda, die toen ze zes was ernstig verbrand raakte en moest leren leven met de littekens.
In dit boek vertellen jongeren hoe hun leven ingrijpend veranderde door een ziekte, handicap, gebeurtenis of beslissing. Het resultaat is een boek met aangrijpende maar bovenal ook hoopgevende verhalen van sterke, jonge mensen.

boek 13 is weer een deel over onze koopverslaafde meid Becky maar vind dit deel een stuk minder. ik ergerde me steeds meer aan Becky en vond deze ook minder grappig.

s23268466hopaholic naar de sterren – Sophie Kinsella

Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Feesten met sterren zoals Sage Seymour, die wordt gemanaged door Becky’s echtgenoot Luke. Er is zóveel te zien en te doen. Ze is verbaasd dat haar privébezoekjes aan de filmsets de nodige consternatie opwekken. Natuurlijk moet ze er ook voor zorgen dat haar dochtertje Minnie op de juiste A List Hollywood peuterspeelzaal terechtkomt. Daar is een… eh… helpende hand voor nodig.
Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg lijkt diva Sage niet onder de indruk van Beckys frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywoodgala door de aartsrivale van Sage. Hoe zal Luke daarop reageren? En wie is die superdunne, superblonde tuthola aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Long Legs Billington! Op de rode loper loopt iedereen rood aan – als Shopaholic naar de sterren gaat!

boek 14 was een dun boekje wat niet echt eng was maar wel spannend, je bleef doorlezen omdat je wilde weten hoe het nu zat en hoe het zou aflopen met Jack. geen fantastisch boek maar ook geen slecht boek. een aardig boekje voor tussendoor.

10693369de geest van Gruhuken – Michelle Paver

Wat is het? Wat wil het? Waarom is het zo boos?
Januari 1937. Oorlogswolken verzamelen zich boven Engeland. Jack Miller, achtentwintig jaar oud, is wanhopig op zoek naar een beter leven. De kans om als radiotelegrafi st deel te nemen aan een Noordpoolexpeditie grijpt hij dan ook met beide handen aan. Vijf enthousiaste mannen en acht sledehonden zeilen over de Barentszee in het licht van de middernachtzon richting Spitsbergen. Tenslotte bereiken ze de afgelegen, onbewoonde baai waar ze het komende jaar hun kamp zullen
opslaan. Gruhuken. De poolzomer is genadeloos kort. In de ondoordringbare duisternis voelt Jack een steeds grotere onrust. Een voor een worden zijn metgezellen gedwongen te vertrekken. Moet Jack met hen meegaan of zal hij alleen achterblijven met zijn hond Isaak om de expeditie te redden? De zee gaat bevriezen waardoor ontsnappen onmogelijk wordt. En Gruhuken blijkt niét onbewoond…
Als je ooit in het donker met bonkend hart wakker bent geschrokken, ervan overtuigd dat er iets of iemand in de kamer aanwezig is, dan weet je ongeveer hoe huiveringwekkend deze roman aanvoelt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s