moviechallenge week 4

Cinderella (1950)

Cinderella is de geadopteerde dochter van een vrouw van hoge afkomst. Ze wordt als slaaf behandeld in haar eigen huis. Terwijl haar moeder en haar slechte stiefzusters naar een groot bal zijn krijgt ze een verrassend bezoek van een vriend. Disney versie van het bekende sprookje.

film 13 is weer een film van Disney. ik ben dol op het sprookje van assepoester.

Alice in wonderland (1951)

De kleine Alice zit samen met haar kat onder een boom wat te soezen wanneer plots een aangekleed wit konijn voorbijstormt. Het beestje heeft blijkbaar haast en Alice gaat er achteraan. Ze valt in een diep konijnegat en dat is het begin van een reeks fantastische avonturen.

film 14 is weer een film van Disney. dit is een aparte en rare film maar wel geinig.

Peter Pan (1953)

De drie kinderen van de Darling familie krijgen bezoek van Peter Pan, een jongen die nooit opgegroeid is. Hij neemt hen mee naar Never Never Land waar een oorlog gaande is met de slechte Captain Hook.

film 15. ik ben dol op het verhaal van Peter Pan en deze film blijft geweldig.

20,000 Leagues under the Sea (1954)

1868. Een angstaanjagend wezen van ongekende kracht valt de vrachtschepen in de Stille Oceaan aan en keldert ze. De Abraham Lincoln wordt door de overheid uitgestuurd om het akelige probleem op te lossen. Al snel blijkt dat het monster een onderzeeër is, uitgerust met de meest verfijnde technologische snufjes. De Lincoln kan hier niet tegenop en zinkt ook. Ned, Arronax en Conseil worden opgepikt door de mysterieuze kapitein Nemo.

film 16 is geen animatiefilm maar een echte film en een hele oude. hij is gebaseerd op het boek van Jules Verne en ondanks dat ik het boek nooit heb gelezen heb ik wel van het verhaal gehoord.  voor een film die iets meer dan 60 jaar oud is het best wel een leuke film. een vrij lange film maar heb me erg vermaakt met deze film.

lady and the tramp (1955)

De mooie, verwende spaniël Lady ontmoet de zwervershond Vagebond. Nadat hij haar redt van een bende straathonden die haar lastig vallen, trekken ze samen met elkaar op. Langzaam maar zeker groeien de werelden van huishond en zwervershond steeds dichter naar elkaar toe; Lady en Vagebond worden verliefd op elkaar. Totdat Lady door de Vagebond per ongeluk in het hondenasiel belandt.

film 17 is eentje van Disney en ben dol op deze film. hij blijft leuk.

sleeping beauty (1959)

Prinses Aurora wordt door de slechte heks Maleficent behekst: voor ze haar 16e verjaardag bereikt zal ze sterven door een giftig spinnewiel. Om dit te voorkomen verbergt de koning haar, onder de zorg van drie feeën. Disney-versie van het gelijknamige sprookje.

film 18 is er weer eentje van Disney. weer een sprookje waar ik dol op ben en al veel vaker heb gezien  net als bijna alle klassiekers. deze films zijn leuk voor jong en oud.

Swiss family Robinson (1960)

De familie Robinson komt aan op een onbewoond eiland na schipbreuk te hebben geleden. Terwijl moeder niet zo blij is met een bestaan als schipbreukeling, zijn vader en zoons blij met de kans een nieuw leven op te bouwen. Binnen de kortste keren hebben zij met hun technieken een huis met alle comforts van het Zwitserse equivalent gefabriceerd. Dan krijgen ze bezoek van de dochter van een kapitein die gevlucht is voor haar ontvoerders; piraten…

Film 19. ik kende het verhaal al wel en had ook al wel een nieuwere versie van deze film gezien maar nog nooit deze versie. het is geen animatiefilm. een leuke en vermakelijke film die af en toe best wel spannend was. voor een film die 55 jaar oud is het geen verkeerde film.

One Hundred and One Dalmatians (1961)

Pongo en Perdita hebben een nest van 15 puppies. Cruella De Vil huurt een paar boeven om de puppies te stelen om zo een mooie jas van Dalmatiër-huid te kunnen maken. Pongo en Perdita moeten er alles aan doen om hun puppies terug te krijgen voor het te laat is.

film 20 was weer een van disney. dit blijft een leuke film hoe vaak je hem ook ziet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s