bookchallenge week 7

boek 22 was een klassieker. eentje waar ik best wel moeite had om in te komen maar heb hem ook in het engels gelezen. ik wil wel meer klassiekers lezen maar het is niet mijn lievelingsgenre. dit boek was niet slecht maar ook niet geweldig.

12793608Northanger Abbey – Jane Austen

In Northanger Abbey, a young woman’s penchant for sensational Gothic novels leads to misunderstandings in the matters of the heart. Austen’s first, this is considered by many to be among her most charming novels.

boek 23 was weer een boek van Jodi Picoult. Ik hou van de boeken van Jodi Picoult. dit was weer een indrukwekkend boek wat me regelmatig een brok in mijn keel bezorgde. ze schrijft alsof het een waargebeurd verhaal is. je leeft zo met de mensen mee. vooral toen Minka vertelde over de oorlogstijd was erg ontroerend. het boek is vanuit meerdere mensen geschreven maar dit was weer een heel goed en ontroerend boek.

18755602de verhalenvertelster – Jodi Picoult

Sage werkt in een bakkerij. Ze raakt bevriend met Josef, een aardige oude man die vaak met zijn hondje door de buurt wandelt. Tot de dag dat hij haar een foto van zichzelf laat zien in SS-uniform, vertelt dat hij wil sterven en haar
vraagt hem daarbij te helpen. Sage weigert. Haar grootmoeder, Minka, met wie ze een sterke band heeft, is een overlevende van de Holocaust. Ooit was Minka een vrolijk meisje dat ervan droomde schrijfster te worden. Maar die dromen vielen in duigen toen ze naar Auschwitz werd gedeporteerd.

boek 24 was een spannend en vrij origineel verhaal. vond het wel interessant om meer over de Navajo cultuur te lezen. er zit romantiek in maar die is niet erg geforceerd. ben erg benieuwd naar het vervolg van dit boek.

schaduw van de tijd17948925 – Jen Minkman

Hannah is wel toe aan een heerlijk rustige zomer, dus gaat ze samen met haar broer Ben naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh, de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer, en Hannah voelt meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap.
Al snel is het gedaan met de rust. Nacht na nacht wordt Hannah geplaagd door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo’s en griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds dichterbij… en waarom komt Josh ook in haar dromen voor?
Soms is het verleden nog niet echt voorbij.

boek 25 is het laatste deel uit de iron fey serie. dit boek was weer spannend maar ook grappig. een mooi einde van een leuke serie.

18054085the iron warrior – Julie Kagawa

The Iron Prince—my nephew—betrayed us all.
He killed me.
Then, I woke up.
Waking after a month on the brink of death, Ethan Chase is stunned to learn that the Veil that conceals the fey from human sight was temporarily torn away. Although humankind’s glimpse of the world of Faery lasted just a brief moment, the human world has been cast into chaos, and the emotion and glamour produced by fear and wonder has renewed the tremendous power of the Forgotten Queen. Now, she is at the forefront of an uprising against the courts of Summer and Winter—a reckoning that will have cataclysmic effects on the Nevernever.
Leading the Lady’s Forgotten Army is Keirran himself: Ethan’s nephew, and the traitor son of the Iron Queen, Meghan Chase.To stop Keirran, Ethan must disobey his sister once again as he and his girlfriend, Kenzie, search for answers long forgotten. In the face of unprecedented evil and unfathomable power, Ethan’s enemies must become his allies, and the world of the fey will be changed forevermore.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.