bookchallenge week 13

boek 42. Ik moest er in het begin even inkomen maar al snel was ik dol op dit boek. Het einde is erg voorspelbaar maar er zaten toch een paar onverwachte wendingen in ook al had ik van een ervan na een tijdje al een vermoeden. Dit soort boeken blijven leuk. Ik hou wel van de combinatie van spannng en romantiek ook al bevat dit boek ook vrij veel erotiek.

15717573waanzinnig! – Marianne Stillings

Tabitha March kan, door een simpele aanraking, andermans dromen meebeleven. Als een anonieme cliënt droomt dat hij een moord pleegt en die vervolgens daadwerkelijk plaatsvindt, licht ze de politie in.

Hoewel inspecteur Nate Darling niet in haar gave gelooft, houdt hij maar al te graag contact met de aantrekkelijke Tabitha. Pas als blijkt dat zij zélf ook gevaar loopt, beseft Nate dat er niet te spotten valt met Tabitha’s inzichten.

Maar terwijl de moordenaar als een waanzinnige blijft toeslaan, worden ook Nates eigen dromen steeds heftiger. Om die te laten uitkomen, zal Tabitha hem echter wat váker moeten aanraken…

boek 43. de geluksvogel is een kort verhaal over een man die de concentratiekampen heeft overleefd en probeert een nieuw bestaan te beginnen in Amerika bij zijn familie iets wat hem moeilijk afgaat omdat hij er dagelijks aan herrinert word wat hij heeft moeten doorstaan. een kort verhaal die me een brok in mijn keel bezorgde. de hazelaar is een verhaal over een vrouw die aan de andere kant stond maar daardoor heb ik geen hekel aan haar. ze hoorde bij een groep die hoorde bij de SS maar waarvan ik meer het gevoel had dat ze gebruikt werden. ze ontvlucht haar oude leven na een tragische gebeurtenis en probeert een nieuw leven op te bouwen in Amerika. de man van het eerste verhaal kom je heel kort tegen in het tweede verhaal. de twee verhalen lopen qua tijdsverloop in elkaar over. vond beiden verhalen eigenlijk te kort en wilde zeker nog meer lezen over deze personages.

23100385het afscheid – Jenna Blum & Sarah McCoy

Een Holocaust-overlever werkt in de Oyster Bar, waar een klant hem doet denken aan zijn in de oorlog gestorven moeder…
Op zomaar een willekeurige dag passeren duizenden mensen het Grand Central Station van New York. De fluistergalerij, het plafond vol sterren, het informatiehuisje en de enorme, vierzijdige klok: het is een plek waar mensen komen voor afscheid en weerzien. En elk van hen heeft een verhaal te vertellen.
Bestsellerauteurs Jenna Blum en Sarah McCoy hebben zich voor de verhalen in Het afscheid laten inspireren door dit iconische New Yorkse station. Hun op elkaar aansluitende verhalen spelen zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog, een tijd van hoop, onzekerheid, verandering en vernieuwing.

boek 44. in het begin heb ik nog medelijden met Levana maar al snel verandert ze in iemand die ik niet mag. maar haar zus mag ik absoluut niet, blij dat Cinder niet op haar lijkt. je leert in dit boekje Winter ook al kennen. vind dit soort boekjes erg leuk omdat je in de andere boeken Levana amper leert kennen en je nu meer begrijpt waarom ze zo is geworden.

22489107Fairest – Marissa Meyer

In this stunning bridge book between Cress and Winter in the bestselling Lunar Chronicles, Queen Levana’s story is finally told.
Mirror, mirror on the wall,
Who is the fairest of them all?

Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her “glamour” to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story – a story that has never been told . . . until now.
Marissa Meyer spins yet another unforgettable tale about love and war, deceit and death. This extraordinary book includes full-color art and an excerpt from Winter, the next book in the Lunar Chronicles series.

boek 45 was een erotische thriller. een dun boekje wat vrij makkelijk weglas. de uiteindelijke dader was niet iemand van wie ik het verwacht had. het erotische gedeelte is niet storend en hoort bij het verhaal, ze werkt in een seksclub dus ja dan hoort het erbij. wil zeker de rest van deze serie lezen.

18479528soixante neuf – Sandrine Jolie

Sanne Davids is 34 jaar en werkt bij een speciale eenheid van de landelijke politie: Dienst Undercoveroperaties. Ze is drie jaar geleden gescheiden; haar huwelijk is op de klippen gelopen vanwege haar fascinatie voor het politiewerk. Mannen zijn voor haar inmiddels bijzaak, ze wil geen vaste relatie, maar houdt er wel van zo nu en dan wat te snoepen. Soms slaapt ze met Nick, met wie ze een vrije LAT- relatie heeft, maar meestal deelt ze het bed met haar kat, een Birmees genaamd Coco.
In de dark room van parenclub “Soixante Neuf” wordt het lijk gevonden van een man, liggend in een van de pikante posities van de Kamasutra. De politie staat voor een raadsel. De speciale cel, met aan het hoofd Rudy Liekens, wil een undercoveroperatie opstarten met als codenaam Sandy G, omdat hij vermoedt dat het om een afrekening in het criminele milieu gaat.
Sanne Davids, net terug van een lange vakantie na haar vorige intensieve undercoveropdracht, moet direct infiltreren als de luxe-call girl Sandy G.
Sandy zal eerst het vertrouwen moeten winnen van de zaakvoerder van parenclub “Soixante Neuf”, Ramses Barbino. Eenmaal aan het werk ontdekt Sandy dat ze alles uit kast moet halen om een van Barbino’s liefjes te worden. Als ze tot de inner circle is doorgedrongen, kan ze zich geen fout meer veroorloven en ze moet alle lijnen met haar privéleven verbreken. Met alle gevolgen vandien.

boek 46. Ik ben dol op dit soort boeken. dit is het eerste boek van Astrid Harrewijn wat ik heb gelezen maar weet zeker dat ik meer boeken van haar wil lezen. dit boek is super grappig en zat ook regelmatig te grinniken. en natuurlijk een beetje romantisch. dit was echt een heel leuk boek.

l25512394uchtkussen – Astrid Harrewijn

Als haar vriendin haar wijst op een vacature bij het hippe Gooise bedrijf Personal Whatever, grijpt Lieke deze kans met beide handen aan. Niet dat ze veel keus heeft. Gescheiden, zonder geld en met een puberdochter, staat het water haar tot de lippen. Als haar dementerende moeder vervolgens bij haar intrekt, de Pradaparade bij Personal Whatever vol valkuilen blijkt en het bedrijf aan de rand van de financiële afgrond verkeert, is de chaos compleet. Gelukkig zijn er nog de nieuwe buurman én Liekes bijzondere talent om altijd te lachen als de situatie eigenlijk om een stortvloed van tranen vraagt.

boek 47 is een strip. ik heb vroeger de strips van Yoko Tsuno al eens gelezen en heb er een aantal van in mijn bezit en wilde die weer eens gaan herlezen. ze blijven spannend en leuk. baal er wel van dat ik niet alle delen heb. wil ze wel allemaal hebben.

9738852Vulcanus’smidse – roger luloup

Yoko Tsuno en haar vrienden vliegen naar Martinique waar een booreiland voor de kust een onbekend materiaal naar boven heeft gehaald, dat dezelfde eigenschappen heeft als de bol die Khany aan Yoko gaf bij hun afscheid. (zie: Trio in het onbekende) Op het booreiland worden de drie opgehaald door Khany, die hun vertelt over een naderende ramp. De Vineanen waren van plan een nieuw continent in de oceaan te maken, maar een magma-toevoerleiding werd vernield door de boor van het olieplatform. Het magma dreigt door een granietlaag te breken, waardoor de daarboven gelegen oliebel zal ontploffen.

De machtswellustige Vineaan Karpan, die de leiding over het project heeft, wil de lavaleiding niet afsluiten. Hij hoopt dat de ontploffing alle mensen op de eilanden zal doden, zodat hij er zelf kan gaan wonen. Khany en Yoko moeten hem proberen tegen te houden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.