bookchallenge week 22

boek 84 was een leuk boekje met een aantal korte verhalen. vond vooral het verhaal van Lucy erg leuk.

2246987321 zomers – Chantal van Gastel

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele, zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel.
In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy’s Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het beu om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York.

boek 85, 86 en 87 waren de trilogie van under the never sky. een trilogie waarvan ik ooit al eens deel 1 en 2 had gelezen maar nog nooit deel 3. een hele goede serie die niet alleen heel erg spannend is en een aantal onverwachte wendingen heeft maar die ook draait om romantiek en om vriendschap en familie. echt een aanrader als je van dystopische boeken houdt.

24531368een wereld zonder hemel -Veronica Rossi

In haar futuristische debuutroman heeft Veronica Rossi de mensheid in twee kampen verdeeld.
Of je woont in een koepel en leidt een zo goed als compleet virtueel leven, of je woont buiten de koepel en bent overgeleverd aan de wetten van de natuur.Aria weet dat haar overlevingskansen in de woestenij oftewel de Winkel des Doods minimaal zijn nu ze is verstoten van haar thuis; de hermetisch afgesloten stad Reverie. Als ze al niet in handen valt van rondzwervende kannibalen, dan raakt ze waarschijnlijk wel gewond tijdens een van de zeer agressieve elektrische stormen die over de vlakte jagen en waarvan alleen de vrijgekomen lucht al dodelijk kan zijn. Wanneer ze de vlaktebewoner Perry tegenkomt, lijkt hij haar enige hoop om in leven te blijven. Ze besluiten samen op te trekken en luiden op die manier een nieuw tijdperk in voor iedereen die leeft in de wereld zonder hemel.

24531398de eindeloze nacht – Veronica Rossi

Romantiek en heftige actie maken van deze pageturner één grote adrenalinerush.
Kami Garcia, auteur van de Beautiful Creatures-serieAria weet al maanden dat haar moeder is overleden, net zo lang als ze Perry niet heeft gezien. Nu staan de geliefden op het punt elkaar weer te ontmoeten. Een moment waar ze naartoe leven, maar is het het wachten waard? Aria heeft moeite om weer een plek te vinden in de Getijen en Perry heeft moeite met zijn leiderschap. Nu de stormen elke dag erger worden, lijkt de enige hoop op vrede en veiligheid te vinden in een oude legende.Sterke verleidingen en valse vriendschappen stellen de liefde tussen Aria en Perry op de proef. Is die sterker dan de eindeloze nacht?

24829398het stille blauw – Veronica Rossi

Perry en Aria hebben voor hun liefde gevochten en hebben de zware tests van hun leiderschap doorstaan. Nu zijn ze klaar om een laatste poging te ondernemen om de twee kampen samen te brengen in een nieuwe wereld.

 

boek 88 was het laatste deel van een serie. een boek waar ik erg van heb genoten. halverwege hoopte ik al dat ze een voor een bepaald persoon zou gaan en was ook erg blij dat ze uiteindelijk voor hem koos. een luchtig boek ondanks dat er toch veel gebeurt. een mooi einde aan een hele leuke serie.

26074181the crown – Kiera Cass

When Eadlyn became the first princess of Illéa to hold her own Selection, she didn’t think she would fall in love with any of her thirty-five suitors. She spent the first few weeks of the competition counting down the days until she could send them all home. But as events at the palace force Eadlyn even further into the spotlight, she realizes that she might not be content remaining alone.
Eadlyn still isn’t sure she’ll find the fairytale ending her parents did twenty years ago. But sometimes the heart has a way of surprising you…and soon Eadlyn must make a choice that feels more impossible—and more important—than she ever imagined.

boek 89 was een boek die ik vroeger al eens heb gelezen maar dat is zo lang geleden dat ik me er weinig van herinner. heb de film ook ooit al eens gezien. een klassieker over een jongen in de laatste winter van de tweede wereldoorlog. best indrukwekkend om te lezen maar vind boeken over de tweede wereldoorlog al snel indrukwekkend.

o29229249orlogswinter – Jan Terlouw

In een dorpje aan de IJssel maakt de vijftienjarige Michiel de koude oorlogswinter van 1944-’45 mee. Aanvankelijk is hij slechts toeschouwer, maar langzamerhand raakt Michiel meer en meer betrokken bij het ondergrondse verzet. Hij kan niemand in vertrouwen nemen, iedereen kan een verrader zijn. Met zijn eenzaamheid groeit zijn onafhankelijkheid.
Oorlogswinter behoort tot de klassiekers van de Nederlandse jeugdliteratuur. Het boek werd in 1973 bekroond met een Gouden Griffel.

boek 90 was een novella. dit is het eerste boek van Neil Gaiman wat ik heb gelezen en hij beviel me wel. het was maar een kort verhaaltje maar wel goed geschreven. heb het boek ook in een keer uitgelezen en wil zeker meer van deze schrijver lezen. zoals bijna elke novella was ook dit verhaal weer veels te kort.

26699591how the marquis got his coat back – Neil Gaiman

A Neverwhere short story from one of the brightest, most brilliant writers of our generation – the Sunday Times and New York Times bestselling author of the award-winning The Ocean At the End of the Lane.
The coat. It was elegant. It was beautiful. It was so close that he could have reached out and touched it.
And it was unquestionably his.

boek 91. ik ben dol op de twilight films en boeken en vond dit boek over het maken van de film Eclipse erg leuk om te lezen en om de foto’s te bekijken.

 7989365Eclipse het officiële boek bij de film – Mark Cotta Vaz

Verhalen, interviews, achtergrondinformatie en vooral veel kleurenfoto’s over de film, die is gemaakt naar het boek ‘Eclips’ van Stephenie Meyer.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s