WAARSCHUWING: deze alledaagse handeling kan brand veroorzaken!

Ik heb de mijne in mijn boekenkast liggen die naast me bed staat. had hem eerder ook naast me kussen liggen maar doe dat echt niet meer.

De afgelopen tijd komen er steeds meer nieuwsberichten naar buiten waarin delen van bedden in de brand zijn gevlogen. Dit kan jou ook overkomen!

Het komt steeds vaker voor: brand in de slaapkamer. Dit 13-jarige meisje overkwam het ook: zij werd ‘s nachts wakker door een branderige lucht. Ze geloofde niet echt dat er iets aan de hand was en viel weer in slaap, om een tijdje later weer wakker te worden toen de brandlucht nóg heviger was. Ze kwam er vervolgens achter dat, terwijl zij sliep, haar kussen, deken en matras vlam hadden gevat.verbrand kussen

Het meisje had namelijk terwijl ze sliep haar telefoon onder haar kussen liggen. Deze was waarschijnlijk te heet geworden waardoor haar kussen vlam had gevat. Heel veel mensen gaan tegenwoordig naar ben met hun smartphone en leggen deze naast het kussen wanneer ze gaan slapen. Dit is zeer gevaarlijk!

De telefoon kan dan namelijk, zeker als deze aan de lader ligt, heel warm worden. De kans op brand of brandwonden neemt hierdoor enorm toe. Je kunt deze incidenten voorkomen door je smartphone niet op je bed, maar op je nachtkastje te leggen. Want zeg nou zelf; heb je hem écht zo dicht naast je nodig?

Tip: brand onstaat vaker wanneer een niet-originele lader wordt gebruikt. Koop dus altijd een oplader van een A-merk!

bron: http://www.tipsenweetjes.nl/gezondheid/waarschuwing-alledaagse-handeling-brand-veroorzaken/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.