bookchallenge week 25

boek 103 was het tweede boek uit de vampire chronicles en deze draait meer om Lestat. in Interview with a vampire vertelt Louis zijn levensverhaal en in dit boek ziet Lestat dat Louis een boek heeft uitgebracht en vertelt zijn levensverhaal ook komen er twee andere oude vampiers aan het woord. heb hier net zo van genoten als het eerste boek en wil zeker verder gaan met deze serie.

43814the vampire Lestat – Anne Rice

Once an aristocrat in the heady days of pre-revolutionary France, now Lestat is a rockstar in the demonic, shimmering 1980s. He rushes through the centuries in search of others like him, seeking answers to the mystery of his terrifying exsitence. His story, the second volume in Anne Rice’s best-selling Vampire Chronicles, is mesmerizing, passionate, and thrilling.

boek 104. Ik vind de tv-serie erg leuk en heb erg genoten van beide seizoenen maar wilde het boek ook graag lezen waar deze serie op gebaseerd is. er zitten wel verschillen tussen de serie en het boek maar heb ook erg genoten van dit boek. hij was romantisch maar ook erg grappig. als je dol bent op de tv-serie Younger zul je dit boek ook erg leuk vinden.

25018291Younger – Pamela Redmond Satran

Gewillig ondergaat ze de metamorfose die haar beste vriendin Maggie haar op oudjaarsavond opdringt. Dankzij de wonderen van haarverf en een hippe skinnyjeans kan Alice ineens door voor een hippe twintiger, zoals een flirt in een bar in Manhattan bevestigt. Als de klok twaalf uur slaat, begint Alice aan het nieuwe jaar in de armen van een jongeman die nog in de luiers lag toen zij op de middelbare school haar eerste voorzichtige kus kreeg…
Het leugentje over haar leeftijd zet Alice aan het denken. Onverwacht krijgt ze een tweede kans in haar leven: ze hóéft immers niet haar echte leeftijd te vertellen. Dus neemt ze haar droombaan aan, verhuist naar de hippe loft van Maggie en geniet van het leven, met Josh – de nieuwjaars-flirt – als heerlijke bonus.
Josh valt hals-over-kop voor Alice. Hij denkt dat ze ongeveer negenentwintig is, en voor het eerst sinds Alice daadwerkelijk negenentwintig was, heeft ze het gevoel dat de wereld aan haar voeten ligt en de kansen voor het oprapen liggen. Of toch niet?
Younger is een hilarische en vermakelijke roman die bewijst dat je zo jong bent als je jezelf voelt.

boek 105 is een waargebeurd verhaal over de vriendschap tussen een politieagent en een verslaafde. je leest omstebeurt over hun levens en je ziet de verslaafde steeds meer afglijden. vooral die stukken waren erg indrukwekkend. het is niet te begrijpen hoe snel je verslaafd kan zijn en hoe sommige mensen een slechte invloed op je hebben.

18190858twee wit en een halfje bruin – René Brugman & Wolter Jagt

Robert is een 56-jarige eigenaar van een kledingzaak aan de Haarlemmerdijk. Na een wilde nacht wordt hij wakker met een hunkerende trek in cocaïne. Zijn jacht naar drugs laat een verwoestend spoor achter en na een aantal mislukte pogingen om af te kicken besluit hij een eind aan zijn leven te maken. Bart is een 44-jarige brigadier van politie. Na een melding van huiselijk geweld gaat hij op huisbezoek bij Robert en zijn huisgenote. Hij treft een breekbare man aan met wie hij direct een klik heeft. Hij wil Robert helpen, maar krijgt geen grip op de zaak en moet machteloos toekijken hoe Robert de afgrond nadert.
Het waargebeurde verhaal van de unieke vriendschap tussen wijkagent René Brugman en ex-cocaïne verslaafde Wolter Jagt. Twee verhaallijnen die kronkelend hun weg vinden en elkaar op verschillende momenten raken, elk in een eigen stijl.
René Brugman (1960) is buurtregisseur in Amsterdam-Noord. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Monnickendam. Wolter Jagt (1948) is een ex-cocaïne verslaafde. Sinds zijn ‘sprong’ is hij clean. Hij is blijvend invalide.

boek 106 en 107 waren boek 4 en 4,5 van de serie Percy Jackson and the Olympians en ben dol op deze serie. de boeken zijn spannend maar er zit ook genoeg humor in.

2120932the battle of the Labyrinth – Rick Riordan

Percy Jackson isn’t expecting freshman orientation to be any fun. But when a mysterious mortal acquaintance appears on campus, followed by demon cheerleaders, things quickly move from bad to worse.
In this fourth installment of the blockbuster series, time is running out as war between the Olympians and the evil Titan lord Kronos draws near. Even the safe haven of Camp Half-Blood grows more vulnerable by the minute as Kronos’s army prepares to invade its once impenetrable borders. To stop the invasion, Percy and his demigod friends must set out4837112 on a quest through the Labyrinth – a sprawling underground world with stunning surprises at every turn.

Percy Jackson and the sword of Hades – Rick Riordan

The goddess Persephone has summoned Percy, Thalia, and Nico to the Underworld in order to retrieve Hades’ powerful sword before it falls into the wrong hands.

boek 108 was weer een Jodi Picoult boek. ik heb de film My sisters keeper ooit al eens gezien maar nog nooit dit boek gelezen. dit boek was weer erg ontroerend en erg goed. vind al haar boeken so far erg goed en erg indrukwekkend en vooral erg zielig.

15979879de tweede dochter – Jodi Picoult

Al voor haar dertiende heeft Anna talloze operaties ondergaan opdat de leukemie waaraan haar oudere zuster, Kate, al jaren lijdt, kan worden bestreden.

Anna is geboren omdat haar beenmerg gebruikt kan worden voor Kate – een rol die ze nooit in twijfel heeft getrokken… tot nu toe.

Zoals de meeste tieners begint Anna zich af te vragen wie ze werkelijk is. Dan neemt Anna een onvoorstelbare beslissing, die fatale gevolgen kan hebben voor de zus van wie ze houdt…

boek 109 was het derde boek uit de academicus vampyrus serie. ben dol op deze serie en zelfs nu ik ze voor de tweede keer lees geniet ik er weer van. ze zijn spannend maar ook grappig en ook romantisch. ik ben niet alleen dol op Rose en Lissa maar ook op Dimitri, Christian en Adrian.

14287552schaduwkus – Richelle Mead

Rose weet dat een relatie met een andere hoeder onmogelijk is, want Lissa komt altijd op de eerste plaats. Maar haar liefde voor de aantrekkelijke Dimitri Belikov, die tevens haar leraar is, is steeds moeilijker te onderdrukken…
Rose wordt bekropen door vreemde, grimmige stemmingen en spookachtige figuren wijzen op onheil dicht bij de ijzeren hekken van de academie. De onsterfelijke Strigoi willen wraak op Rose voor de doden die zij op haar geweten heeft. In een bloedstollende strijd moet Rose kiezen tussen leven, liefde en de twee personen die voor haar het belangrijkst zijn. Maar betekent haar keuze dat slechts een van hen zal overleven?

boek 110 was een thriller. ben dol op de thrillers van Nicci French en vind ze erg spannend. dit boek was ook weer erg spannend en had een aantal onverwachte wendingen. kon het boek ook niet wegleggen en heb hem in een middag uitgelezen.

2446074het veilige huis – Nicci French

Een brute moordaanslag in een huis in een rustige, rijke buurt van een Engels provinciestadje resulteert in twee doden. Het derde slachtoffer blijft in leven: een tienermeisje met een doorgesneden keel wordt door de politie in veiligheid gebracht. Op zoek naar een veilig huis voor deze enige getuige wendt de politie zich tot dr. Samantha Laschen, die bekendstaat om haar baanbrekend werk bij de behandeling van posttraumatische stress-stoornissen.
Sam Laschen denkt dat ze als bekwaam arts en liefhebbende vriendin de jonge, beschadigde vrouw wel kan beschermen en verzorgen. Maar wat begint als een gunst en een psychiatrisch experiment, eindigt in een vlucht om haar eigen geestelijke gezondheid te bewaren, de waarheid boven tafel te krijgen en alles wat haar dierbaar is in leven te houden.

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.