bookchallenge week 29

boek 129 was een re-read en het vijfde boek over Rose, Lissa, Adrian, Christian & Dimitri. zelfs nu ik dit boek voor de tweede keer lees blijft die goed en spannend. deze serie blijft goed.

17332396geestesband – Richelle Mead

Na een hartverscheurende reis naar Siberië keert Rose eindelijk terug naar St. Vladimir en haar beste vriendin Lissa. Ze zijn geslaagd en de meiden kunnen niet wachten tot het ‘echte leven’ begint. Hoewel het leven lonkt, verlangt Rose nog steeds naar Dimitri. Toen ze hem vond, was ze niet in staat om hem te vermoorden en wat erger is; hij heeft haar bloed geproefd.

boek 130  was een boek waar ik de film al een lange tijd geleden heb gezien en die erg goed vond. ik zag het boek laatst bij de kringloopwinkel liggen en heb die toen meteen gekocht. heb er geen spijt van gehad en vond het boek erg goed en het onderwerp erg indrukwekkend. maar vind boeken die over de tweede wereldoorlog gaan erg indrukwekkend. en dit boek is geschreven vanuit de dood dus dat is iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt.

20945300de boekendief – Markus Zusak

Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Dit is een verhaal over moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller. Maar zal hij haar ook sparen?

boek 131 was een flutroman maar om eerlijk te zijn vind ik die af en toe best wel leuk om te lezen. ze zijn zo voorspelbaar maar daarom niet minder leuk. en deze draaide niet alleen om Alessandra maar ook om haar zus Clare en vond dat leuk want normaal draait het maar om een stelletje.

Pink pockets 74 - Christie Ridgway - Kussen!kussen! – christie ridgway

She made knitting sexy.
Now she’s taking on a dilapidated winery, three sisters, and the bad boys next door.

The Baci sisters are on a mission to save the winery that’s been in their family for generations-by transforming it into the perfect wedding destination. If only Alessandra Baci-affectionately known as the “Nun of Napa”-didn’t need the help of tempting neighbor and business rival Penn Bennett.

boek 132 was het vervolg op Eragon. het eerste boek vond ik erg goed en heb ook erg genoten van het tweede deel. je volgt dit keer niet alleen Eragon maar ook zijn neef Roran en beiden waren erg spannend en goed. dit boek zat weer vol met actie en geweld maar ook wel een beetje humor. je ziet Eragon groeien en steeds meer leren als rijder en Saphira groeit ook steeds meer. en hun band word ook steeds hechter. en natuurlijk zaten er een aantal onverwachte wendingen in.

45978Eldest – Christopher Paolini

Darkness falls …Despair abounds …Evil reigns …Eragon and his dragon, Saphira, have just saved the rebel state from destruction by the mighty forces of King Galbatorix, cruel ruler of the Empire. Now Eragon must travel to Ellesmera, land of the elves, for further training in magic and swordsmanship, the vital skills of the Dragon Rider. It is the journey of a lifetime, filled with awe-inspiring new places and people, each day a fresh adventure. But chaos and betrayal plague him at every turn, and Eragon isn’t sure whom he can trust. Meanwhile, his cousin Roran must fight a new battle back home in Carvahall – one that puts Eragon in even graver danger. Will the king’s dark hand strangle all resistance? Eragon may not escape with even his life .A wonderful book, full of fantasy and suspense.

boek 133 was een boek wat ik van een vriendin had geleend. ik ben dol op de film Lord of the Ring en zij had een boek over de eerste film met daarin wat meer informatie over oa de characters en de plaatsen. was erg leuk om even door te lezen.

I20800695n de ban van de ring: de reisgenoten: wegwijzer tot Midden-Aarde – Jude Fisher

Fotoboek in verband met de release van het eerste deel van Peter Jacksons epische filmtrilogie The Lord of the Rings door Uitgeverij Het Spectrum.

Dit rijk geïllustreerde boek biedt een overvloed aan informatie en exclusieve foto’s van het Reisgenootschap, de Ringgeesten, de Orks en alle andere hoofdpersonen uit de eerste film, waaronder adembenemende foto’s van Hobbitstee, Orthanc en Moria. In het midden vindt u een dubbele uitklappagina met een kaart van Midden-Aarde.

boek 134 was een boek waarvan ik jaren geleden de film van in de bioscoop had gezien en ik die toen erg indrukwekkend vond. vond het boek ook erg goed maar minder indrukwekkend dan de film maar kan misschien zijn omdat ik nu ook wat steviger in mijn schoenen sta.

6116616eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert

Op haar dertigste heeft Elizabeth alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door panier, verdriet en verwarring. Twee jaar later, na een bittere echtscheiding en een hevige depressie, besluit Elizabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis.

boek 135 was een boek over een vrouw die opgenomen word op de besloten afdeling genaamd paaz van het ziekenhuis met een ernstige depressie en haar strijd om haarzelf te accepteren en door te gaan met haar leven. het was een waargebeurd verhaal en ondanks dat het een vrij zwaar onderwerp was, was het een boek wat vrij vlot weg las. wel een indrukwekkend boek en ben ook erg benieuwd naar het vervolg hiervan.

16026493Paaz – Myrthe van der Meer

Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?
Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses – een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hóé ze ooit de paaz weer verlaat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s