ster van de maand: Sarah Michelle Prinze

Sinds Buffy the Vampire Slayer ben ik al fan van haar.

Image result for sarah michelle gellar gifsSarah Michelle Prinze (beter bekend onder haar meisjesnaam Sarah Michelle Gellar, New York, 14 april 1977) is een Amerikaans actrice. Ze werd voor haar hoofdrol in Buffy the Vampire Slayer genomineerd voor een Golden Globe. Daarnaast kreeg ze meer dan tien acteerprijzen daadwerkelijk toegekend, waaronder een Saturn Award en een Daytime Emmy Award.

Image result for sarah michelle gellar gifsGellar staat sinds haar vierde voor de camera, toen ze haar debuut maakte in een Burger King-reclamespot. Haar eerste aanzienlijke rol was in de serie Swans Crossing, waarin ze Sydney Rutledge speelde. Daarna verscheen ze in 25 afleveringen van All My Children voordat ze in 1997 de titelrol in Buffy the Vampire Slayer kreeg. De serie bleef zeven seizoen op de buis, en maakte van Gellar een culticoon in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Alhoewel ze door haar vrij gewelddadige rol in Buffy door Image result for sarah michelle gellar gifsverschillende groeperingen wordt gezien als een feministisch icoon, zei ze zelf in Detour Magazine: “Ik haat het woord ‘feminist’. Het heeft een slechte connotatie van vrouwen die niet hun benen of oksels scheren.”

Op 1 september 2002 trouwde Gellar in Mexico met de acteur Freddie Prinze Jr. In 2007 liet ze ter ere van hun vijfjarig huwelijk haar achternaam officieel in Prinze veranderen.[1] Professioneel wordt ze niettemin nog steeds Gellar genoemd. Het echtpaar heeft een dochter en een zoon.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s