bookchallenge week 33

boek 152. dit boek werd een beetje vergeleken met Harry Potter en het enige wat ze gemeen hebben is dat het over een tovenaarsschool gaat. Cal weet wel van magie af en dat er tovenaars bestaan maar hij heeft geleerd dat magie slecht is en dat tovenaars niet te vertrouwen zijn. hij moet dan de ijzerproef doen om te kijken of hij naar die school moet maar hij wilt niet naar die school, maar ja hij moet toch. dit boek was leuk en spannend en had een aantal wendingen die ik absoluut niet had verwacht. ben ook erg benieuwd naar het volgende boek.

de ijzer30329230proef – Holly Black & Cassandra Clare

De 12-jarige Callum Hunt is van jongs af aan opgegroeid met drie regels:
1: Vertrouw nooit een tovenaar
2: doe nooit mee aan de IJzerproef
3: Ga nooit naar het Magisterium

De meeste kinderen zouden er alles voor overhebben om mee te doen aan de IJzerproef. Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd voor magie. Als Callum slaagt voor de IJzerproef, wordt hij toegelaten tot het sinistere Magisterium, dat kinderen opleidt tot machtige tovenaars. Dus doet hij zijn best te falen. Maar het Magisterium lijkt een duistere connectie met zijn verleden én zijn toekomst te hebben, en de IJzerproef is slechts het begin van alle grote uitdagingen die Callum te wachten staan…

boek 153 was het allerlaatste Harry Potter boek, het is een toneelstuk die in boekvorm. heb het toneelstuk niet gezien maar erg genoten van dit boek. hij begint met de allerlaatste scene van de laatste harry Potter film die zich 19 jaar later afspeelt en draait voornamelijk om Albus de zoon van Harry Potter en zijn tijd op Hogwarts maar ook zijn band met zijn vader en hoe het nu is om de zoon van de beroemde Harry Potter te zijn. er zat spanning in maar ook volop magie en een aantal wendingen die ik absoluut niet verwacht had. heb hier erg van genoten en vond het heerlijk om weer even terug te zijn in de wereld van Harry Potter.

29056083Harry Potter and the cursud child part one and two – J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne.

Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, a new play by Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. The play will receive its world premiere in London’s West End on July 30, 2016.
It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.
While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

Advertisements

2 thoughts on “bookchallenge week 33

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.