ster van de maand: Freddie Prinze jr

Ik vond dat de echtgenoot van Sarah Michelle Gellar ook wel een plekje verdiende als ster van de maand.

Image result for freddie prinze jr gifsFreddie James Prinze Jr. (Los Angeles (Californië), 8 maart 1976) is een Amerikaans acteur, die vooral bekend werd door zijn rollen in tienerfilms.
Prinze werd geboren als de zoon van Katherine Elaine Cochran en Freddie Prinze, een Amerikaanse acteur en komiek. Zijn vader pleegde echter zelfmoord toen hij 10 maanden oud was. Prinze groeide op in Albuquerque (New Mexico) en in Puerto Rico. Hij werd al vroeg geboeid door acteren en werd al spoedig lid van het Albuquerque Children’s Theatre en het Duo Drama Company. Nadat hij de middelbare school in 1994 had afgerond, verhuisde hij naar Los Angeles en deed hij auditie als televisiepresentator.

Image result for freddie prinze jr gifsPrinze brak door in 1996 in de film To Gillian on Her 37th Birthday, waarin hij samenspeelde met Claire Danes. Daarna had hij rollen in onder meer The House of Yes (1997), I Know What You Did Last Summer (1997), She’s All That, Wing Commander (1999), Down to You, Boys and Girls, Summers Catch (2001), Scooby Doo (2002) en Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed. Ook speelde hij mee in de romantische film Head Over Heels, waarin hij de rol vertolkte van Jim Winston als tegenspeler van Amanda Pierce (Monica Potter).

IImage result for freddie prinze jr gifs Know What You Did Last Summer, een thriller waarin hij samenspeelde met Jennifer Love Hewitt en Sarah Michelle Gellar, werd een kaskraker. Met Gellar speelde hij ook in beide Scooby Doo-films. Hij deed ook een stem in met Gellar in de animatiefilm Happily N’Ever After. Op 1 september 2002 traden de twee in het huwelijk. Het echtpaar heeft een dochter en een zoon.

bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Freddie_Prinze_jr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s