bookchallenge week 35

boek 160. dit boek was een reread voor mij. heb deze jaren geleden al eens van de bieb geleend maar vond het helemaal niet erg om nog een keer te lezen. hij was spannend maar ook grappig en ben dol op Charley maar ook op Cookie.

15728726eerste steen rechts – Darynda Jones

De stoere en sexy Charley Davidson heeft een heel bijzonder beroep: ze begeleidt de doden naar het hiernamaals. Als ze daar tenminste klaar voor zijn, want vaak blijven deze geesten nog een tijdje bij haar in de buurt op aarde – zij die bij een misdaad om het leven zijn gekomen, bijvoorbeeld. Via de doden kan Charley gemakkelijk te weten komen hoe de dader eruitziet of waar het misdrijf heeft plaatsgevonden. Naast een vrouwelijke Magere Hein is ze dus ook de ideale privédetective.
Maar de laatste tijd is er nog iets anders aan de hand in Charleys leven: regelmatig krijgt ze in haar dromen bezoek van een wel heel knappe jongen. Wat hij met haar doet is met geen pen te beschrijven. Wie is deze jongen? En is hij dood of levend?

boek 161 was een novella en eentje die hoort bij de serie over Charley Davidson maar deze is geschreven vanuit een vrouw die gestorven is en die de hulp vraagt van Charley. erg leuk kort verhaaltje.

10954974For I Have Sinned – Darynda Jones

Darynda Jones revisits the sexy, suspenseful world of supernatural shenanigans she created in her Grave series with For I Have Sinned.  In this Charley Davidson story, Charley helps a woman find out how she died and gives her the closure she needs to pass through to the other side.

boek 162. dit was weer een thriller en eentje die ik van een collega had geleend en waarvan zij had gezegd dat die heel erg goed was en ben het er helemaal mee eens. hij was erg spannend en had een aantal wendingen die ik absoluut niet had zien aankomen. dit was een ijzersterk boek en heb er erg van genoten. had ook moeite om hem steeds weg te leggen.

l24528878ieve mama – Esther Verhoef

Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.
De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.
Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…

boek 163 was het vervolg op eerste steen links en was weer net zo spannend en grappig als het eerste deel. dit deel was ook weer een reread voor mij en heb hier erg van genoten. vind het wel jammer dat de verdere boeken niet vertaald zijn. scheelt dat ik wel engels kan maar lees het liefste alle boeken in dezelfde taal vanwege het vertalen want in het engels noemt Reyes haar Dutch en in het Nederlands Davis.

17665693tweede steen links- Darynda Jones

De stoere, sexy Charley Davidson is een privédetective met een bijzondere gave: ze kan doden zien. Daarom wordt ze regelmatig ingeschakeld om moorden op te lossen. Als Charley en haar beste vriendin Cookie een vermiste vrouw gaan opsporen, blijkt alles ingewikkelder dan het in eerste instantie leek. Ondertussen wordt haar vriendje Reyes geplaagd door demonen die maar één ding willen: contact met Charley. Lukt het Charley om de vermiste vrouw terug te vinden en haar geliefden te beschermen tegen het Kwaad?

boek 164 was weer een Charmed boekje. deze boekjes lezen als een aflevering van Charmed. vind ze heerlijk om weer te lezen. heb weer erg genoten van dit deel.

13127319Tuin van het kwaad – Emma Harrison

Krachten van boven,
Laat de liefde me begroeten.
In trouw wil ik geloven,
En mijn ware ontmoeten.

De zusters Halliwell en hun vriendjes hebben zomaar een vrije middag, zonder dat ze het Kwaad hoeven te bestrijden. De twee stelletjes proberen er rekening mee te houden dat Paige single is, maar Paige voelt zich duidelijk het vijfde wiel aan de wagen. Maar ja, waar haalt ze een vriend vandaan die volledig aan haar droombeeld voldoet en ook nog eens begrip heeft voor haar dubbelleven als heks? Dan, als ze een Onschuldige weten te redden, ontmoet Paige ene Micah.
Micah is in alle opzichten Mr Perfect. Hij is aantrekkelijk en attent en woont in een prachtige villa in de heuvels buiten San Francisco. Paige denkt haar droomprins te hebben gevonden! Maar het sprookje verliest haar glans als Piper en Phoebe vermoeden dat hij te mooi is om waar te zijn…

boek 165 was het tweede deel uit de Alchemisten serie van Richelle Mead. ik ben dol op deze serie. hij is spannend maar ook grappig en er zit romantiek in. en er zaten wendingen in die ik absoluut niet verwacht had. ben ook dol op Adriaan en Sydney en vond het leuk dat in dit deel je Dimitri ook wat meer zag.

18599580De gouden lelie- Richelle Mead.

Liefde en loyaliteit zijn sterker dan familiebanden.
Sydney is een alchemist. Al honderden jaren lang beschermen de alchemisten de mensheid tegen vampiers. Sydney krijgt de lastige taak Jill Dragomir, een vampierprinses die is ondergedoken op een mensenschool, te beschermen. Ook heeft ze Sonya en Adrian onder haar hoede, twee vampiers met speciale magie. Sydney voelt zich erg aangetrokken tot Adrian, maar als alchemist mag ze natuurlijk niet verliefd worden op een vampier. Dan worden Sydney en Sonya aangevallen door de Strijders van het Licht. Zij vinden dat alle vampiers uitgeroeid moeten worden en hebben de jacht op vampiers geopend. En iemand in Sydneys directe omgeving is een van hen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s