bookchallenge week 36

boek 166. Weer een leuk boek over de charmed ones die weg leest als een aflevering van de tv-serie charmed. Weer erg genoten van dit boekje.

13127335Rendez-vouz met de dood -Elizabeth Lenhard

Kwade ziel die zint op wraak,
voorbij zijn nu je boze dagen.
Door de wil van de Macht van Drie,
heeft je laatste uur reeds geslagen.

Omdat het al bijna Valentijnsdag is, vindt Paige het hoog tijd worden dat ze, net als Piper en Phoebe, een levenspartner vindt. In een opwelling besluit ze lid te worden van een datingservice op internet. Uiteraard wordt ze overstelpt met reacties van gretige aanbidders. Zóveel zijn het er, dat ze soms wel drie keer per dag een date heeft. Maar helaas lijkt geen enkele date haar te kunnen boeien… Of toch wel? Al snel komen de zusjes tot de ontdekking dat de aanbidders van Paige afschuwelijke misdaden plegen. Paige blijkt als een kanaal voor duistere krachten te fungeren – en richt zich uiteindelijk ook tegen Leo en Cole! Lukt het de zusjes om met de Macht van Drie deze kwaadaardige krachten te verslaan?

boek 167. Niet alleen spannend maar ook grappig en zelfs een beetje ontroerend. Heb erg genoten van dit boek.

12043770Third Grave Dead Ahead – Darynda Jones

Paranormal private eye. Grim reaper extraordinaire. Whatever. Charley Davidson is back! And she’s drinking copious amounts of caffeine to stay awake because, every time she closes her eyes, she sees him: Reyes Farrow, the part-human, part-supermodel son of Satan. Yes, she did imprison him for all eternity, but come on. How is she supposed to solve a missing persons case, deal with an ego-driven doctor, calm her curmudgeonly dad, and take on a motorcycle gang hell-bent on murder when the devil’s son just won’t give up?

boek 168. Dit was mijn eerste strip over wonder woman die ik las en heb hier erg van genoten. Heb hem meegenomen omdat jodi picoult de schrijfster was en ik ben dol op haar boeken. Heb hier geen spijt van gehad en had hem in een zitting uitgelezen.

1142008Wonder Woman, Vol. 2: Love and Murder – Jodi Picoult
“New York Times” bestselling author Picoult (“The Tenth Circle”) puts Wonder Woman on a collision course with her long-missing people, the Amazons, in this action-packed story. After Special Agent Diana Prince is assigned to capture Wonder Woman, her problems are only beginning, as a deadly foe begins to close in her.

boek 169. Het verhaal van sleeping beauty maar dan met een duister tintje en een iets andere draai. Erg genoten van dit verhaal en hield ook erg van de combinatie tekeningen en verhaal

The Sleeper and the Spindle by Neil Gaimanthe sleeper and the spindle – Neil Gaiman
A thrillingly reimagined fairy tale from the truly magical combination of author Neil Gaiman and illustrator Chris Riddell – weaving together a sort-of Snow White and an almost Sleeping Beauty with a thread of dark magic, which will hold readers spellbound from start to finish.

On the eve of her wedding, a young queen sets out to rescue a princess from an enchantment. She casts aside her fine wedding clothes, takes her chain mail and her sword and follows her brave dwarf retainers into the tunnels under the mountain towards the sleeping kingdom. This queen will decide her own future – and the princess who needs rescuing is not quite what she seems. Twisting together the familiar and the new, this perfectly delicious, captivating and darkly funny tale shows its creators at the peak of their talents.

Lavishly produced, packed with glorious Chris Riddell illustrations enhanced with metallic ink, this is a spectacular and magical gift.

boek 170.  Een historische roman over een vrouw die 500 jaar terug in de tijd gaat en dan moet trouwen met iemand die ze nog nooit ontmoet heeft en ook nog eens moet doen alsof ze iemand is die ze niet eens. Maar ook over een laird die gedwongen is te trouwen door de koning. En een smid die een hekel heeft aan de laird en niet is wie hij zegt dat hij is. Gedeeltelijk voorspelbaar maar er zat genoeg actie en romantiek in.

bBeyond the Highland Mist by Karen Marie Moningeyond the highland mist – Karen Marie Moning

He would sell his warrior soul to possess her…
An alluring laird…
He was known throughout the kingdom as Hawk, legendary predator of the battlefield and the boudoir. No woman could refuse his touch, but no woman ever stirred his heart—until a vengeful fairy tumbled Adrienne de Simone out of modern-day Seattle and into medieval Scotland. Captive in a century not her own, entirely too bold, too outspoken, she was an irresistible challenge to the sixteenth-century rogue. Coerced into a marriage with Hawk, Adrienne vowed to keep him at arm’s length—but his sweet seduction played havoc with her resolve.
A prisoner in time…
She had a perfect “no” on her perfect lips for the notorious laird, but Hawk swore she would whisper his name with desire, begging for the passion he longed to ignite within her. Not even the barriers of time and space would keep him from winning her love. Despite her uncertainty about following the promptings of her own passionate heart, Adrienne’s reservations were no match for Hawk’s determination to keep her by his side…

boek 171, 172, 173 & 174 zijn weer een aantal delen over de charmed ones. vind deze boekjes erg leuk. ze zijn spannend maar ook grappig en lezen weg als een aflevering van Charmed.

13628490  Schaduw van de sfinx – Carla Jablonski
Opwaaiend zand, eeuwig stof,
Voort gaat de oneindige tijd.
Maar wijsheid van eeuwen geleden,
Is wat mij in duisternis leidt.

Paige Matthews heeft het even moeilijk met zichzelf. Langzaam maar zeker raakt ze gewend aan het heksenleven dat ze sinds kort samen met haar pas ontdekte zusjes leidt, maar ze wil haar grenzen niet overschrijden. Ze wil Prue Halliwell immers niet vervangen – als ze dat al zou kunnen. Dus beschouwt Paige het als een meevaller als ze door een toverexperimentje in een kat verandert. Wie had gedacht dat ze talent had voor transformeren?

Maar er is één probleem: ze kan zichzelf niet terugveranderen. Haar zusjes hebben niets in de gaten en brengen haar naar het asiel. Voor ze het weet, is ze het middelpunt van een cultus die oud-Egyptische goden aanbidt en wordt ze naar het oude Egypte gelanceerd! Piper en Phoebe komen achter de identiteit van de zwerfkat en zetten een reddingsoperatie op touw, maar vinden een andere kat-vrouw die ook gevangen zit in haar sfinx-achtige gedaante. Dat is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken en de zussen moeten de koppen bij elkaar steken om haar te verslaan!

13127368Duistere wraak – Diana G Gallagher

En als de drie Duivelse Uitverkorenen ontwaken,
De kampioenen van de deugdzaamheid moeten bewaken.
Het licht uit vervlogen tijden of worden verlaten,
zoals de Strijders van de Duisternis daarvoor.

De Charmed Ones zitten niet lekker in hun vel. Phoebe mist Cole, die een weekje weg is om zijn leven eens goed te overdenken. Piper heeft teveel hooi op haar vork genomen met het huishouden, haar leven als heks en het runnen van P3, haar nachtclub. Paige moet nog altijd wennen aan haar nieuwe rol als beschermer van de Onschuldigen en daarbij trekt ze zich het leed van de zieken en zwakkeren om zich heen steeds meer aan.

Maar dan wordt Piper geïnspireerd door een energieke band die auditie komt doen in de club. Phoebe leert een leuke meid kennen op haar cursus webdesign en Paige ontmoet nieuwe vrijwilligers in het opvanghuis waar ze werkt. Even lijkt het dat hun leven een positieve wending neemt, maar niet lang daarna komen ze tot de ontdekking dat een duistere kracht hun macht onttrekt; Phoebe verliest haar kortetermijngeheugen, Piper heeft haar emoties niet langer onder controle en Paige kan haar ogen niet meer openhouden van vermoeidheid.

Ondertussen nemen hun krachten steeds meer af. Zou het iets te maken hebben met de nieuwe mensen die ze onlangs hebben ontmoet? Ze zullen er snel achter moeten komen wie of wat hun krachten ontvreemdt, voordat de Macht van Drie voorgoed is verdwenen…

12312970Jacht op de heksen – Emma Harrison

Zuster Wicca’s, kom tezaam,
Eén zijn wij door kracht en faam.
Hart tot hart, hand in hand,
Alle kwaad wordt uitgeband.

Paige Matthews is nog niet zo bekend met het hele Macht van Drie-gebeuren en wil graag haar krachten onderzoeken. Dus als ze leest dat er net buiten Las Vegas een Wicca-congres wordt gehouden, ziet ze dat als de ideale gelegenheid voor haar én voor haar zusjes om wat meer over hun heks-zijn te weten te komen. Hoewel de meiden alles weten van het redden van onschuldigen, zijn ze niet zo op de hoogte van de Wicca-praktijk en Paige denkt dat dit uitstapje wel eens verhelderend zou kunnen zijn.

Piper en Phoebe zijn daar lang niet zo zeker van. Ze zijn ervan overtuigd dat, terwijl zij dag na dag onvervalste zwarte magie bestrijden, hun zogenaamde bovennatuurlijke zusters niet meer dan een stelletje nepheksen zijn. Als er echter een golf van verdwijningen van praktiserende Wicca’s plaatsvindt, krijgt het bijwonen van het congres opeens de hoogste prioriteit. Maar als de Magische Machten naar Las Vegas vertrekken, stevenen zij dan niet recht op hun noodlot af?

13391660Mist en steen – Diana G. Gallagher

Schaduwen van morgen,
zijn in het verleden gezaaid.
Op drijfzand en zorgen,
gehuld in mist of gebeiteld in steen…

Paige Matthews is gewend aan de eisen die haar baan als welzijnswerker aan haar stelt en is bereid genoegen te nemen met een hongerloontje, lange uren en emotionele druk. Ze wil tenslotte iets nuttigs doen – soms ook buiten haar bestaan als Charmed One. Maar ze is niet voorbereid op de woede en razernij die ze ontdekt in Todd Corman, een jongen die zo lang van pleeggezin naar pleeggezin is geschoven, dat hij geen volwassene meer vertrouwt. Desondanks heeft Paige met hem te doen en is vastbesloten om te helpen.

Maar als Phoebe langskomt op kantoor voor een babbeltje, wordt ze van haar stuk gebracht door een visioen waar Todd deel van uitmaakt. Vreemd genoeg is dit visioen in mist gehuld. Na wat onderzoek legt Leo uit dat de mist niets te maken heeft met het weer, maar slechts suggereert dat Todds lot nog niet in steen is gebeiteld en dus nog veranderbaar is. Todd is het beoogde doelwit en als de Charmed Ones het dreigende noodlot willen afwenden, wordt het een race tegen de klok!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s