bookchallenge week 40

boek 192. Dit boek speelt zich voor het grootste gedeelte af in 1969 maar ook gedeeltelijk in het nu. het verhaal gaat een klein beetje over een volwassen Evie die werkt als leraar en logeert in het huis van een kameraad maar voornamelijk over toen ze nog 14 was en niet gelukkig was. haar ouders waren gescheiden en ze verveelde zich. ze raakte bevriend met een meisje die een stuk ouder was dan zij en keek tegen haar op maar raakte ook een beetje in de ban van haar maar meer van de leider van de groep waar zij bij hoorde.  het boek moest in het begin even op gang komen maar vond hem vrij snel erg goed. erg indrukwekkend. je kon echt merken dat ze nog erg jong was en erg te beïnvloeden maar dat waren al die meiden.

de meisjes – Em30197365ma Cline

Emma Cline voert ons mee naar de explosieve zomer van 1969, naar de zinderend hete straten van Marin County, Californië, in het hoofd van een 14-jarig meisje, de verveelde en zwaarmoedige Evie. Ze staat eenzaam tussen twee pas gescheiden ouders, vol van een wanhopige rusteloosheid, maar vindt steun in de toevallige vriendschap met het oudere en intrigerende meisje Suzanne. Verbijsterd dat er eindelijk iemand is die haar ziet staan, komt Evie al snel terecht in een commune waarvan zeer binnenkort de hele wereld de naam zal weten, en wordt ze verleid door diens waanzinnige leider. Sneller dan ze ooit had kunnen vermoeden wordt ze meegezogen in een wereld vol misdaad en geweld.

Emma Cline’s verhaal over een stuurloos meisje tegen het einde van de roerige jaren ’60 levert een ontzagwekkend, trefzeker onderzoek op naar de werking van macht, hoe angstaanjagend beïnvloedbaar een pubermeisje kan zijn, en hoe ver zo’n meisje zal gaan om gezien en geliefd te worden.

boek 193. het erotiek gehalte is in dit deel erg hoog. het merendeel van de tijd draait het om seks dus daar moet je wel tegen kunnen. vind deze boeken dan ook vermakelijk maar niet fantastisch. ook al is dit boek niet fantastisch je blijft toch doorlezen en je wilt weten hoe het verder gaat.

30243seduced by moonlight – Laurell K. Hamilton

To some I am Meredith Gentry, P.I. To others I am Princess Merry, heir to the throne of Faerie. And there are those who whisper that I am both of these and more.
My aunt, the Queen of Air and Darkness, no long distracted by her sadistic pastimes, now focusses unwaveringly on me. I spend each night with my immortal guards, but still no child has come of our decadent pleasures. But something IS happening to me. I appear to have awakened a force that’s lain dormant for thousands of years and I haven’t the damndest idea how or why…
It all began with the chalice. I dreamed it, and there it was – cool and hard – when I awoke. My guards know this ancient relic well – its disappearance so many ages ago stripped them of their vital powers. And here it is with us now. My touch resonates with its force. A strange, dazzling magic now courses through my half-mortal half-Sidhe body. But while my guards cherish me for this unexpected gift, there are those who loathe me for it and would rather the Unseelie court suffer than have it ruled over by me, a mongrel queen. My enemies grow in number every day. If only they knew what I am capable of. But come to that, if only I did too.
This is the world of Meredith Gentry, a twilight world of gods, shapeshifters and immortal souls, a world full of sensuality, wild magic, treacherous deceits and latent powers about to be unleashed…

boek 194 was weer een boekje over de zusjes Halliwel/Matthews. ben dol op deze boeken die weglezen als een aflevering van een serie die ik nog steeds erg leuk vind.

10805715Magisch Hollywood – Scott Ciencin

Phoebe Halliwell mag er dan wel klaar voor zijn om als single een nieuw leven te beginnen, maar haar ex-man Cole, die opnieuw een demon geworden is, wil haar niet laten gaan. Cole blijft over Phoebe waken en in een gevecht komt hij tussenbeide, maar veroorzaakt per ongeluk een scheur in het tijdsgewricht. Cole verdwijnt naar het Hollywood ten tijde van de Tweede Wereldoorlog – en neemt de zusjes met zich mee!

Hoewel de Magische Machten wel gewend zijn aan extreme omstandigheden, voorzien ze nu niet dat een demonische bende kleine ondernemers afperst. Om in de onderwereld te infiltreren doet Paige zich voor als een jong, opkomend filmsterretje en zorgt ze voor magische momenten voor de camera. In de tussentijd komt Piper in de verleiding om Leo te gaan zoeken – in deze tijd is hij nog een mens – en blijft Phoebe maar worstelen met Cole. Maar een demonische gangster oefent zijn zwarte magie op Paige uit en anls de zusjes niet bij de les blijven, zouden ze wel eens hun ongeluk tegemoet kunnen gaan.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s