moviechallenge week 40

De zusjes Kriegel (2004)

1998, het derde jaar van het Beest. De 11-jarige drieling Lien, Fien en Sien Kriegel zijn geen katjes om zonder handschoen vast te nemen. Als ze hun slechte schoolwerk in brand steken, zetten ze per ongeluk de hele school in brand, en de politie vindt dat de grens van kattenkwaad nu echt overschreden is. Ze worden naar een instelling gestuurd, waar ze een regelmatig schema zullen moeten volgen, en waar het redelijk vertoeven lijkt. Tot ze ontdekken dat dokter Vandenkerckhoven, directeur van het tehuis snode plannen heeft en zwarte magie op de kinderen gebruikt. Dan besluiten de zusjes Kriegel de strijd aan te gaan met de dokter.

film 123. ik kijk weinig films van nederlandse of Belgische bodem maar vond dit een hele goede en zeer spannende film. er zaten een aantal schrikmomenten in en een aantal wendingen die ik niet verwacht had. kan je deze film zeker aanraden.

girl fight (2011)

Het verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, gaat over de zestienjarige studente Haley. Zij werd afgerost door vroegere vrienden van haar, die het gebeuren op tape vastlegden en de shockerende video daarna op het internet plaatsten. Het leven werd voor Haley hierdoor ongekend zwaar.

film 124. ook deze film heb ik via YouTube gezien. best erg dat ondaks dat het een film uit 2011 is dat het nu nog gebeurd. mensen die filmen hoe ze iemand in elkaar slaan en het dan posten online of zelfs mensen die dat bij dieren doen. de film begon erg luchtig met Haley die vriendinnen wil worden met de populaire meisjes maar word al snel indrukwekkend zodra de afrossing begint. vind het vooral erg omdat dit echt gebeurd is.

Expecting Amish (2014)

De achttienjarige Hannah Yoder is helemaal klaar om zich officieel te laten opnemen tot de Amish-gemeenschap. Ze zal zich laten dopen en in het huwelijksbootje stappen met haar vriend Samuel. Haar plannen dreigen echter in het water te vallen wanneer ze door vrienden overtuigd wordt om naar Hollywood te reizen, waar ze proeft van het echte leven.

film 125. een drama film over een meisje wat opgegroeid is bij de Amish gemeenschap en dan naar Los Angeles op vakantie gaat met een paar vrienden en dan ontmoet ze daar een jongen die haar leven verandert. een beetje cliché maar daarom was de film niet slecht. heb hier wel van genoten. op de foto staat rechts Brian Krause ofwel Leo uit Charmed serie, had hem alleen aan zijn ogen herkend.

Afbeeldingsresultaten voor brian krause expecting amishthe good mother (2013)

Terwijl haar moeder in een afkickkliniek verblijft, vindt de jonge Jillian onderdak bij Cheryl, de moeder van haar beste vriendin Melanie. Cheryl rekent op haar om de doodzieke Melanie te helpen verzorgen, maar Jillian begint te vermoeden dat Cheryl zelf de ziekte van haar dochter heeft veroorzaak.

film 126. een drama film die ook een beetje spannend was. hij draait om Jillian die in het huis van haar beste vriendin komt te wonen. haar moeder zit in een kliniek en daar heeft ze geen goede band mee. ze vermoed dat de moeder van haar vriendin haar dochter ziek maakt en doet er alles aan om uit te zoeken of dat waar is. een ontroerende en soms zeer spannende film.

the confession (2013)

Katie Lapp, een jonge Amish vrouw, heeft vraagtekens bij de strikte regels van haar geloof en wordt daarom uit de gemeenschap gestoten. Katie – die zich nu Katherine Mayfield noemt – gaat op zoek naar haar biologische moeder. Deze is echter ernstig ziek en Katie moet zich haasten om haar te vinden voor het te laat is. Maar in de wereld van elektrisch licht, telefoon en vele andere moderne dingen, komt Katie terecht in een doolhof van hebzucht en verraad.

film 127.  een mooie drama film die een open einde had. deze film was wel een beetje voorspelbaar maar daarom niet minder mooi en ontroerend.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.