J.K. Rowling onthult de betekenis achter Hermoine haar Patronus

AImage result for hermoine potter patronusls het op de Wizarding World van J.K. Rowling aankomt, moeten we haar nageven dat ze veel lagen heeft toegevoegd aan haar verhaal. Hoewel het laatste Harry Potter-boek al een tijdje geleden verscheen en de films ook al wat jaren geleden uitkwamen, ontdekken we nog altijd nieuwe dingen!
Zo heeft J.K. Rowling herself een hint weggegeven over de betekenis achter de Patronus van Hermoine. Nog even voor de oppermuggles onder ons die even zijn vergeten wat een Patronus is: dat is een magisch lichtgevende verschijning die een tovenaar kan beschermen tegen het kwaad. Je kunt die van Harry zelf waarschijnlijk nog wel herinneren, net zoals die van zijn vader, is die van hem een hert. Die van Ron is een Jack Russell en die van Hermoine is een Otter. Maar waarom een otter?
Image result for hermoine potter patronusDat die van Harry een Hert was, was logisch en mooi omdat de Patronus van zijn vader het ook was. Ron is net zo loyaal en pittig als een Jack Russel. Maar wat is dan de link tussen Hermoine en de otter? Dankzij een nieuwe tweet van J.K. Rowling hebben we misschien eindelijk een verklaring hiervoor. Zo tweette ze 22 augustus dat ze zelf graag een Otter zou willen hebben. Dit was overigens niet de eerste keer dat ze tweette over Otters.
De schrijfster had ooit eens verteld dat Hermoine het meest van haar weghad.
“I have often said that Hermione is a bit like me when I was younger,” schreef ze ooit op haar website. De reden waarom Hermoines Patronus een otter is, heeft waarschijnlijk dus niets met Hermoine zelf te maken, maar dit was juist haar Patronus omdat het J.K. Rowlings favoriete dier is! Weten we dat ook weer!Image result for hermoine potter patronus

bron: http://www.chicklit.nl/nieuws/161327/jk-rowling-onthult-betekenis-achter-hermoine-haar-patronus


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s