bookchallenge week 43

boek 206 was het derde deel in de Uglies serie van Scott Westerfeld. weer een spannend en goed boek vol met onverwachte wendingen. heb weer erg genoten van dit boek.

S9815655pecials – Scott Westerfeld

“Special Circumstances”: The words have sent chills down Tally’s spine since her days as a repellent, rebellious ugly. Back then Specials were a sinister rumor — frighteningly beautiful, dangerously strong, breathtakingly fast. Ordinary pretties might live their whole lives without meeting a Special. But Tally’s never been ordinary.
And now, in the third book in the series, Tally’s been turned into a Special: a superamped fighting machine, engineered to keep the uglies down and the pretties stupid.
The strength, the speed, and the clarity and focus of her thinking feel better than anything Tally can remember. Most of the time. One tiny corner of her heart still remembers something more.
Still, it’s easy to tune that out — until Tally’s offered a chance to stamp out the rebels of the New Smoke permanently. It all comes down to one last choice: listen to that tiny, faint heartbeat, or carry out the mission she’s programmed to complete. Either way, Tally’s world will never be the same.

boek 207 was weer een manga en het tweede deel uit de dictatorial grimoire serie. dit deel was weer erg leuk maar ook spannend. moest met het eerste boek even wennen aan de manier van lezen maar had dat nu al door. een manga lees je nu eenmaal anders dan een strip. erg genoten van dit deel. de art is zwart-wit maar wel erg goed. vind ik dan. en ja het blijft apart en grappig dat Cinderella en Snow White geen vrouwen zijn maar mannen.

17619025dictatorial grimoire: Snow White– ayumi Kanou

For fans of Once Upon a Time and Fables comes a shoujo-styled manga series about the Grimm Brothers’ most notorious characters!
Grimm Otogi, the sole heir to the Grimm Brothers’ dark legacy, has been betrayed by his seemingly loyal servant Cinderella. Cinderella has stolen the Grimoire, and with it, the only way to bind and control the Märchen demons! Now, stalked by a vengeful Snow White, can Grimm retrieve the magic manuscript from the evil Puss in Boots–without alienating his few remaining friends and losing his soul in the process?
Find out in the hotly-anticipated second volume of Dictatorial Grimoire, an intriguing twist on classic fairy tales!

boek 208 was het derde en laatste deel van de zwaar trilogie van Chantal van Gastel. in dit deel draait het niet alleen om Isa en Ruben maar ook om haar vrienden, haar zus en zijn broer. dit boek was ontroerender dan de voorgaande twee delen maar ook erg grappig en romantisch. vooral de te vroege geboorte van de baby van Floor en Mas was erg ontroerend en las die stukken ook regelmatig met tranen in mijn ogen. maar ook het einde was erg ontroerend.  baal er nu wel van dat ik afscheid moet nemen van Isa en iedereen om haar heen.

16125925zwaar verguld – Chantal van Gastel

Eindelijk heeft Isa haar sprookjeseinde met haar grote liefde Ruben gekregen. Ze gaan trouwen!
Voor het eerst in haar leven heeft Isa eigenlijk niets te wensen over. Maar dat geldt niet voor haar dierbare vrienden.
Floor en Mas worden overvallen door de extreme vroeggeboorte van hun kindje.
En Stijn heeft zijn werk in het buitenland, waar hij zo van houdt, opgegeven om te investeren in zijn relatie met Bram. Maar maakt dit hem wel echt gelukkig?
Dan zijn er nog Isa’s ouders en schoonouders, die iets heel anders verstaan onder een kleine en intieme bruiloft dan het aanstaande paar zelf. Isa neemt zich voor haar grote dag door niets of niemand te laten verpesten. Zolang ze maar in die ene perfecte bruidsjurk past.
Ze is vastbesloten om een happy end te krijgen, voor haar en al haar vrienden. Maar is dit wel voor iedereen weggelegd?

boek 209 was weer een boek uit de Charmed serie.

d15706610e sterkste overwint – jeff mariotte

Ontvoerd en weer heelhuids teruggekeerd,
Maar wel met iemand in hun hoofd.
Bevrijd hen van deze plaag,
en vind de demon die hun ziel zo kwelt.

San Francisco is in de ban van ontvoeringen door buitenaardse wezens. Er komen steeds meer meldingen dat er geliefden worden vermist… die ongedeerd terugkomen, zonder zich te herinneren waar ze zijn geweest. De Charmed Ones kunnen niets doen, maar raken er wel bij betrokken, vooral als Phoebe voor haar column een brief krijgt toegezonden van een vrouw die ervan overtuigd is dat haar zus is ‘meegenomen’. Het slachtoffer houdt vol dat ze alleen even de deur uit was, maar sinds ze terug is, heeft ze een bijna demonische voorliefde voor een nieuw fitnessprogramma.

Het fitnessprogramma in kwestie, ontwikkeld door Meg Winship, is regionaal razend populair geworden. Zelfs Piper is onder de indruk als ze er iets over op tv ziet en begint opeens op z’n Winships te joggen. Meg Winship komt naar een bijeenkomst om haar nieuwe discipelen verder te inspireren en te bedanken. Als er echt iets onnatuurlijks aan de hand is, zoals de zusjes vermoeden, is dit fitnessfeest de beste manier om te weten te komen wie – of wat – hierachter zit.

boek 210 was ook weer een manga en ditmaal het derde en laatste deel van de dictatorial grimoire serie. heb niet veel manga’s gelezen maar vond deze erg goed. heb hier erg van genoten.

dic18139985tatorial grimoire: Red Riding Hood – ayumi Kanou

Otogi Grimm may have recovered the Grimoire, the book that allows him to bind and control the Märchen, or fairy tale demons, but his troubles are far from over. Otogi, the descendent of the original Brothers Grimm, still has to deal with the slippery Puss in Boots and his fairy tale allies, Team Jäger. And while Grimm’s servant, the masochistic Cinderella, has returned to his side, what dark secrets is he still hiding from his master?

In the thrilling conclusion to this twisted modern fairy tale, Grimm must confront Team Jäger, coax secrets out into the open, and keep all of his friends from killing each other. And if that isn’t enough for one antisocial teenager, he also must find a way to contront his own past, and break the agreement made by his ancestors–once and for all!

boek 211 was een heel spannend en goed boek. ik zou er zelf niet aan denken om mee te doen met zo’n spel maar sta dan ook niet graag in het middelpunt van de aandacht. Vey doet wel mee voor de gein en verwacht niet dat ze word uitgekozen voor de live rondes maar dat gebeurt wel en vanaf dat punt gebeurt er heel veel. had ook moeite om het boek weg te leggen en heb het boek in twee keer uitgelezen. ik moest de eerste keer wel stoppen want mijn lunchpauze was voorbij.

Nerve – Jeanne R25431123yan

Vey is uitverkoren om mee te spelen in Nerve, een anoniem spel dat live online wordt uitgezonden en waarbij alles draait om durven en je grenzen verleggen. Het is eng om te merken hoe goed de spelmakers haar kennen. Vey wordt met prijzen verleid die van haar persoonlijke internetpagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld in een team met de perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian. In het begin is alles nog geweldig. Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds risicovollere uitdagingen aan te gaan waarbij veel te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een onaangename wending; ze spelen alles of niets en moeten zelfs hun eigen leven op het spel zetten.

boek 212 was een single editie van een strip. ik heb nog nooit een strip over Batman gelezen en vond dit wel erg spannend en zou zeker verder met deze serie willen.

 Batman #1: Batman Day Special Edition (2016)

32735447“Celebrate Batman Day 2016 with a FREE best-selling, critically acclaimed comic!
Breakout author Tom King and superstar artist David Finch team up for this action-packed REBIRTH punch!
“I Am Gotham” Chapter One: No one has ever stopped the Caped Crusader. Not the Joker. Not Two-Face. Not even the entire Justice League. But how does Batman confront a new hero who wants to save the city from the Dark Knight?”

boek 213 was weer een strip en ditmaal de eerste volume over ms. Marvel. wat ik zo leuk vind aan deze strip is dat de hoofdpersoon Kamala een jonge meid is die van Pakistaanse afkomst is. je word meteen in haar leven gegooid en krijgt geen achtergrond maar je leert haar in dit deel wel een beetje kennen. wil zeker verder gaan met de volgende delen. er gebeurde veel in dit deel en hoop dat in de volgende delen dat we haar iets beter leren kennen.

ms. Marvel 20898019volume 1 no normal – G. Willow Wilson, Adrian Alphona

Marvel Comics presents the new Ms. Marvel, the groundbreaking heroine that has become an international sensation!

Kamala Khan is an ordinary girl from Jersey City — until she’s suddenly empowered with extraordinary gifts. But who truly is the new Ms. Marvel? Teenager? Muslim? Inhuman? Find out as she takes the Marvel Universe by storm! When Kamala discovers the dangers of her newfound powers, she unlocks a secret behind them, as well. Is Kamala ready to wield these immense new gifts? Or will the weight of the legacy before her be too much to bear? Kamala has no idea, either. But she’s comin’ for you, Jersey!

boek 214 was een boek die was aangeraden door een vriendin van mij en ben ook blij dat ik hem heb gelezen. dit was echt een heel spannend en origineel boek met een aantal wendingen die ik absoluut niet verwacht had.

de Graces – Laure Eve30309025

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.
Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.
Beklemmend en mysterieus: De Graces laat je niet meer los!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s