ster van de maand: David Boreanaz

Hij speelde de eerste vampier waar ik dol op was namelijk Angel in Buffy the Vampire Slayer en ondanks dat ik Bones niet meer volg vond ik hem erg leuk in Bones.

 Afbeeldingsresultaten voor david boreanaz gifsDavid Boreanaz (Buffalo (New York), 16 mei 1969) is een Amerikaanse acteur. Hij groeide op in Philadelphia, waar zijn vader een bekend weerman was. Al op jonge leeftijd besloot David Boreanaz dat hij acteur wilde worden. Na zijn afstuderen vertrok hij naar Los Angeles. Zijn eerste rol was als vriendje van Kelly Bundy in de serie Married With Children.
Zijn vader is van Italiaanse afkomst en zijn moeder van Slowaakse, Ierse en Zwitserse afkomst.
Boreanaz werd ontdekt door een vriendin van Joss Whedon (maker van Buffy the Vampire Slayer en Angel).
Afbeeldingsresultaten voor david boreanaz gifsIn de serie ‘Buffy the Vampire Slayer’ kreeg hij een kleine rol, in het tweede seizoen werd hem een hoofdrol aangeboden. Na het derde seizoen kreeg hij zijn eigen serie: Angel, waarin hij de hoofdrol speelde, samen met Charisma Carpenter, die met hem ook drie seizoenen in Buffy speelde.
Na vijf seizoenen stopte de serie. Hij speelde ook in een aantal films, onder andere Valentine (2001), I’m with Lucy (2002) en The Hard Easy (2005). The Crow: Wicked Prayer (2005)
Afbeeldingsresultaten voor david boreanaz gifsTegenwoordig speelt hij de rol van Special Agent Seeley Booth in de televisieserie Bones. Hij trouwde in 1997 met schrijfster Ingrid Quinn, met wie hij toen al drie jaar een relatie had. Het stel scheidde twee jaar later. In november 2001 hertrouwde David Boreanaz met playmate Jaime Bergman. In mei 2002 werd hun zoon Jaden Rayne geboren. In augustus 2009 werd hun dochter Bardot Vita geboren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s