bookchallenge week 46

boek 222 was het boek over Holleeder. Ik was voor dit boek niet zo heel bekend met Wim Holleeder, wist wel wat van hem maar niet alles. vond dit een indrukwekkend boek en wat een rare en enge gast was het. het is gewoon niet voor te stellen in wat voor een hel zijn zussen hebben geleefd maar ook zijn moeder, broer en neefjes en nichtjes. toen ze zijn neefje vertelde dat zijn vader dood was stonden de tranen bij mij in mijn ogen. vind Astrid en Sonja heel dapper dat ze tegen hem getuigd hebben. het is vooral zo creepy omdat het waargebeurd is.

32875402Judas: een familiekroniek – Astrid Holleeder

Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’
Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield: ze staan op tegen hun broer Willem – die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid – en leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt – ‘Vrouwen vloeren Holleeder’ – worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.
Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde, precies zoals zijn alcoholistische vader – werknemer bij Heineken – de familie jarenlang had overheerst en mishandeld. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, tot aan moeder Stien toe: niemand ontkwam aan hun despotische gedrag.
Judas speelt zich af tussen 2012 en het heden, en is doorspekt met flashbacks naar spraakmakende gebeurtenissen in het verleden. Het is een verbijsterende familiekroniek waarin Astrid Holleeder een onthutsend portret schetst van een gezin dat sinds 1983 – het jaar van de Heineken-ontvoering – alleen nog maar een achternaam heeft: Holleeder. In dit unieke boek vertelt zij op indringende wijze over de impact van de ontvoering op alle familieleden, de verwijdering tussen de bloedgabbers Willem Holleeder en Cor van Hout (die in 2003 om het leven kwam), de bedreiging van Peter R. de Vries, liquidaties en afpersingen in het criminele milieu. Ook spreekt ze vrijuit over haar jeugd en haar moeder, de kinderen, haar ex-partners, haar werk als advocate en haar dubbelrol als consigliere van haar broer.
Door zich als vertrouweling op te stellen kon Astrid dicht in de nabijheid van haar broer verkeren, en hun gesprekken in het geheim opnemen, met maar één doel: hem levenslang geven.

boek 223 is een flutromannetje. af en toe zijn dit soort boekjes best wel leuk. ja ze zijn voorspelbaar maar deze was ook wel grappig. heb hem wel in het Nederlands gelezen.

1567355Sexy Lexy – Kate Moore

After writing a self-help book encouraging fitness through sex, Lexie Clark escapes to a Brigadoon-like Northern California town where she discovers no one can entirely avoid the past–and if everyone could meet a man like Sam Worth, they might not want to.

boek 224 was weer een boekje over de Charmed Ones. deze boekjes blijven leuk.

15706617Melodie der zielen – Debbie Viguie

Een veilig heenkomen zoeken ze bij jou,
Onschuldigen, bang voor een naamloos kwaad.
Het is aan jou hun lach te redden,
Waak over hen, behoed hen voor wat hen schaadt.

In eerste instantie denkt Piper dat het gewoon toeval is dat ze overal kinderen ziet; aangezien zij en Leo het voorzichtig over het nemen van een baby hebben, denkt ze dat ze haar nu meer opvallen. Maar dan staan de kinderen voor de deur van de Magische Machten en komen ze onuitgenodigd binnen. Waar Piper ze ook heen brengt, even later staan ze weer op de stoep. En ze lijken wel een orkest te vormen. Geen van hen luistert naar Piper, doet wat ze zegt, of gunt haar een ogenblik rust. Piper begint zich af te vragen of zij en Leo wel aan kinderen moeten beginnen.

Terwijl Piper mijmert over luieruitslag, komt het Phoebe ter ore dat er in San Francisco iets vreemds aan de hand is. In de stad verdwijnen musici die zich kandidaat hadden gesteld om een jeugdorkest te gaan leiden. Dus hoe is het mogelijk dat de nieuwe liefde van Paige, die ook orkestleider wil worden, het zo lang uithoudt? En wat hebben de muzikale kinderen in de Villa hiermee te maken? De Magische Machten ruiken onraad, maar kunnen ze alle onschuldigen in veiligheid brengen voor de laatste noot weerklinkt?

boek 225 was er een waar ik de film al van had gezien maar was al een tijdje geleden. het boek was erg spannend en vind het wel leuk dat je om en om het dagboek van Amy leest en dan het leven van Nick en hoe hij omgaat met de verdwijning van Amy. halverwege het boek zit er een wending in die voor mij verwacht was omdat ik de film al had gezien maar wel heel goed uitgewerkt was.

Go23392759ne Girl – Gillian Flynn

Op de dag dat hij vijf jaar getrouwd is, maakt Nick Dunne bekend dat zijn beeldschone vrouw Amy vermist is. Onder druk van de politie en de media ontstaan er scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van een perfect huwelijk. Door zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag rijst de vraag: heeft Nick zijn vrouw vermoord?

boek 226 was weer een flutroman. vooral deze vampierromans vind ik erg leuk en lees ze met plezier. ja deze boekjes zijn erg voorspelbaar en zijn ook erg erotisch maar er zit ook spanning en actie in. en ook humor. beetje fout maar af en toe is dat best wel lekker.

12473333Bezeten! – Lynsay Sands

Etienne Argeneau heeft het zwaar. Zijn succes heeft de afgunst opgewekt van een gevaarlijke gek, die bovendien heeft ontdekt dat hij een vampier is. Door toedoen van deze Pudge komt Etienne tot twéé keer toe terecht op de snijtafel van de aantrekkelijke lijkschouwer Rachel Garrett, die hem beide keren tot leven(!) weet te wekken. Maar de prijs is hoog, en dan zit er voor Etienne niks anders op dan Rachel over te brengen naar de kant van de onsterfelijken. Terwijl Pudge nog steeds loert op zijn kans, wordt snel duidelijk dat Etienne en Rachel al net zo bezeten zijn. Van elkáár, welteverstaan.

boek 227 was weer een boek over Meredith Gentry, het zevende deel uit de serie. vond deze beter dan de voorgaande twee delen. hij draait minder om de erotiek maar meer over het overleven, haar strijd met haar neef  maar ook over haar gaven en ze is eindelijk zwanger maar nog steeds niet veilig. ze moet nog steeds vechten voor haar leven en voor de mensen van wie ze houdt.

2798094Swallowing darkness – Laurell K. Hamilton

I am Meredith, princess of faerie, wielder of the hands of Flesh and Blood, and at long last, I am with child–twins, fathered by my royal guard. Though my uncle, Taranis, King of Light and Illusion, claims that he is the true father since he abducted me from my home, betrayed, and defiled me. And now he has branded my guards as a threat to my unborn children.
Bearing an heir has placed me halfway to my aunt’s throne, that much closer to my reign over the Unseelie Court–and well ahead of her son, my cousin Cel, in this race. Now I must stay alive to see my children born and claim my place as queen.
But not all in faerie are pleased with the news, and conspirators from every court in the realm plot against me and mine. They seek to strip my guards, my lovers, from me by poisoned word or cold steel. But I still have supporters, and even friends, among the goblins and the sluagh, who will stand by me.
I am Meredith Nic Essus, and those who would defy and destroy me are destined to pay a terrible price—for I am truly my father’s daughter. To protect what is mine, I will sacrifice anything—even if it means waging a great battle against my darkest enemies and making the most momentous decision ever made as princess of faerie.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.