movie vs book: Nerve

Ik heb het boek gelezen voordat ik de film had gezien maar kan beiden zeker aanraden. vond het boek erg spannend maar de film vond ik ook erg goed en er zaten aardig wat verschillen tussen het boek en de film. de opdrachten die ze moesten doen waren anders in het boek dan in de film en ook verliep het boek anders dan de film. en Vee werkt achter de schermen bij het schooltheater in het boek en in de film is ze fotografe voor de schoolkrant. en in het boek heeft ze huisarrest en daar word in de film niet gesproken.

hebben Jullie de film al gezien en/of het boek al gelezen?

Nerve – Jeanne R25431123yan

Vey is uitverkoren om mee te spelen in Nerve, een anoniem spel dat live online wordt uitgezonden en waarbij alles draait om durven en je grenzen verleggen. Het is eng om te merken hoe goed de spelmakers haar kennen. Vey wordt met prijzen verleid die van haar persoonlijke internetpagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld in een team met de perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian. In het begin is alles nog geweldig. Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds risicovollere uitdagingen aan te gaan waarbij veel te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een onaangename wending; ze spelen alles of niets en moeten zelfs hun eigen leven op het spel zetten.

Afbeeldingsresultaten voor nerve filmposterNerve (2016)

De verlegen en timide Vee is een laatstejaars studente op de middelbare school. Ze gaat een online uitdaging aan op de website NERVE. De website nodigt haar volgers uit om video’s in te sturen van zichzelf tijdens het uitvoeren van riskante en gevaarlijke opdrachten in ruil voor prijzen. Al snel zit Vee gevangen in een spel waarbij elke beweging gemanipuleerd wordt door de anonieme gemeenschap van volgers.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s