bookchallenge week 47

boek 228  was een boek wat ik voor een paar euro bij het boekenfestijn had meegenomen en absoluut geen spijt van had. dit boek is spannend, grappig en romantisch. je kunt wel duidelijk merken dat het een young adult boek is maar dat maakt de pret niet minder.

Al11393437ica en de duistere koningin – Bernhard Hennen

Is dat mogelijk? Verliefd worden op een… geest?
Het overkomt de veertienjarige Alica als haar moeder ernstig ziek wordt en ze een poosje uit logeren gaat bij haar grootouders. Leuk vindt ze dat niet. Het grote naargeestige huis wordt bevolkt door vreemde figuren en geesten, onder meer die van een jongeman, François, en die van zijn valk. Ze ontmoet er ook de eigenwijze Wallerich, een kabouter die verzot is op technische snufjes, en samen met hem raakt Alica onverwacht verzeild in Hiernaast.
Hiernaast is een wereld vol mythische en magische wezens, dicht in de buurt van de mensenwereld. Daar proberen Alica en Wallerich het geheim van François en zijn valk te ontsluieren. Als Alica verliefd wordt op François, aarzelt ze geen moment om zwarte magie te gebruiken als hij plotseling spoorloos verdwijnt. Maar daarmee verstoort Alica wel de rust van de Duistere Koningin, en dat had ze beter niet kunnen doen…

boek 229 was een dun boekje wat ik in een keer heb uitgelezen. best wel een spannend boekje met een paar wendingen die ik niet verwacht had.

14743555de ooggetuige – Simone van der Vlugt

De ooggetuige gaat over Manon Jonker, een slechtziende vrouw van 22, die het slachtoffer wordt van een roofoverval bij een juwelier in haar woonplaats, waarbij drie overvallers haar onder schot houden en de juwelier vermoorden. Doordat overvallers denken dat Jonker blind is laten ze haar leven, als via het journaal bekend wordt dat ze slechtziend is, gaan de overvallers achter haar aan. De gebeurtenissen zetten ook haar persoonlijke relaties op scherp en haar zus Bibi met wie Manon samenwoont, onthult een afschuwelijk geheim uit hun jeugd.

boek 230 en 231 waren weer twee boekjes over the Charmed ones. deze boekjes lezen zo makkelijk weg en blijven leuk.

17453228De mythe van Mystic Knoll – Diana G. Gallagher

De boog kan niet altijd gespannen zijn; van al dat toveren en vechten worden de Magische Machten moe en mopperig. Paige vindt dat het tijd wordt om er even een paar daagjes tussenuit te gaan. Zij wil haar heksenachtergrond graag verkennen in Salem, maar Phoebe en Piper hebben liever een ontspannende strandvakantie. Gelukkig, zo wijst Leo hen erop, kunnen ze dat ook De boog kan niet altijd gespannen zijn; van al dat toveren en vechten worden de Magische Machten moe en mopperig. Paige vindt dat het tijd wordt om er even een paar daagjes tussenuit te gaan. Zij wil haar heksenachtergrond graag verkennen in Salem, maar Phoebe en Piper hebben liever een ontspannende strandvakantie. Gelukkig, zo wijst Leo hen erop, kunnen ze dat ook combineren. Ze kunnen een paar dagen in Salem doorbrengen en de rest van de vakantie aan de schitterende kust van Massachusetts.

El13383792fenkinderen – Micol Ostow

Slaap, kindje, slaap, bij de elfen thuis,
Zij veinsden goede zorgen, maar waren niet pluist.
Wie kan je redden? Ze komen aanstonds,
Slaap, kindje, slaap, blijf nu bij ons.

Piper probeert zoals gewoonlijk een superheks te zijn en het allemaal tegelijk te doen: P3 runnen, voor haar pasgeboren zoon Wyatt zorgen en natuurlijk onschuldigen redden. Haar eerste werkweek valt behoorlijk tegen: dat ze Wyatt op het kinderdagverblijf moet achterlaten, geeft Piper het idee dat ze haar zoon in de steek laat. Gelukkig werkt Paige daar als uitzendkracht en lijkt Wyatt het er prima naar zijn zin te hebben.
Of toch niet? Het valt Piper op dat Wyatt vreemd doet, hij eet en slaapt niet meer volgens zijn normale ritme. Phoebe denkt dat de baby groeistuipjes heeft, maar Piper is daar niet van overtuigd. Enkele andere baby’s op het kinderdagverblijf vertonen hetzelfde gedrag en sommige ouders besluiten hun kinderen thuis te houden. Als een kleuter aan Paige vraagt: ”Hebben ze ze meegenomen omdat ze de verkeerde baby’s zijn?” ontdekken de zusjes dat er in heel San Francisco kinderen omgewisseld worden. Meteen komen de Magische Machten in actie, want Wyatt is niet alleen het meest magische wezen ter wereld, maar hij is ook nog eens een Halliwell… En daar moet iedereen van afblijven!

boek 232 was weer een strip en de derde volume van de rat queens. heb hier weer net zo van genoten als de voorgaande twee delen. er zit humor in maar vooral veel actie en geweld. die meiden zijn geweldig.

28762820rat queens volume 3: demons -Kurtis J. Wiebe, Tamra Bonvillain and Tess Fowler

Having survived the end of the world, the Queens follow Hannah back to where it all began: Mage University. A long perilous journey awaits the Rat Queens as they attempt to find out what happened to Hannah’s father while battling their own demons.

boek 233 was een flutromannetje. deze was romantisch maar ook grappig en ja ook erotisch. deze boekjes zijn fout maar wel erg leuk. heb hem wel in het Nederlands gelezen.

Hot! – Sandra Hill1452237

The long hot Louisiana summer just got hotter for Rene LeDeux. He’s burned out by D.C. politics and only wants to build his cabin in peace. But if his wacky, matchmaking great-aunt has her way, Bayou Black’s prodigal son will be hitched before he can say butt-naked! That honor goes to Valerie “Ice” Breaux, Rene’s high school nemesis turned Trial TV anchor, who’s been abducted by Rene’s activist friends. Mon Dieu! It’s bad enough being kidnapped and having her power suit ride up her thighs. Did she have to land in the lap of the most irritating, sexiest hunk she’s ever laid her eyes on? Now Val’s stranded in Rene’s remote cabin, besieged by irrepressible LeDeux relations, not to mention a dingbat duo out to save the swamp. It’s a heat wave, guar-an-teed! Val vows she’ll give her heart to the Cajun bad boy when alligators fly. Rene swears to get the girl who got away. It’s never been steamier in the bayou than with two people this red-hot with desire…and more than ready for love.

 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s