bookchallenge week 50

boek 245 was weer een deel over the Charmed Ones. ben dol op deze boeken en vind ze erg leuk en spannend en grappig. ook al is dit de tweede keer dat ik ze allemaal lees ik geniet er weer van.

h10805694eksen in de storm – Diana G. Gallagher

Ondanks het feit dat het orkaanseizoen begonnen is, besluiten Phoebe, Piper en Paige naar Flordia af te reizen. Na een paar dagen in Orlando doorgebracht te hebben vanwege een seminar van Phoebe, rijden de Magische Machten noordwaarts om een bezoek te brengen aan Sharon Grant, Paige’s beste vriendin uit haar studietijd. Ze komen daar aan op het moment dat een orkaan in Zuid-Florida van koers verandert en recht op hen afstevent.
De drie zusjes komen er al snel achter dat de gevaarlijke storm niet hun enige zorg is – Sharon heeft zich verdiept in volksmagie, samen met een eigenzinnige buurvrouw die een ongezonde obsessie heeft voor de folklore van Florida. De Magische Machten, die zich ervan bewust zijn dat een zware storm een mysterieuze en rampzalige invloed kan hebben op magie, moeten zich op het ergste voorbereiden. Ze moeten hun gastvrouw en vriendin ervan zien te overtuigen om geen bezweringen meer uit te voeren, voordat ze gevangen raken in het oog van een ware chaos.

boek 246 is weer een strip en weer een deel uit de Fables serie. ik ben dol op deze stripboeken en ben erg benieuwd naar het volgende deel.

21328Fables volume 6: Homeland

Over the hills and far away.
Having beaten back the Adversary’s first advance into their world, the residents of Fabletown must now prepare themselves for the full-scale war that is sure to follow. For one perticular Fable, this means skipping town to launch a new career as a venal Hollywood mogul – a path he hopes will be paved with gold and immortality. For another Fable, though, it means a journey down a much more dangerous road – one that winds through the Fables‘ old Homelands into the very heart of enemy territory, where the mystery of the Adversary’s identity will finally be revealed!

boek 247 was weer een deel over Anita Blake, het zeventiende deel uit de serie. vind deze serie beter dan haar serie over Meredith. dit deel draaide gelukkig minder om de seks dan voorgaande delen. hij was erg spannend en soms ook een beetje grappig.

s7456159kin trade – Laurell K. Hamilton

When a vampire serial killer sends Anita Blake a grisly souvenir from Las Vegas, she has to warn Sin City’s local authorities what they’re dealing with. Only it’s worse than she thought. Police officers and one executioner have been slain-paranormal style.

boek 248 was weer een deel over the Charmed Ones. ik moest even inkomen in dit boek maar na een paar hoofdstukken had ik moeite om dit boekje weg te leggen. ben dol op deze drie zussen.

9840231een demonische grappenmaker – Paul Ruditis

Drie zusters die een schaduw najagen,
Een mysterie oplossen, een demon belagen.
En om een ziel te redden, moeten deze vrouwen,
Leren wanneer te twijfelen of juist vertrouwen.

Het valt vandaag de dag niet mee om goede hulp te krijgen – als je een Charmed One bent, tenminste. Piper heeft een bizarre ruzie met een schoonmaker, Phoebe krijgt vreemd advies van een computertechnicus en Paige ontmoet een gids die haar het bos in stuurt. En dat allemaal op één dag. De zussen komen tot de conclusie dat er magie in het spel is.
Ze zijn er al snel achter dat de mythologische en literaire dwingende hand Puck zich heeft voorgenomen om hen met een bezoek te vereren. Op het moment dat ze zich realiseren wie er verantwoordelijk is voor al die chaos, verschijnt Puck – die behalve een onruststoker ook reuze nieuwsgierig is – en verkondigt dat hij een plan heeft bedacht om de Macht van Drie in actie te zien: het circus is in de stad en er is een onschuldige die hulp nodig heeft.
Bij het circus moeten ze degene die in gevaar is zien te vinden, terwijl een diabolische, van gedaante wisselende Puck hen bij elk probleem in het ongewisse laat. Zullen de Charmed Ones Puck te slim af zijn en het kwaad overwinnen in de weinige tijd die hen rest?

boek 249 was een boek wat ik een tijd geleden bij de kringloop zag liggen en zie niet vaak engelse boeken liggen en deze leek me wel indrukwekkend. hij speelt zich af in Noord-Ierland in Belfast en gaat over een katolieke jongen die wat krijgt met een protestante meid en hoe hun omgeving er mee omgaat. erg dat mensen gehaat werden alleen vanwege hun geloof. is wel tweede deel uit een serie maar een erg indrukwekkend boek. het boek is uit 1972 maar vond hem erg indrukwekkend en erg goed.

839272across the barricades – Joan Lingard

One of a series of top-quality fiction for schools, this is the story of a couple – one Protestant and one Catholic – in search of love and freedom in Belfast.

boek 250 was een historisch verhaal. ik had twee van haar andere boeken al een hele tijd geleden gelezen en was ook erg benieuwd naar dit korte verhaal van haar. het is een historisch verhaal met een bovennatuurlijk tintje omdat het met geesten heeft te maken. een ontroerend verhaal over een jonge man die probeert om te gaan met de dood van zijn broer en een jonge vrouw ontmoet als hij in een klein dorpje strandt. deels was het voorspelbaar maar er zat een wending in die ik niet zo snel verwacht had. de tekeningen in het boek zijn een leuk extratje. een mooi en ontroerend boekje.

7571276de wintergeest – Kate Mosse

In de winter van 1928 reist de jonge Frederick Abraham door een verlaten gebied in Frankrijk. Al jaren wordt hij achtervolgd door de dood van zijn broer, die is omgekomen in de loopgraven van Vlaanderen. Nu heeft hij zelf de leeftijd bereikt waarop zijn broer stierf en is hij op de vlucht voor zijn verleden.
Als Frederick in een sneeuwstorm terechtkomt, zoekt hij onderdak in een klein dorpje. Ondanks de ijzige kou hebben de dorpelingen zich in traditionele klederdracht gehuld en maken ze zich op voor een jaarlijks dorpsfeest. Frederick voelt zich aangetrokken tot een prachtige vrouw, met wie hij zich eindelijk weer gelukkig voelt.
Maar als de volgende dag aanbreekt is de vrouw verdwenen. Frederick besluit naar haar op zoek te gaan in de bergen, langs paden die al eeuwen worden bewandeld door de dood, op plekken waar het verleden nog lang niet voorbij is…

boek 251 was weer een strip en ditmaal over Dexter. ik vond de characters niet echt lijken op die uit de tv-serie maar op zich was het wel een spannende strip. de vijf delen samen vormden een verhaal wat erg spannend was. Ben dol op de tv-serie en vond de strip leuk. niet geweldig maar wel leuk.

D21489165exter – Jeff Lindsay

It’s an all-new Dexter adventure – his first time in comic book form – written by his creator, Jeff Lindsay! Dexter Morgan isn’t just Miami’s #1 forensic blood splatter expert. He’s also a serial killer…who targets other serial killers! But now, the deeply damaged Dexter must face two of his worst nightmares: his high school reunion, and a former classmate with a secret that could destroy him! And as if that weren’t enough, Dexter and his detective sister Deborah are on a hot new case – that ends in flames! Dexter may have met his match…but did he help create him? Determined to prove how sneaky he really is, Dexter infiltrates his rival’s lair…but has he actually stepped into a trap? The bodies are piling up under the hot Miami sun -and Dexter might be next! COLLECTING: Dexter 1-5

boek 252 was weer een boek over the Charmed Ones. ik geniet nog steeds van deze boekjes en vind ze erg leuk en spannend. een aflevering van Charmed maar dan in boekvorm.

13409219betoverende woorden – Laura J. Burns

Phoebe kan haar geluk niet op eindelijk heeft ze dan de perfecte man ontmoet. Alles lijkt Daniel mee te zitten en Phoebe is dan ook tot over haar oren verliefd. Maar wanneer Paige wil uitvinden wat er nou toch zo vreemd is aan hem, ontdekt ze een demon in Daniels huiskamer. Phoebe wil wel toegeven dat Daniel bijna te perfect lijkt om waar te zijn, maar ze kan niet geloven dat hij met een demon samenzweert. Phoebe is niet de enige die problemen heeft in de liefde. Leo is de laatste tijd zo druk bezig met zijn taken als lichtgids dat het erop lijkt alsof hij zijn vrouw en zoontje is vergeten. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft Paige ook een probleem. Ze twijfelt eraan of haar krachten nog wel goed werken. Het leven als Magische Macht is nooit eenvoudig geweest, maar het lijkt nu wel alsof alles tegelijk verkeerd gaat. Kunnen de zusjes dit oplossen voordat het uit de hand loopt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s