movie vs book: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

het boek heb ik 2 jaar geleden gelezen en vond die erg goed. moest in het begin even wennen maar al snel was ik dol op deze trilogie. heb de andere twee boeken ook met plezier gelezen. het grootste verschil tussen de boeken en de films is dat de gaves van Emma en Olive omgewisseld zijn. de boeken zijn geschreven romdom een aantal antieke foto’s die Ransom Riggs had gevonden en vind dat idee erg origineel. de foto’s worden gelukkig ook vermeld in de films en zijn ook te zien. de film had een mysteries tintje maar de boeken ook. de special effects vond ik erg goed gedaan in de film. heb van de boeken genoten maar ook van de films en hoop dat ze de andere twee boeken ook gaan verfilmen.

hebben Jullie de film al gezien en/of het boek al gelezen?

 

MAfbeeldingsresultaten voor miss peregrine’s home for peculiar childreniss Peregrine’s Home for Peculiar Children (2016)

Tiener Jacob volgt aanwijzingen, die hem naar een mysterieus eiland leiden. Daar ontdekt hij de ruïnes van Miss Peregrine’s school voor bijzondere kinderen. Terwijl hij de verlaten gangen en slaapkamers verkent, ontdekt hij dat de bewoners ongelofelijke krachten bezaten. En dat ze misschien nog leven.

 

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine) – Ransom Riggs

Jacob, een zestienjarige jongen, dacht dat de verhalen van zijn grootvader over een huis voor bijzondere kinderen verzinsels waren. Maar als hij met zijn vader op vakantie gaat naar het eiland waar al deze verhalen zich afspeelden, ontdekt hij de ruïne van mevrouw Peregrine’s huis voor bijzondere kinderen. Als Jacob de ruïne verkent, wordt duidelijk dat de kinderen misschien meer waren dan alleen bijzonder. Misschien waren ze ook gevaarlijk en woonden ze daarom zo afgelegen. En wat is er met de kinderen gebeurd?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.