ster van de maand: Nicholas Brendon

Ik ben dol op Xander in Buffy the Vampire Slayer en vond het ook leuk om hem in Criminal Minds terug te zien.

Afbeeldingsresultaten voor nicholas brendon gifs Nicholas ‘Nicky’ Brendon Schultz (Los Angeles, 12 april 1971) is een Amerikaans acteur. Hij werd zowel in 1998, 1999 als 2000 genomineerd voor een Saturn Award voor zijn rol als Xander Harris in Buffy the Vampire Slayer.
Brendon had nooit het hoofddoel acteur te worden. Hij had daarentegen aanleg voor honkbal, maar zijn ambities in die richting werden getemperd door een armblessure. Hij verscheen vervolgens in een aantal reclamespotjes en stond achter de camera bij Dave’s World, als productieassistent (waarin hij in één aflevering ook meespeelt). Daarna had Brendon bescheiden rolletjes in soaps als The Young and the Restless en Secret Lives.
Afbeeldingsresultaten voor nicholas brendon gifsBrendon maakte in 1995 zijn filmdebuut in Children of the Corn III: Urban Harvest, dat rechtstreeks op video verscheen. Zijn auditie voor de serie Buffy the Vampire Slayer twee jaar later overtuigde de makers zodanig, dat hij binnen vier dagen de rol van Xander Harris kreeg. Hij behoorde vervolgens in alle zeven seizoenen dat de serie liep tot de vaste cast, waardoor de serie veruit zijn omvangrijkste acteerproject werd.
Brendon heeft een een-eiïge tweelingbroer genaamd Kelly Donovan, die ook acteur is. Deze viel tijdens verschillende Buffy-afleveringen voor hem in. De tweeling heeft nog twee broers, Christian en Kyle.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.