moviechallenge week 52 & week 1

A Girl like her (2015)

Wanneer een zelfmoordpoging van een 16-jarig meisje leidt tot een coma, besluit een filmcrew te onderzoeken wat er is gebeurd. Hierbij stuiten ze op materiaal dat aantoont dat het meisje werd getreiterd door een pestkop.

film 153. een film die aanvoelt als een documentaire en gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. erg indrukwekkend vooral omdat het helaas echt gebeurd mensen die zo erg gepest worden dat ze daardoor zelfmoord plegen.

the Witches (1990)

Een jongen, sinds kort wees, wordt door zijn grootmoeder meegenomen naar Engeland. In het hotel waar ze verblijven is een groep heksen ingetrokken, die een plan smeden om de wereld van alle kinderen te verlossen. Naar het boek van Roald Dahl.

mijn eerste film van 2017. een film die ik vroeger als kind al eens heb gezien en toen best wel eng vond. nu weer van genoten maar viel me nu wel op dat de muizen er soms best wel nep uitzagen.

Alvin and the Chipmunks (2007)

Het verhaal gaat over drie eekhoorns. De rebelse Alvin, de lange genie en uitvinder Simon en de veelvraat Theodor. Alle drie worden opgevoed door Dave Seville. Hun grootste droom is om een van de bekendste rapgroepen aller tijden te worden. Alvin en de rest proberen alles op alles te zetten om zo snel mogelijk beroemd te worden. Op een dag krijgen zij een kans om een album uit te laten brengen, maar Dave daarentegen heeft zijn bedenkingen. Ze proberen Dave over te halen om alsnog toestemming te geven, zodat hun droom werkelijkheid wordt.

heb deze film al vaker gezien maar hij blijft leuk.

Spijt! (2013)

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. De klassenleraar, die gymnastiek geeft, grijpt ook niet in. Hij heeft een hekel aan dikke Jochem. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Als de klas weer eens dubbel ligt, lacht hij zelf mee. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen.

een film die ik ook al eerder heb gezien maar erg indrukwekkend en erg goed blijft.

Road to Perdition (2002)

Michael Sullivan werkt voor misdaadbaas John Rooney. Michaels oudste zoon is benieuwd naar de werkzaamheden van zijn vader, en wanneer deze weer eens voor Rooney op pad gaat, besluit hij hem te volgen. Hij is getuige van een afrekening en iedereen vraagt zich af of de jongen zijn mond zal kunnen houden. Een huurmoordenaar wordt opdracht gegeven om het zekere voor het onzekere te nemen, en Michael en zijn familie te vermoorden. De belangrijkste doelwitten, Michael en z’n zoon, weten echter te ontkomen en slaan op de vlucht.

Ik ben normaal niet een liefhebber van gangster films maar vond deze erg goed. hij was erg spannend maar ook erg zielig.

pijnstillers! (2014)

Casper woont alleen met zijn moeder. Hij heeft een passie voor muziek en speelt zoveel mogelijk piano. Zijn vader heeft hij nooit gekend, maar wanneer zijn moeder ernstig ziek wordt begint hij een zoektocht om hem te vinden…

deze wilde ik al een hele tijd zien. vind de boeken van Carry Slee erg goed en vond de verfilming weer erg goed. indrukwekkend maar ook erg zielig.

Blitz (2011)

Detective Sergeant Brant (Jason Statham) staat voor hete vuren nadat hij zich heeft misdragen tegenover de politie psychiater. Inspecteur Roberts’ vrouw is omgekomen bij een gruwelijk auto-ongeluk en detective Falls probeert haar draai nog te vinden als enige zwarte vrouwelijke detective. Maar wanneer een seriemoordenaar genaamd de “blitz” het op agenten gemunt heeft maakt dit het er voor de drie niet gemakkelijker op.

een film die ik al eerder waarschijnlijk al eerder had gezien maar vond dat niet zo erg. films waarin Jason Statham in speelt zijn nooit zo erg om nog een keer te zien. hij was wel een beetje voorspelbaar maar zat vol met actie. verstand op nul en genieten hier van.

the Shawshank Redemption (1994)

Andy Dufresne (Tim Robbins) wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding (Morgan Freeman), die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam ‘Red’ heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

een film waarvan ik moest bekennen dat ik die nog nooit gezien had en toen vrienden van mij dat hoorde moesten we hem wel gaan kijken. een hele mooie drama film over een man die beschuldigt word van de moord op zijn vrouw en haar minnaar en in de gevangenis beland terwijl hij blijft volhouden dat hij onschuldig is. daar raakt hij bevriend met een zwarte medegevangene. erg goede film met een paar wendingen die ik absoluut niet verwacht had. ik snap wel waarom ze dit een hele goede film vinden.

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “moviechallenge week 52 & week 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.