bookchallenge week 3

ik zag dit boek liggen bij de kringloopwinkel en had er op YouTube veel over gehoord en alleen maar postieve verhalen. heb alleen gekeken of het het eerste boek was en toen meteen in mijn mandje gegooid. dit boek was heel erg leuk en wil niets liever dan de rest van deze serie lezen. Fabelhaven is niet alleen leuk maar ook heel erg spannend en er gebeuren dingen die ik niet zo snel verwacht had. het is wel een kinderboek maar zelfs ik vond het een erg leuk boek en ik word dit jaar al weer 38.

F11532705abelhaven – Brandon Mull

Kendra en haar broertje Seth weten niet dat hun grootvader de verzorger is van Fabelhaven, een vrijhaven voor fantastische wezens. In het omsloten bos wordt de vrede door oeroude wetten bewaard, zodat de hebberige trollen, de stoute satyrs, samenzwerende heksen, de duiveltjes en jaloerse feeën in toom blijven.
Maar als de wetten op een dag gebroken worden, komen er vernietigende krachten vrij waar Kendra en haar broer misschien niet tegen opgewassen zijn. Om hun familie te redden, Fabelhaven en misschien zelfs de wereld moeten de twee de kracht vinden om te doen waar ze het bangst voor zijn…

Ik vond het eerste boek van Zoe Sugg erg leuk en wilde graag de rest van de serie lezen. het eerste deel scheen ze met hulp van een gastschrijver hebben geschreven maar de andere twee delen weer niet. heb het eerste deel al een hele tijd geleden gelezen in het Nederlands en deze in het Engels dus kan ze moeilijk vergelijken maar heb wel erg genoten van dit deel. Penny is weer lekker klungelig en ze heeft soms last van paniekaanvallen maar vind dat wel leuk, dat maakt haar menselijk. ze is niet perfect en daar hou ik wel van. Ben ook dol op Elliot aka Wiki en hoop dat hij in het derde boek ook veel voorkomt. er zitten een paar wendingen in die ik niet zo snel verwacht had en vooral het einde was erg ontroerend en heel erg mooi. ik kan niet wachten om het derde deel van deze serie te lezen.

26781912Girl Online on tour – Zoe Sugg

Penny’s bags are packed.
When Noah invites Penny on his European music tour, she can’t wait to spend time with her rock-god-tastic boyfriend.
But, between Noah’s jam-packed schedule, less-than-welcoming bandmates and threatening messages from jealous fans, Penny wonders whether she’s really cut out for life on tour. She can’t help but miss her family, her best friend Elliot . . . and her blog, Girl Online.
Can Penny learn to balance life and love on the road, or will she lose everything in pursuit of the perfect summer?

deze serie wilde ik al een tijdje lezen en vond het wel toepasselijk om hem in januari te lezen. een kort verhaal wat erg makkelijk weg las. Je ziet Mia wel veranderen in dit boekje en ben ook benieuwd hoe het verder met haar gaat. mocht Wes ook wel en ben benieuwd of we nog meer over hem gaan horen in de rest van de boeken of dat hij nu echt uit haar leven is.

j30311960anuari – Audrey Carlan

Mia Saunders heeft namelijk geld nodig. Veel geld. Een miljoen dollar, om precies te zijn. Dat geld doet er op zich niet toe. Wat er wel toe doet, is dat het de prijs is van haar vaders leven. Ze heeft een jaar de tijd: op 1 januari moet ze betalen, of anders zal haar vader vermoord worden. Als je te maken krijgt met zo’n soort deadline, ben je tot alles bereid. Exquisite Escorts is voor Mia dé oplossing. Alles wat ze hoeft te doen is dure ‘arm candy’ zijn voor mannen die het zich kunnen veroorloven om een ton per maand te spenderen aan haar gezelschap, met seks als optionele extra…
Elke maand heeft ze een nieuwe cliënt: een beroemde Franse kunstenaar, een zakenman, een verpletterend aantrekkelijke maffiazoon, een topsporter, een senator op leeftijd… Heel verschillende mannen die één ding gemeen hebben: voor Mia’s gezelschap betalen ze zonder met hun ogen te knipperen een ton. Seks is een optionele extra. Na twaalf avontuurlijke maanden zal er voor Mia meer veranderd zijn dan enkel haar banksaldo…

ook weer een boek wat zich in de maand januari afspeelt en je krijgt ook nog de dagen en tijden erbij. Callum krijgt op oudejaarsdag een hele rare waarschuwing van een vreemde man en dan gebeuren er rare dingen en moet hij op de vlucht. het boek eindigde ook erg spannend en er gebeurt ook erg veel in dit boek. ben erg benieuwd naar de rest van de serie en heb na het lezen van dit boek ook genoeg vragen en ben benieuwd wat er allemaal met Callum gaat gebeuren.

8884484Januari – Gabrielle Lord

Wat zou jij doen als er een verwarde man op je af komt met deze waarschuwing? Callum Ormond weet niet wat hij er mee aanmoet. Wat is er over 365 dagen? En waarom moet hij in godsnaam onderduiken? Zou het iets te maken hebben met de mysterieuze dood van zijn vader?
Al gauw wordt het Callum pijnlijk duidelijk dat hij de waarschuwing maar beter serieus kan nemen. Zijn rustige
Wat zou jij doen als er een verwarde man op je af komt met deze waarschuwing? Callum Ormond weet niet wat hij er mee aanmoet. Wat is er over 365 dagen? En waarom moet hij in godsnaam onderduiken? Zou het iets te maken hebben met de mysterieuze dood van zijn vader?
Al gauw wordt het Callum pijnlijk duidelijk dat hij de waarschuwing maar beter serieus kan nemen. Zijn rustige en overzichtelijke wereld verandert in een sneltreinvaart in een totale nachtmerrie. De woorden van de vreemde boodschapper blijven als een mantra in zijn hoofd rondspoken:’Ze zullen op je jagen! 365 dagen lang!’

Ik ben dol op de Harry Potter boeken en heb de complete serie al een paar keer gelezen. had zin om ze weer een keer te lezen en heb de Engelse versie uit de kast getrokken. deze serie blijft leuk hoe vaak je hem ook leest.

 615203Harry Potter and the Philosopher’s Stone – J. K. Rowling

When a letter arrives for unhappy but ordinary Harry Potter, a decade-old secret is revealed to him. His parents were wizards, killed by a Dark Lord’s curse when Harry was just a baby, and which he somehow survived. Escaping from his unbearable Muggle guardians to Hogwarts, a wizarding school brimming with ghosts and enchantments, Harry stumbles into a sinister adventure when he finds a three-headed dog guarding a room on the third floor. Then he hears of a missing stone with astonishing powers which could be valuable, dangerous, or both.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s