ster van de maand: Charisma Carpenter

Ze is het meest bekend van haar rol in Buffy the Vampire Slayer en Angel maar heeft daarna in veel meer series een rolletje gespeeld net als in een aantal films. Ik vond haar vooral geweldig in Angel maar dat kwam omdat Cordelia toen heel erg veranderd was, vond haar in Buffy in het begin maar een vervelend, verwend en verwaand kind.

Afbeeldingsresultaten voor Charisma Carpenter gifsCharisma Lee Carpenter (Las Vegas, 23 juli 1970) is een Amerikaanse actrice.
Carpenter, vernoemd naar een parfum, verhuisde naar Rosarita City (Mexico) toen ze 15 was en al snel weer naar San Diego.
Carpenter was een typische tiener op school. Ze was een cheerleader (waar ze in 1991 haar baan van maakte bij american footballteam San Diego Chargers), had vriendjes en ging ‘s nachts stiekem het huis uit.
In 1992 verhuisde Carpenter naar Los Angeles, waar ze in reclames speelde. Ook speelde ze in het theater en na haar gastrol in Baywatch in 1994, werd ze film- en televisieactrice. Afbeeldingsresultaten voor Charisma Carpenter gifsDoor haar rol in Baywatch, kreeg Carpenter de kans van regisseur Aaron Spelling om in de serie Malibu Shores te spelen in 1996. Later zou ze in 2005 nog een gastrol vertolken in één van Spellings’ succesvolste series; Charmed.
Carpenters eerste acteerklus die meer behelsde dan een gastrol was de rol van Cordelia Chase in 57 afleveringen van Buffy the Vampire Slayer in 1997-1999. Daarna speelde ze hetzelfde personage nog 90 afleveringen in de spin-off Angel.
Afbeeldingsresultaten voor Charisma Carpenter gifsZe poseerde in fotoreportages voor onder meer Maxim, FHM en de Amerikaanse Playboy (juni 2004).
In 2002 trouwde Carpenter met Damian Hardy, met wie ze in 2003 een zoon kreeg. Het stel scheidde op 8 juli 2008.

Advertisements

2 thoughts on “ster van de maand: Charisma Carpenter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.