bookchallenge week 5

weer een thriller die ik van een collega heb geleend en het eerste deel van een serie. deze serie draait om Frieda wiens leven draait om het helpen van anderen en de politie probeert te helpen met de verdwijning van een kind. het eerste boek was erg spannend en er zaten een paar wendingen in die ik niet verwacht had maar ook eentje waar ik een vermoeden van had maar niet zeker wist vanwege de leeftijd maar achteraf gezien had ik het toch goed. alles bij elkaar een zeer spannend boek. wil zeker verder gaan met deze serie.

11965115blauwe maandag – Nicci French

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. ‘s Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Frieda’s kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het opsporen en ontmaskeren van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal het jongetje levend worden teruggevonden?

dit is het tweede deel uit de serie maar deze draait niet alleen om Ayla maar ook om Jondolar. in het begin lees je om en om over de karakters totdat ze elkaar ontmoeten. ik heb dit boek ooit al eens gelezen en heb er nu weer van genoten. een mooie roman over de prehistorie. heb nog niet veel romans gelezen die zich in deze tijd afspelen. vind dit so far een hele goede serie. de mensheid bestaat uit twee rassen en in dit deel leer je ook wat meer over the others en niet alleen over de stam.

t947918he Valley of Horses – Jean M Auel

Here is an unforgettable odyssey into a world of awesome mysteries, into a distant past made vividly real, a novel that carries us back to the exotic, primeval world we experienced in The Clan Of The Cave Bear and to beautiful Ayla, the bold woman who captivates us with her fierce courage and questing heart. Cruelly cast out by the ancient Clan that adopted her as a child, Ayla now travels alone in a land of glacial cold and terrifying beasts. She is searching for the Others, a race as tall, blond, and blue-eyed as she. But Ayla finds only a hidden valley, where a herd of hardy steppe horses roams. Here, she is granted a unique kinship with animals, enabling her to learn the secrets of fire and raw survival but still, her need for human companionship and love remains unfulfilled. then fate brings her a stranger, handsome Jondolar, and Ayla is torn between fear and hope and carried to an awakening of desire that would shape the future of mankind.

weer een boekje over de drie zussen. Phoebe is na een gevecht haar geheugen kwijt en word dan opgevangen door een jonge vrouw die zegt dat haar naam Ruth is en dat ze goede vriendinnen zijn. Phoebe gelooft haar en accepteert alles wat ze tegen haar zegt en dan moeten Piper en Paige hun uiterste best doen om hun zus weer terug te krijgen. je weet dat het goed afloopt maar alles bij elkaar is dit een leuk en spannend boekje wat net als alle boeken uit de Charmed serie wegleest als een extra aflevering.

P13387052hoebe wie? – Emma Harrison

De strijd is gestreden, een zus verdwenen in de nacht
De vijand ontfermt zich nu over de Magische Macht.
Twee zussen moeten tot haar door kunnen dringen
Om haar naar huis te brengen en te overwinnen.

Phoebe is uitgeput. Ze heeft een veeleisende baan, moet constant vechten tegen demonen en ook haar zusjes helpen. Zo heeft ze geen tijd meer over voor zichzelf. Als ze weer bijkomt na een gevecht zonder te weten wie of waar ze is, krijgt Phoebe eindelijk haar lang verdiende rust. Of toch niet?
Een vreemde die zich voorstelt als Aura vindt haar en ontfermt zich over haar. Phoebe heeft even het gevoel dat er iets aan de hand is met Aura en haar vriendinnen, maar ze negeert haar intuïtie. In plaats daarvan probeert ze zich op haar gemak te voelen in haar nieuwe, rustige leventje.
Ondertussen vrezen Piper en Paige het ergste. Ze pendelen om hun zus te vinden, maar krijgen geen resultaat. Aura en haar vriendinnen hebben Phoebe niet alleen onvindbaar gemaakt, maar ze laten haar ook opnieuw kennis maken met de magie. Ze nemen haar mee op hun missies om beschermende amuletten te stelen van goede heksen. Daarna volgt een nog grotere uitdaging: ze willen Phoebe ervan overtuigen dat Piper en Paige kwaadaardig zijn en uitgeschakeld moeten worden.
Zal het Piper en Paige lukken om Phoebe te vinden en haar te helpen herinneren wie zij is voor het te laat is om de Macht van Drie te redden?

heb dit boek vorig jaar bij het boekenfestijn voor maar twee euro gekocht en was blij dat ik hem zo goedkoop had gekocht. dit boek viel me tegen. echt grappig vond ik het boek niet en de verdwijning waar ze het over hebben gebeurt pas als het boek over de helft is. zodra Bernadette verdwenen is word het boek wel wat leuker maar echt geweldig was het niet. geen van de karakters vond ik speciaal en vond het boek soms een beetje saai. heb hem wel uitgelezen maar dit is niet een boek wat ik mensen aan wil raden en hij krijgt geen plaatsje in mijn boekenkast.

17887646waar is Bernadette? – Maria Semple

Wie is Bernadette, en waar is zij gebleven?
Ooit was Bernadette Fox een beroemde architecte met ambitieuze projecten, maar na de geboorte van haar dochter Bee is alles anders geworden. Ze is dol op Bee, maar wordt gek van de sociale controle van de schoolpleinmoeders. En haar man! Door zijn topbaan bij Microsoft lijkt hij zelf wel een computer.
Bernadette zegt: stop. En verdwijnt… Haar vroegwijze dochter Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden.

Ik ben dol op Disney en op hun tekenfilms en toen ik een aantal van hun verhalen in stripvorm vond kon ik ze niet laten liggen. Ik ben dol op Tinkerbell en vond deze tekenfilm erg leuk maar vond de strip ook net zo leuk.

TinkerBell en de piraten stripboekTinkerbell en de piraten – Disney

Een onbegrepen stof verzamelende fee genaamd Zarina krijgt het voor elkaar om een beetje van Pixie Hollows onmisbare blauwe stof te stelen. Als ze zich vervolgens aansluit bij de piraten van Skull Rock, beginnen Tinker Bell en haar vrienden aan het avontuur van hun leven. Ze zetten de achtervolging in om het blauwe stof weer terug te halen naar waar het hoort. Onderweg komen ze erachter dat hun talenten zijn verwisseld, net op het moment dat ze in een race tegen de klok zijn beland. Om Pixie Hollow te redden moet het blauwe stof wel op tijd worden teruggebracht.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.