moviechallenge week 5

Room (2015)

Voor Jack is de kamer zijn wereld: de plek waar hij geboren is, waar hij en zijn moeder eten en slapen, spelen en leren. Maar terwijl dit voor Jack als thuis voelt, ervaart zijn moeder het als een gevangenis. Dankzij de intense liefde voor haar zoon heeft ze het voor elkaar gekregen om hem te laten opgroeien in een kleine kamer van ongeveer 3 bij 3 meter. Maar doordat Jack steeds nieuwsgieriger begint te worden, weet ze dat de kamer niet voor onbepaalde tijd als thuis gebruikt kan worden.

heb het boek vorig jaar gelezen en vond het een apart boek maar wel erg goed. het draait om Jack een jongetje wat 5 jaar oud is en zijn hele wereld bestaat uit een kamer en hij kent alleen zijn moeder en oude Nick. dan vertelt zijn moeder dat de wereld groter is dan alleen de kamer. erg indrukwekkende en erg zielige film. zet vooral de zakdoekjes klaar. een hele mooie drama film.

Doctor Strange (2016)

Wanneer zijn carrière als chirurg voorbij is, gaat Stephen Strange op onderzoek uit naar het mystieke. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een tovenaar, the Ancient One, die hem niet alleen beter maakt, maar hem ook magische krachten geeft en leert te beheersen. Al snel moet hij deze magie gebruiken om de aarde te beschermen tegen kwaad uit andere dimensies.

ben dol op films over superhelden en was erg benieuwd naar deze film. Doctor Strange was een superheld waar ik nog nooit van gehoord had voordat de film uitkwam. hij begint met een groep mannen die een bladzijde uit een oud boek stelen waar een spreuk opstaat en een vrouw die hun tegen probeert te houden. dan ontmoeten we Stephen Strange een chirurg die heel erg goed is in zijn werk. tijdens een ongeluk raken zijn handen beschadigd en kan hij niet accepteren dat zijn carrière als chirurg voorbij is en gaat zijn uiterste best doen om weer beter te worden. en dan ontmoet die een tovenaar die zijn hele leven op zijn kop zet. de special effects zijn erg goed gedaan. de film verder is een combinatie van een beetje drama maar vooral veel avontuur en fantasy en ik ben dol op fantasy films. ben blij dat ik deze film heb gezien vooral omdat hij ook te zien zal zijn in de volgende Thor film net als de volgende film over the Avengers.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.