moviechallenge week 8

the Shallows (2016)

‘The Shallows’ volgt een vrouw, Nancy genaamd, die alleen is aan het surfen op een afgelegen strand. Op een korte afstand van de kust wordt ze aangevallen door een grote witte haai. Nancy komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan 200 meter verwijderd van het strand. Zal ze de oversteek wagen?

ik heb de film Jaws nog nooit gezien. de film begint met een jongen die een camera vind en daarop ziet dat iemand is aangevallen door een haai. dan zie je Nancy die op weg is naar een geheim strand waar haar moeder vroeger ook heeft gesurft. je ziet haar plezier hebben met twee jongens en pas als hun weg gaan begint de ellende. dan duikt de haai op en moet ze er alles aan doen om te overleven. erg spannende film met een aantal schrikmomenten.

the girl with all the gifts (2016)

In een streng bewaakt complex wordt een kleine groep kinderen bestudeerd om een remedie te vinden tegen een virus dat de hele wereld heeft verwoest. Ze zijn de laatste hoop voor de mensheid. De tienjarige Melanie gaat elke dag naar school. Zoals elk normaal meisje heeft ze een favoriete leraar en een favoriet vak. Ze wordt echter naar school gebracht in een soort dwangbuis en wanneer ze haar komen halen is het steeds met getrokken wapens. Maar waarom is dat?

ik heb het boek waarop deze film gebaseerd is nog niet gelezen maar wil die zeker nog wel lezen. de film begint heel mysterieus een meisje word iedere morgen opgehaald om naar school te gaan maar ze komen binnen met getrokken wapens en ze word steeds vastgebonden aan een rolstoel. maar ze is niet de enige er zitten meer kinderen in haar klas en allemaal zitten ze vastgebonden in hun rolstoel.  al snel kom je er achter dat het met zombies heeft te maken en word hun kazerne overspoeld met zombies en vlucht ze met een aantal overlevenden. alleen niet iedereen ziet haar als een mens en meer als een monster. een hele spannende film met een aantal wendingen die ik niet zo snel verwacht had.

The devil and the deep blue sea (2016)

Henry (Jason Sudeikis) is een introverte architect. Nadat zijn vrouw Penny (Jessica Biel) is omgekomen bij een auto-ongeluk besluit hij Millie (Maisie Williams), een dakloze tiener, te helpen. Millie wil met behulp van haar vriend “Dumbass” (Orlando Jones) naar een afgelegen eiland zeilen.

een man die leert omgaan met het verlies van zijn vrouw en een tienermeisje die afval verzamelt om daarmee een vlot te kunnen bouwen. ze komen in contact met elkaar en hij gaat haar helpen om een vlot te bouwen om daarmee haar droom uit te laten komen. er zat een wending in die ik absoluut niet verwacht had maar eentje die erg mooi en ontroerend was. alles bij elkaar was dit een ontroerende film.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s