ster van de maand: Anthony Steward Head

Ik ken hem voornamelijk van zijn rol als Giles in Buffy the Vampire Slayer maar hij heeft meer gedaan.

 Afbeeldingsresultaten voor anthony stewart head gifsAnthony Stewart Head, ook Anthony Head of Tony Head (Camden Town, 20 februari 1954) is een Engelse acteur en muzikant die heeft gewerkt in het theater, op televisie en in films. Hij speelde onder meer Rupert Giles in de Amerikaanse televisieserie Buffy the Vampire Slayer.
Heads vader, Seafield Head, was een documentairemaker en de oprichter van Verity Films. Zijn moeder, Helen Shingler, was actrice. Zijn broer is acteur en zanger Murray Head, die net als hijzelf in de musical Chess heeft gespeeld: Murray in de originele cast van 1986, Anthony in de laatste cast in 1989. Head woont nu in de buurt van Bath, met zijn vrouw Sarah Fisher en hun twee dochters.
Head werd opgeleid aan de London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA). Zijn eerste rol was in de musical Godspell, waarna hij televisierollen kreeg voor de BBC en ITV. In de vroege jaren 80 speelde hij in de band Red Box. Later in de jaren 80 verscheen hij in 12 reclamefilmpjes voor Nescafé Gold Blend, waarmee hij meer bekendheid kreeg.
Afbeeldingsresultaten voor anthony stewart head gifsNa succes in het theater en kleine rollen op de Amerikaanse televisie kreeg hij in 1997 de rol van Rupert Giles in Buffy the Vampire Slayer. Voor de opnames hiervan verhuisde hij naar de Verenigde Staten, terwijl zijn gezin in het Verenigd Koninkrijk achterbleef. In het zesde seizoen van de serie werd zijn rol kleiner, zodat hij meer tijd met zijn familie kon doorbrengen.
In 2002 was hij een van de hoofdrolspelers in de televisieserie Manchild van BBC Two, dat gaat over vier vijftigers die constant over seks praten. Ook had hij verschillende gastrollen in verschillende dramaseries zoals Silent Witness, Murder Investigation Team en Spooks. Hij had van 2003 tot 2005 de rol van minister-president in Little Britain.
Afbeeldingsresultaten voor anthony stewart head gifsNaast zijn televisiewerk heeft hij samen met muzikant George Sarah een album uitgebracht met de titel Music for Elevators. Ook heeft hij gezongen op nummers van het album The Getaway van Chris de Burgh.
In 2006 verscheen hij in een aflevering van Hotel Babylon op BBC One, waarin hij een suïcidale man speelt die er weer bovenopkomt en uiteindelijk een platencontract krijgt. In hetzelfde jaar nam hij een pilotaflevering op voor Him and Us, een serie die losjes gebaseerd is op het leven van Elton John.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.