bookchallenge week 10

aan het einde van het boek baalde ik er van dat het een standalone was en niet het eerste deel van de serie. dit boek was spannend maar had ook een vleugje humor en romantiek. en vond het leuk dat demonen niet de standaard demonen waren maar dat er meer achter zat. er zaten wendingen in die ik niet zo snel verwacht had. heb dit boek bij het boekenfestijn meegenomen vorig jaar en absoluut geen spijt van gehad. kan je dit boek zeker aanraden.

Misfit – J13591158on Skovron

Jael has always felt like a freak. She has never kissed a boy, she never knew her mom, and her dad has always been superstrict—but that’s probably because her mom was a demon, which makes Jael half demon and most definitely not a normal sophomore girl. On her 16th birthday, a mysterious present unlocks her family’s dangerous history and Jael’s untapped potential. What was merely an embarrassing secret before becomes a terrifying reality. Jael must learn to master her demon side in order to take on a vindictive Duke of Hell, while also dealing with a twisted priest, best-friend drama, and a spacey blond skater boy who may have hidden depths.

het eerste deel van de helden van Olympus serie vond ik al erg spannend maar vond het wel jammer dat Percy niet mee deed. in dit deel draait het oa om Percy die zijn geheugen kwijt is en terecht komt in een Romeins kamp met halfgoden. daar moet hij samen met nog twee halfgoden op een queste gaan om het kamp te redden. ik vind het wel leuk dat het nu niet alleen om de Griekse goden draait maar ook om hun Romeinse versies. wist niet dat niet alleen de naam anders was maar dat ook de personages anders zijn. erg spannend was dit deel weer met een aantal onverwachte wendingen. ben ook erg benieuwd naar het volgende deel in deze serie.

17317119de zoon van Neptunes – Rick Riordan

Zeven halfbloeden geven aan de roep gehoor,
Aan storm of vuur gaat de wereld teloor.
Met een laatste ademtocht wordt bezegeld de eed,
En bij de Deuren des Doods staat de vijand gereed.
In De verloren held zijn drie van de zeven halfbloeden achter hun angstaanjagende opdracht gekomen, maar wie zijn de andere vier? Jason, Piper en Leo breken zich constant het hoofd over deze vraag. Een deel van het antwoord lijkt gegeven te worden als ene Percy Jackson in een Halfbloedkamp opduikt. Het gerucht doet de ronde dat hij de zoon van Neptunus is, maar meer dan alleen zijn eigen naam lijkt Percy niet te weten. En kan het echt waar zijn dat de levende dode Hazel en de onvoorstelbare kluns Frank ook met de profetie te maken hebben?

weer een deel uit de serie over Callum. hij is nog steeds op de vlucht. zoals het vorige boek eindigde deze met een cliffhanger en gebeurt er weer van alles in een maand. je blijft vragen houden en ben erg benieuwd naar het volgende deel.

8884547maart – Gabrielle Lord

Callum zit nu twee maanden ondergedoken. Inmiddels begint hij er aan te wennen wat het betekent om altijd over je schouder te moeten kijken. Om afhankelijk te zijn van mensen van wie je niet zeker weet of je ze kunt vertrouwen.
Ondertussen weet hij nog steeds niet wat zijn vader hem heeft willen vertellen voor hij stierf. Dus zit er maar één ding op: als hij zijn belagers te slim af wil zijn, zal hij de originele tekst van het Ormond-raadsel moeten vinden.
Nog 306 dagen…

Ik heb een aantal boeken over Temperance Brennan gelezen en vind ze erg goed. ze zijn erg spannend met wendingen die ik niet verwacht had. de tv-serie Bones heb ik eerder ook gevolgd maar ben daar jaren geleden mee gestopt, toch vond ik het een leuke en spannende serie. de tv-serie is wel anders dan de boekenserie.

13590071begraven beenderen – Kathy Reichs

Wanneer een lichaam wordt gevonden dat flink is toegetakeld door wilde dieren, wordt forensisch antropoloog Temperance Brennan ingeschakeld. Het is haar taak om te achterhalen wat er met de dode man, een orthodoxe jood, is gebeurd. De zaak wordt ingewikkelder als blijkt dat zijn familie en vrienden tegenstrijdige verklaringen afleggen. Samen met rechercheur Andrew Ryan zoekt ze de zaak tot op de bodem uit. Hun speurtocht leidt hen uiteindelijk naar Israël waar het onderzoek een bizarre wending neemt.

Deze maand trekt ze in bij Tony en al snel merk je waarom. Ik mocht Tony wel net als Hector en hoop dat je nog vaker over hun zult lezen. het einde van het boek bracht een brede glimlach op mijn gezicht en ben echt heel erg blij voor Tony. vond het ook leuk dat Wes ook nog even in dit boek kwam opdagen want mag hem wel. dit is echt een hele leuke serie.

30168049maart – Audrey Carlan

In dit jaar waarin Mia een miljoen dollar bij elkaar moet zien te krijgen, reist ze af naar Chicago om de toekomstige echtgenote van een rijke Italiaanse restaurateur te spelen. Waar dat toneelstukje voor nodig is weet ze niet, maar ze wordt dan ook niet betaald om vragen te stellen. Als ze haar zogenaamde verloofde voor het eerst ontmoet, is ze met stomheid geslagen: Tony Fasano is niet alleen rijk, maar ook onvoorstelbaar knap en sexy. Al snel wordt haar meer dan duidelijk waarom hij haar heeft ingehuurd als nepverloofde…

Elke maand heeft ze een nieuwe cliënt: een beroemde Franse kunstenaar, een zakenman, een verpletterend aantrekkelijke maffiazoon, een topsporter, een senator op leeftijd… Heel verschillende mannen die één ding gemeen hebben: voor Mia’s gezelschap betalen ze zonder met hun ogen te knipperen een ton. Seks is een optionele extra. Na twaalf avontuurlijke maanden zal er voor Mia meer veranderd zijn dan enkel haar banksaldo…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.