bookchallenge week 12

heb de film jaren geleden al eens gezien en vond die toen al erg indrukwekkend en zielig maar het boek was ook erg indrukwekkend en vooral erg zielig. begin vorige maand was de schrijver bij ons in de stad en hij vertelde toen ook over dit boek en dat Akkie gebaseerd is op een van zijn leerlingen toen hij nog leraar was. (achterin het boek staat verteld hij het verhaal ook maar dan iets uitgebreider) zij had leukemie en is er ook aan gestorven. dat maakt het nog indrukwekkender. een erg goed boek wat zeker een tranentrekker is. heb hem in een ruk uitgelezen.

a34226581chtste groepers huilen niet – Jaques Vriens

In de groep van juf Ina is vaak gedoe, vooral over voetbal. Gelukkig is zij erg goed in het bedenken van originele oplossingen. Maar als haar leerling Akkie ernstig ziek blijkt te zijn, kan ook juf Ina niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft mee. Gelukkig kan Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Of het nou gaat om het kamp, het schoolvoetbaltoernooi of het plan om de juf aan een nieuwe man te helpen.

Ik had in het begin even moeite om het verhaal te komen. er komen veel vreemde termen in voor en dat is wat lastiger als je dan ook nog eens in het Engels leest. na de eerste 100 bladzijdes zat ik er helemaal in en genoot ik echt van dit boek. hij was spannend en vrij origineel. de wereld is veranderd na de epidemie en je hebt mensen en Rephs die er uit zien als mensen maar dat absoluut niet zien want ze hebben krachten en komen niet van deze planeet. als mens mag je geen krachten hebben want dan word je opgepakt en naar bepaalde kampen gestuurd waar je word getraind om te kijken of ze wat aan je hebben. Paige word ook opgepakt en naar zo’n kamp gestuurd maar wil niets liever dan ontsnappen. de hele wereld is best ingewikkeld om te beschrijven maar is heel goed door Samantha Shannon beschreven en ben erg benieuwd naar het vervolg op dit boek. kan hem je zeker aanraden.

20590667The Bone Season – Samantha Shannon

The year is 2059. Nineteen-year-old Paige Mahoney is working in the criminal underworld of Scion London, based at Seven Dials, employed by a man named Jaxon Hall. Her job: to scout for information by breaking into people’s minds. For Paige is a dreamwalker, a clairvoyant and, in the world of Scion, she commits treason simply by breathing.
It is raining the day her life changes for ever. Attacked, drugged and kidnapped, Paige is transported to Oxford – a city kept secret for two hundred years, controlled by a powerful, otherworldly race. Paige is assigned to Warden, a Rephaite with mysterious motives. He is her master. Her trainer. Her natural enemy. But if Paige wants to regain her freedom she must allow herself to be nurtured in this prison where she is meant to die.
The Bone Season introduces a compelling heroine and also introduces an extraordinary young writer, with huge ambition and a teeming imagination. Samantha Shannon has created a bold new reality in this riveting debut.

Ik ben dol op de boeken van Rainbow Rowell. deze was weer erg lief en ontroerend en grappig en vooral de laatste paar hoofdstukken zat ik te lezen met een brede grijns op mijn gezicht. Het boek speelt zich af in 1999 en Lincoln werkt bij de krant en houd zich oa bezig met het controleren dat de mensen geen prive berichten mailen met hun werk account. dan ziet hij de gesprekken tussen Beth en Jennifer en ipv hun te rapporteren leest hij ze en word hij verliefd op een van de twee vrouwen. je leest hun emails en wat hij mee maakt. een heerlijk boek waar ik erg van heb genoten.

10600010Attachments – Rainbow Rowell

It’s 1999 and the internet is still a novelty. At a newspaper office, two colleagues, Beth and Jennifer, e-mail back and forth, discussing their lives in hilarious details, from love troubles to family dramas. And Lincoln, a shy IT guy responsible for monitoring e-mails, spends his hours reading every exchange.
At first their e-mails offer a welcome diversion, but the more he reads, the more he finds himself falling for one of them. By the time Lincoln realises just how head-over-heels he is, it’s too late to introduce himself.
After a series of close encounters, Lincoln eventually decides he must follow his heart… and find out if there is such a thing as love before first sight.

je hebt het verhaal van Elsie een jonge Duitse meid. haar verhaal speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog maar ook daarna. dan heb je ook nog Reba een journaliste die in Amerika woont en naar een bakker gaat waar ze echte Duitse lekkernijen verkopen en dan met Elsie in gesprek raakt zestig jaar na de tweede wereldoorlog. er ontstaat al snel een band tussen beiden vrouwen. Elsjes verhaal draait om de tweede wereld oorlog en haar leven in de bakkerij, haar relatie met een Nazi en haar band met haar familie maar vooral het overleven van de oorlog en de jaren daarna hoe ze haar leven oppakte. Reba’s leven draait om haar werk maar ook om haar relatie met Riki, haar relatie met haar familie maar ook het vinden van haar geluk en het omgaan met het verlies van haar vader. erg ontroerend boek met ook grappige momenten erin maar vooral veel ontroerende momenten. vind het ook wel grappig dat achterin het boek een aantal recepten staan aangezien de bakkerij een grote rol speelde in dit boek. kan je dit boek zeker aanraden.

13617469de bakkersdochter – Sarah McCoy

Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbij gegaan. Zij en haar familie worden beschermd door een hooggeplaatste nazi die met haar wil trouwen. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent.
El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams werkt aan een kerstartikel voor het plaatselijke blad en interviewt Elsie, de oudere eigenaresse van een bakkerij aan de andere kant van de stad. Elsie geeft haar verhaal maar moeilijk prijs. Reba’s vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens de oorlogsjaren.
Als de levens van deze twee vrouwen steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheid uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.