bookchallenge week 13

ik hou van dit soort historische romans. het ene verhaal gaat over Anna een jonge Duitse vrouw die probeert te overleven in de tweede wereldoorlog en het tweede verhaal is die van haar dochter vijftig jaar later. beiden verhalen zijn erg goed maar vooral het verhaal van Anna was erg zielig en indrukwekkend.

he10622715t familieportret – Jenna Blum

Vijftig jaar lang heeft Anna Schlemmer geweigerd te praten over haar leven in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Anna’s dochter Trudy herinnert zich niet veel: zij was nog maar vier toen zij en haar moeder door een Amerikaanse soldaat werden bevrijd en met hem meegingen naar Minnesota. Maar ze bezit één bewijsstuk uit het verleden: een familieportret waarop zijzelf staat, samen met haar moeder en een nazi–officier.
Gedreven door schuldgevoel over wie haar voorouders zouden kunnen zijn, gaat Trudy op onderzoek uit. Ze slaagt erin om eindelijk de dramatische, hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden boven tafel te krijgen.

Clara is een jonge meid met engelenbloed in zich, ze is voor 1/4 engel dankzij haar moeder. dan krijgt ze visioenen die duiden op haar bestemming en verhuist ze samen met haar moeder en broertje naar een dorpje. ze doet er alles aan om uit te vinden wat haar bestemming is en close te worden met de jongen uit haar visioenen maar word dan verliefd op een andere knul. het is het eerste deel van een trilogie en ben erg benieuwd naar de andere boeken. vond deze erg goed. er zat humor in, spanning, romantiek en vriendschap. dit boek had een hele grote wending die ik absoluut niet verwacht had. vond dit echt een heel goed boek.

9975659Unearthly – Cynthia Hand

In the beginning, there’s a boy standing in the trees . . . .
Clara Gardner has recently learned that she’s part angel. Having angel blood run through her veins not only makes her smarter, stronger, and faster than humans (a word, she realizes, that no longer applies to her), but it means she has a purpose, something she was put on this earth to do. Figuring out what that is, though, isn’t easy.
Her visions of a raging forest fire and an alluring stranger lead her to a new school in a new town. When she meets Christian, who turns out to be the boy of her dreams (literally), everything seems to fall into place and out of place at the same time. Because there’s another guy, Tucker, who appeals to Clara’s less angelic side.
As Clara tries to find her way in a world she no longer understands, she encounters unseen dangers and choices she never thought she’d have to make between honesty and deceit, love and duty, good and evil. When the fire from her vision finally ignites, will Clara be ready to face her destiny?
Unearthly is a moving tale of love and fate, and the struggle between following the rules and following your heart.

Ik ben dol op de boeken van Simone van der Vlugt. haar thrillers zijn erg spannend en zitten altijd met een aantal onverwachte wendingen maar lezen ook nog eens heel makkelijk weg. deze was ook weer erg spannend en er gebeurde dingen in die ik niet verwacht had. was weer een heel spannend boek en zeker een aanrader als je van psychologische thrillers houdt.

8502900op klaarlichte dag – Simone van der Vlugt

Nathalie, een jonge vrouw, is op de vlucht voor haar gewelddadige ex-vriend. Het kost haar al haar vindingrijkheid om uit zijn handen te blijven. Maar Nathalie is niet alleen op de vlucht voor hem. Ook de politie wil haar spreken, in verband met de moord op haar beste vriendin.
Een toevallige ontmoeting tussen Nathalie en rechercheur Julia Vriens brengt de zaak in een stroomversnelling. Nathalie heeft een nieuwe identiteit aangenomen en Julia heeft geen idee met wie zij te maken heeft. Maar als Nathalies ex op het toneel verschijnt, verandert dat. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.