bookchallenge week 16

ik vond dit wel een boek die bij deze dag scheen te passen. heb hem tweede paasdag uitgelezen. ik denk dat veel mensen wel bekend zijn met het verhaal van Jezus. dit was een strip die verteld over het lezen van Jezus van zijn geboorte tot zijn dood. er staat voorop dat het een manga is maar hij is niet in de typische manga manier afgedrukt. vond dit een mooie manier om het verhaal van Jezus weer eens te lezen.

1821147

Manga Messiah – Hidenori Kumai, Kozumi Shinozawa
Manga (pronounced “mahn-ga”) is the Japanese word for comics. It has become a huge hit with American teens and tweens. Manga has emerged as the most popular comics category and is one of the fastest growing genres in American publishing. Appealing to kids and adults, readers will find this edgy rendition of the Gospel accounts both compelling and highly engaging. This authentic, cutting-edge art style is combined with fast-paced storytelling to deliver biblical truths to an ever-changing culture that is often a challenge to penetrate.

ik had in het begin even moeite om in het verhaal te komen maar dat kwam voor het grootste gedeelte omdat het al een tijd geleden was dat ik het vorige deel had gelezen. dit boek was weer erg spannend en zat vol met wendingen die ik niet verwacht had. maar aan het einde zat vooral een wending die ik niet verwacht had. het einde bezorgde me een brok in mijn keel. ben erg benieuwd naar het volgende deel alleen duurt dat nog heel lang.

traitor t31574408o the throne – ALwyn Hamilton
This is not about blood or love. This is about treason.

Nearly a year has passed since Amani and the rebels won their epic battle at Fahali. Amani has come into both her powers and her reputation as the Blue-Eyed Bandit, and the Rebel Prince’s message has spread across the desert – and some might say out of control. But when a surprise encounter turns into a brutal kidnapping, Amani finds herself betrayed in the cruellest manner possible.  Stripped of her powers and her identity, and torn from the man she loves, Amani must return to her desert-girl’s instinct for survival. For the Sultan’s palace is a dangerous one, and the harem is a viper’s nest of suspicion, fear and intrigue. Just the right place for a spy to thrive… But spying is a dangerous game, and when ghosts from Amani’s past emerge to haunt her, she begins to wonder if she can trust her own treacherous heart.

erg indrukwekkend boek over Patricia die vertelt hoe zij omgaat met haar falende hart. hoe ze probeert het beste uit haar leven te halen. dit boek brengt je met beide benen op de grond en doet me beseffen hoe gezegend ik moet zijn met een gezond lichaam.

16055980

openhartig – Patricia Vlasman
In Openhartig vertelt Patricia Vlasman over haar dagelijkse worsteling als hartpatiënt. Een ontroerend rauw en dapper verhaal dat nergens zielig wordt. Met veel vaart neemt ze je mee haar leven in en toont alle kanten van haar haperende, maar liefdevolle hart.

Patricia Vlasman heeft een progressieve, ongeneeslijke hartafwijking. Moeder worden zit er voor haar niet in: een zwangerschap is veel te gevaarlijk. Totdat ze ondanks anticonceptie in verwachting raakt. Zij en haar man besluiten het kind te houden en in 2002 bevalt Patricia van een zoon. Ternauwernood overleeft ze de bevalling. Kort daarna krijgt ze ernstige hartritmestoornissen en wordt ze arbeidsongeschikt verklaard.
Als de Nederlandse cardiologen zeggen niks meer voor haar te kunnen doen wijkt ze uit naar de Verenigde Staten voor een second opinion: de Mayo Clinic ziet mogelijkheden om met een specifiek behandelplan een paar jaar tijd te rekken. Terug in Nederland, tussen controles en acute ziekenhuisopnames door, probeert ze een ‘normale’ moeder te zijn voor haar zoon. Maar hun leven is allesbehalve normaal – bij elke inspanning dreigt een hartritmestoornis. Haar zoontje krijgt van de juffrouw een schrift waarin hij mag tekenen als hij verdrietig is en Patricia geeft hem een mobieltje zodat hij ‘papa kan bellen als er iets met mama is’.

ik vond de ink trilogie van Cornelia Funke erg leuk en toen ik dit boek bij de minibieb zag liggen heb ik hem gelijk meegenomen. een leuk verhaaltje over twee vriendinnen die graag heksen willen worden en dan per ongeluk een heks oproepen en dan van haar les krijgen. vooral in combinatie van de tekeningen was dit een leuk boekje. zelfs dit grote kind heeft er erg van genoten.

24277878

twee wilde kleine heksen – Cornelia Funke

Lilli wil niets liever dan een heks worden. Ze haalt haar vriendin Rosanna over om midden in de nacht een heksenritueel uit te voeren. En dan verschijnt er ineens een echte heks in de tuin
Door heks Elfriede maken de vriendinnen kennis met echte magie. Ze mogen zelfs meevliegen op een bezemsteel! Maar of ze ook werkelijk heksen kunnen worden?

ik ben dol op de wereld van de shadowhunters. dit boek draait om Emma, Julian en zijn familie, maar je hebt ook Kit en zijn vader die een rol spelen. het speelt zich af in Los Angeles en ook een aantal mensen uit de vorige boeken over de shadowhunters komen we tegen. Emma is nog steeds op zoek naar de moordenaar van haar ouders. ze vinden nog meer slachtoffers die op dezelfde manier vermoord zijn en met hulp van familie proberen ze de moorden te stoppen en de moordenaar te vinden. en als ze uiteindelijk de moordenaar vinden is het niet iemand van wie ze het verwacht hadden. dit boek was spannend maar ook wel grappig en er zat ook romantiek in. er zaten een paar wendingen in die ik niet verwacht had en ben nu al benieuwd naar het volgende deel in deze serie. vooral na het lezen van het laatste hoofdstuk en de epiloog. ja de boeken zijn dik maar nee dat is helemaal niet erg.

27788505

lady midnight – Cassandra Clare

The Shadowhunters of Los Angeles star in the first novel in Cassandra Clare s newest series, The Dark Artifices, a sequel to the internationally bestselling Mortal Instruments series. “Lady Midnight” is a Shadowhunters novel.

It’s been five years since the events of “City of Heavenly Fire” that brought the Shadowhunters to the brink of oblivion. Emma Carstairs is no longer a child in mourning, but a young woman bent on discovering what killed her parents and avenging her losses. Together with her parabatai Julian Blackthorn, Emma must learn to trust her head and her heart as she investigates a demonic plot that stretches across Los Angeles, from the Sunset Strip to the enchanted sea that pounds the beaches of Santa Monica. If only her heart didn t lead her in treacherous directions .

Making things even more complicated, Julian’s brother Mark who was captured by the faeries five years ago has been returned as a bargaining chip. The faeries are desperate to find out who is murdering their kind and they need the Shadowhunters help to do it. But time works differently in faerie, so Mark has barely aged and doesn t recognize his family. Can he ever truly return to them? Will the faeries really allow it?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s