bookchallenge week 21

ik ben geen groot batman fan maar vond deze strip wel erg leuk. ik weet niet of ik verder ga met deze series maar heb erg genoten van deze eerste issues. wat ik wel jammer vind dat die single issues vrij veel reclame bevat.

30740608 All-Star Batman issue 1 – “My Own Worst Enemy” part one!
Superstar writer Scott Snyder explodes into an all-new Batman series alongside legendary artist John Romita Jr., reimagining some of the Dark Knight’s greatest villains. First up: Two-Face! Batman must take Two-Face to a destination out of Gotham City, but the duplicitous villain has a two of spades up his sleeve. Every assassin, bounty hunter and ordinary citizen with something to hide is on their tails with one goal: kill Batman! Handcuffed together on the road to hell, this is Batman and Two-Face as you’ve never seen them before!

29848353batman rebirth issue 1
Longtime Batman and Eisner Award-winning writer Scott Snyder co-writes with rising-star writer Tom King!
EVIL 365: Gotham City faces the threat of the Calendar Man!

welkom in de wereld van vampieren en ghouls. een kort verhaal over Bones die naar New Orléans gaat voor een klus. hij moet op zoek gaan naar twee ghouls die daar aan het moorden zijn geslagen. een spannend kort verhaal waar ik erg van heb genoten. heb nog niks van haar gelezen en dit was een leuke kennismaking. ga zeker verder met deze serie.

10822857

Reckoning – Jeaniene Frost
In New Orleans, a pair of undead ghoul serial killers is about to turn Mardi Gras into a horror show – unless the immortal hitman Bones can hunt them down first. Can he avoid redhaired vampire mercenary in pursuit at the same time?

Ik vond het meisje in de trein erg goed maar beiden boeken kun je niet echt met elkaar vergelijken. dit boek speelt zich af in een klein dorpje en je volgt niet alleen Jules maar veel meer mensen uit dit dorpje die allemaal hun geheimen hebben. het draait om de moord van Nell maar ook om de zelfmoord van Katie jaren geleden en de zelfmoord van de moeder van Sean 30 jaar geleden. langzaam kom je erachter dat niet alles is zoals het lijkt. pas aan het einde kom je erachter hoe alles precies zat. dit was een spannend en erg goed boek. kan je die zeker aanraden.

34805584

In het water – Paula Hawkins
Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.
De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.
In dezelfde hypnotiserende stijl als Het meisje in de trein, waarmee Paula Hawkins miljoenen lezers wereldwijd wist te raken, ontspint zich een verbluffend en gelaagd verhaal dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap, waar pijnlijk duidelijk wordt dat herinneringen niet te vertrouwen zijn…
Kijk uit voor diepe wateren, je weet nooit wat zich onder de oppervlakte bevindt.

Waargebeurde verhalen vind ik vaak erg indrukwekkend en vooral als ze over de tweede wereldoorlog gaan. dit is het verhaal van Hannah die een hele goede vriendin was van Anna Frank. ze vertelt over hun vriendschap maar ook over haar leven in de tweede wereldoorlog. erg indrukwekkend om te lezen. heb het boek ook in een keer uitgelezen kon hem niet weg leggen.

11794871

Anne Frank, mijn beste vriendin – Alison Leslie Gold
Negen jaar woonden de joodse vriendinnen Hannah Goslar en Anne Frank naast elkaar in een Amsterdamse straat. Twee gewone meisjes die met elkaar spelen en ruzie maken. Juli 1942 ontdekt Hannah dat Anne en haar familie plotseling verdwenen zijn. Iets minder dan een jaar later wordt de familie Goslar door de Duitsers opgepakt. Via Westerbork komt Hannah in het Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen terecht. Begin 1945 ontmoet ze in hetzelfde kamp Anne weer en verneemt dat Anne al die tijd in een achterhuis in Amsterdam ondergedoken is geweest. In tegenstelling tot Anne Frank overleeft Hannah de verschrikkingen van het concentratiekamp. Pas vele, vele jaren later is de dan in Israel woonachtige Hannah in staat haar eigen levensverhaal en haar herinneringen aan Anna Frank te vertellen aan de Amerikaanse journaliste Alison Gold. Het is het ontroerende verhaal van gewone vriendinnen in een ongewone tijd. Met enkele zwart-witfoto’s; kleurig omslag.

In de beschrijving word alleen Piero genoemd maar het draait om meer mensen. de stroom valt uit in een groot gedeelte van Europa en er moet alles aan gedaan worden om dat probleem op te lossen. dan vind Piero uit dat het gaat om hackers en zodra zij achter zijn bestaan komen en uitvinden dat hij op zoek naar hun is doen ze van alles om hem in slecht daglicht te zetten waardoor Piero moet vluchten voor zijn leven. ondertussen proberen de mensen te overleven en er voor zorgen dat er weer stroom is vooral voor de ziekenhuizen en kerncentrales. het is een dik boek maar wel een spannend boek. je volgt wel veel mensen maar dat is duidelijk aangegeven. het boek is in korte hoofdstukken ingedeeld en boven elk hoofdstuk staat waar het zich afspeelt.

17700564

black out – Marc Elsberg
Op een koude dag in februari vallen de lichten uit in Italië. En niet alleen daar. Ook in Zweden. Daarna in Frankrijk, Zwitserland, België en Nederland. Al snel wordt een heel continent geteisterd door duisternis, en is de chaos compleet. De Italiaanse informaticus Piero Manzano vermoedt dat er een hacker achter de black-out zit. Het Franse hoofd van Europol, François Bollard, is als enige bereid zijn verhaal aan te horen. Als er echter dubieuze e-mails op zijn pc worden aangetroffen, staat Manzano ineens zelf onder verdenking. Terwijl hij probeert Interpol te ontglippen, beseft Manzano dat hij nog maar één zekerheid heeft: de man achter deze terreurdaad is even geraffineerd als genadeloos. Ondertussen breekt in heel Europa paniek uit. De temperaturen in een aantal kerncentrales lopen in rap tempo op en de bevolking vecht om te overleven. De man achter de black-out moet onmiddellijk worden gevonden. Want morgen is het te laat.

volume 2 van deze serie. na hun tijdsprong zijn de dames gescheiden en gaan ze op zoek naar KJ. daarbij komen ze twee Erins tegen, een uit deze tijd en een uit de toekomst maar welke kunnen ze vertrouwen. ben nu wel erg benieuwd naar het volgende deel wat ze daar allemaal gaan beleven. ben dol op deze serie en ga hier zeker mee verder.

31338724

papergirls volume 2
The smash-hit series from BRIAN K. VAUGHAN and CLIFF CHIANG continues with a bold new direction, as intrepid young newspaper deliverers Erin, Mac, and Tiffany find themselves launched from 1988 to a distant and terrifying future…the year 2016.
Collects PAPER GIRLS #6-10

Wow dit boek was geweldig. dankzij de throne of glass serie ben ik al dol op de boeken van Sarah J. Maas maar vond deze ook geweldig. ze schrijft gewoon geweldig. ik ben nu zo benieuwd hoe het verder gaat met Feyre en Tamlin. ben ook dol op het sprookje Belle en het beest en daar is dit boek op gebaseerd. weer een topboek van een hele goede schrijfster. hoe je van sprookjes en van fantasy dan raad ik je dit boek zeker aan.

bovenstaande zei ik toen ik dit boek voor de tweede keer had uitgelezen. nu ik dit boek nog een keer heb gelezen blijf ik erbij. ik ben dol op deze serie. vind deze zelf net iets beter dan de throne of glass serie. boek twee ga ik hierna lezen en daarna boek drie. boek twee is ook een re-read voor mij.

22839894

a court of thorns and roses – Sarah J. Maas
Feyre is a huntress.
She thinks nothing of slaughtering a wolf to capture its prey. But, like all mortals, she fears what lingers mercilessly beyond the forest. And she will learn that taking the life of a magical creature comes at a high price…
Imprisoned in an enchanted court in her enemy’s kingdom, Feyre is free to roam but forbidden to escape. Her captor’s body bears the scars of fighting, and his face is always masked – but his piercing stare draws her ever closer. As Feyre’s feeling for Tamlin begin to burn through every warning she’s been told about his kind, an ancient, wicked shadow grows.
Feyre must find a way to break a spell, or lose her heart forever.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.