bookchallenge week 24

ik ben dol op dit soort boeken. dit is het eerste boek van deze schrijfster die ik heb gelezen en wil zeker meer van haar lezen. hij was spannend en er zaten wendingen in die ik niet verwacht had. en de dader was absoluut niet degene van wie ik het verwacht had. ja kan je dit boek zeker aanraden als je houdt van psychologische thrillers.

doodsangst – Jilliane Hoffman
Inspecteur Bobby Dees weet wat pijn is. Hij weet hoe het voelt om een kind te verliezen. En hij doet er alles aan om te voorkomen dat het iemand anders ook overkomt. Als de dertienjarige Lainey Emerson na Halloween niet thuiskomt, wordt Dees opgeroepen om haar te zoeken. Dus onttrekt hij zich aan het zelfgekozen isolement vol slapeloze nachten, verdriet en onrust waarin hij zich heeft teruggetrokken na de verdwijning van zijn eigen dochter – en belandt hij in een wereld die nog veel duisterder is dat die waarin hij zich vooral bevond. Lainey werd voor het laatst gezien met haar vriendje, een mysterieus type dat ze via internet had ontmoet en die zichzelf El Capitan noemt. Dan komt Dees op het spoor van een kinderpornonetwerk en wordt hij geconfronteerd met het grootste monster dat hij ooit is tegengekomen. De klok tikt. En Lainey’s tijd is bijna om…

Ik heb de film jaren geleden gezien en vond die erg goed en het boek wilde ik steeds lezen maar kwam er niet van tot ik van me moeder het luisterboek kreeg. erg indrukwekkend verhaal wat draait om een manuscript dat word gevonden in Peru en heeft te maken met verschillende inzichten en stap voor stap worden de inzichten uitgelegd als de hoofdpersoon ze ontdekt maar ondertussen is hij wel op de vlucht voor de regering die het manuscript wil vernietigen. erg indrukwekkend en soms ook erg spannend.

de Celestijnse belofte – James Redfield
DE CELESTIJNSE BELOFTE beschrijft de zoektocht naar een manuscript dat diep in het regenwoud van Peru ligt te wachten op ontdekking. Onmiskenbaar bevat het manuscript een schat aan wijsheid, maar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. De hoofdpersoon wordt in zijn zoektocht dan ook tegengewerkt door vertegenwoordigers van het gezag, die afbrokkeling van hun macht vrezen wanneer de inzichten uit het geschrift zouden worden ontsluierd. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de tocht voortgezet en geeft het Manuscript zijn uitzonderlijke geheimen één voor een prijs – aan de hoofdpersoon, maar ook aan de lezer.
De celestijnse belofte geeft inzicht in de onschatbare waarde van het toeval en in de cruciale veranderingen die de mensheid te wachten staan. Auteur James Redfield geeft blijk van groot psychologisch inzicht en verbindt dat op unieke wijze met de eeuwenoude mystieke traditie.
Zo ontsluiert de roman DE CELESTIJNSE BELOFTE de ideeën die op dit moment de wereld in verandering brengen. Het is een betoverende avonturenroman waarin de lezer met eeuwenoude wijsheid en spirituele ervaringen op een herkenbare en persoonlijke manier in contact wordt gebracht.

heb het boek net uitgelezen en kan alleen maar wow zeggen. het begin had ik even moeite mee want was niet dol op Tamlin maar zodra ze weer terug is bij Rhysand werd het steeds beter en de laatste honderd bladzijden waren spannend maar ook hartverscheurend. er gebeurde dingen die ik absoluut niet verwacht had en zat soms hardop te snikken maar haalde soms opgelucht adem en zat hardop te juichen. ik ben blij dat er nog meer boeken uit deze wereld komen en kan niet wachten om deze te lezen. deze serie kan ik je zeker aanraden. het was een dikke pil en het duurde een tijd voor ik hem uit had maar heb er erg van genoten. er zitten wendingen in die je niet verwacht en je meningen over bepaalde mensen veranderen een paar keer. aan het begin van dit boek mocht ik Tamlin niet maar aan het einde dacht ik wel wat beter over hem en dat gelde voor nog iemand. de zussen van Feyre vind ik geweldig net als de vrienden van Rhysand en zelfs Lucien mocht ik.

a court of wings and ruin – Sarah J. Maas
A nightmare, I’d told Tamlin. I was the nightmare.
Feyre has returned to the Spring Court, determined to gather information on Tamlin’s maneuverings and the invading king threatening to bring Prythian to its knees. But to do so she must play a deadly game of deceit—and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well. As war bears down upon them all, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords—and hunt for allies in unexpected places.

 

ik ben dol op de boeken van Simone van der Vlugt. deze draait om Rosalie die voorspellende dromen heeft en droomt over een vliegtuigongeluk. ze boekt haar vlucht om maar haar man gelooft haar niet en stapt in het vliegtuig wat crasht. later droomt ze over een aanslag in een metro en doet er alles aan om het te voorkomen. maar je volgt nog iemand, een man die geboren is in Marokko en als kind naar Nederland is gekomen. je weet pas op het einde wie hij is en wat hij met Rosalie te maken heeft. een vrij spannend en zeer goed boek.

in mijn dromen – Simone van der Vlugt
Rosalie heeft een kapperszaak in de Pijp in Amsterdam en is getrouwd met de zakelijke en ordelijke Jeroen. Een vakantie naar Marrakech zou hun relatie weer passie moeten geven maar de reis eindigt in een nachtmerrie. Jeroen wil geen gehoor geven aan Rosalies slechte voorgevoel en het vliegtuig waarin Jeroen alleen terugkeert stort neer. Terug in Amsterdam beseft Rosalie dat ze haar voorspellende dromen niet langer kan negeren. Haar besluit om de politie in te lichten over haar vermoeden dat het vliegtuigongeluk geen ongeluk was, maakt haar echter alleen maar wanhopiger, want men neemt haar niet serieus. Intussen probeert ze met behulp van haar vrienden en collega’s de draad van het leven weer op te pakken, maar haar voorspellende dromen vergemakkelijken haar situatie niet. Als ze een droom krijgt over een terroristische aanslag die zal plaatsvinden tijdens een drukbezocht evenement in Amsterdam beseft ze dat de tijd begint te dringen. Ze heeft waardevolle informatie om die aanslag te voorkomen en ze zal in actie moeten komen. In mijn dromen is een meeslepend verhaal over paranormale zaken, de Marokkaanse cultuur, leven in de grote stad en de dreiging van terrorisme.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.