bookchallenge week 26

ik ben dol op de boeken van Harlan Coben. ze zijn spannend en er zitten altijd wendingen in die ik niet verwacht had. Dit boek draait niet alleen om Mike maar je volgt nog meer mensen. het draait om Mike en zijn relatie met zijn vrouw maar ook om zijn zoon die omgaat met de zelfmoord van een klasgenoot en vriend van hem, maar ook zijn eigen problemen heeft. maar zo heb je meer mensen met hun eigen problemen. de buren van Mike hebben te maken met een zieke zoon en het vriendinnetje van de dochter van Mike word gepest. een spannend boek wat weer erg goed was.

10661216Houvast – Harlan Coben

Tia en Mike Baye hadden nooit gedacht dat ze in een stel overbezorgde ouders zouden veranderen. Maar hun tienerzoon Adam is ongewoon afwezig. En na de zelfmoord van zijn klasgenoot Spencer Hill zijn ze helemaal bezorgd. Ze installeren een programma op Adams computer en al na enkele dagen worden ze opgeschrikt door een e-mail van een onbekende afzender: ‘Hou je gedeisd en alles komt goed.’

Terwijl Betsy Hill een website voor haar zoon bekijkt, samengesteld door zijn klasgenoten, valt haar oog op een foto die lijkt te zijn gemaakt op de avond van zijn zelfmoord. Spencer was niet alleen… Betsy meent Adam Baye te herkennen op de foto – en als die vervolgens vermist wordt, voorspelt dit weinig goeds. Tia en Mike Baye zullen voor zichzelf de vraag moeten beantwoorden: wil je echt álles van je kinderen weten?

Ik ben dol op de wereld van Harry Potter en vond dit een leuk en informatief boekje. het verteld wat meer over beesten en je krijgt ook veel informatie over de verschillende beesten. de tekeningen erbij maken het extra bijzonder.

30229062fantastic beasts and where to find them – JK Rowling

A brand new edition of this essential companion to the Harry Potter stories, with a new foreword from J.K. Rowling and an irresistible new jacket by Jonny Duddle.

An approved textbook at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry since publication, Newt Scamander’s masterpiece has entertained wizarding families through the generations. Fantastic Beasts and Where to Find Them is an indispensable introduction to the magical beasts of the wizarding world. Scamander’s years of travel and research have created a tome of unparalleled importance. Some of the beasts will be familiar to readers of the Harry Potter books – the Hippogriff, the Basilisk, the Hungarian Horntail … Others will surprise even the most ardent amateur magizoologist. Dip in to discover the curious habits of magical beasts across five continents …

‘No wizarding household is complete without a copy’ Albus Dumbledore

dit boek word beschreven als Amelie voor volwassenen en het klopte ook wel. het had diezelfde sfeer. een apart boek maar wel erg leuk. je volgt Natalie die om gaat met de dood van haar man en haar eerste liefde na zijn dood.

14325337Delicacy – David Foenkinos

Losing her beloved husband after only seven years of marriage, heartbroken widow Nathalie steels herself against emotional attachments until she unexpectedly falls in for her offbeat, guileless co-worker, Markus, who represents the opposite of everything.

ik ben dol op de selection serie van Kiera Cass maar vond dit boek zelfs nog leuker. hij draait om Kahlen die een siren is en met haar stem mensen laat verdrinken maar dan verliefd op een sterfelijke jongen. er zat een wending in die ik niet zo snel verwacht had. dit boek was spannend maar ook grappig en natuurlijk romantisch en ook een beetje verdrietig. ik mocht Kahlen wel en ook Akinli mocht ik wel. maar ook de andere sirens mocht ik ook. ik raad je deze zeker aan.

25944385the siren – Kiera Cass

Kahlen is a Siren, bound to serve the Ocean by luring humans to watery graves with her voice, which is deadly to any human who hears it. Akinli is human—a kind, handsome boy who’s everything Kahlen ever dreamed of. Falling in love puts them both in danger . . . but Kahlen can’t bear to stay away. Will she risk everything to follow her heart?

Ik ben dol op Suske en Wiske en vond deze weer erg leuk. Suske heeft een nieuw speelkameraadje en Wiske is erg jaloers. dan ontmoet ze een vleermuis die haar naar het sprookjesland wil brengen maar dan blijkt dat daar van alles mis is. en het is aan onze vrienden om de boel op te lossen. deze strips lezen erg makkelijk weg en blijven leuk.

31928254het omgekeerde land – Willy Vandersteen

Wiske is erg jaloers als Suske er een nieuw speelkameraadje op na houdt. Om stoom af te blazen maakt ze een lange wandeling in het bos en daar ontmoet ze een bijzondere vleermuis. Deze stelt haar voor om zelf ook een nieuw vriendje te maken en neemt haar mee naar sprookjesland. Maar daar zijn vreemde dingen aan de hand. Het is er erg somber en de sprookjesfiguren lijken zichzelf niet te zijn. Bovendien blijkt haar nieuwe vriendin, prinses Elisa, twee gezichten te hebben. Ze besluit Wiske voor altijd bij zich te houden. Tot overmaat van ramp raakt Wiske zélf onder de invloed van de vreselijke vloek die over sprookjesland hangt waardoor ze vreemd verandert.

Harlan Coben vertelt meteen dat dit een verhaal is wat hij jaren geleden heeft geschreven toen hij nog erg jong was. dit boek draait om Laura die in Australië is getrouwd met David maar hij sterft als hij gaat zwemmen. maanden na zijn dood ontmoet ze iemand die haar sterk aan hem doet denken en gaat ze op onderzoek uit naar zijn verleden en dan begint het balletje te rollen. want was het wel een ongeluk de dood van David en was de zelfmoord van de vader van David wel zelfmoord? sommige dingen zag ik van te voren al aankomen maar er zaten ook wendingen in die ik niet zo snel verwacht had. ik heb in ieder geval erg genoten van dit boek.

30734315dood spel – Harlan Coben

Ex-fotomodel Laura Ayers heeft in basketbalsuperster David Baskin haar grote liefde gevonden. Maar tijdens hun huwelijksreis slaat het noodlot toe: David gaat zwemmen in zee en keert niet terug. Enkele maanden later valt een nieuwe speler in Davids team op door fantastisch spel. Laura is in de rouw, maar niet blind voor de gelijkenis met haar echtgenoot. Ze besluit in Davids verleden te graven en stuit op een oude moord, een familieschandaal en een web van leugens dat alles en iedereen die ze ooit vertrouwde lijkt te omvatten…

ja dit soort boekjes zijn heel erg voorspelbaar en fout maar daarom niet minder leuk. ik blijf ze heerlijk vinden en lees er af en toe graag eentje.

24258862zwoel – Dianne Castell

Ryan O’Fallon, ambitieus architect én vrouwenversierder, heeft een probleem. Hij wil graag zijn vader te hulp schieten, maar dat zou betekenen dat zijn collega Effie Wilson met de eer van een prestigieus project zal gaan strijken.
Dus ziet hij geen andere mogelijkheid dan… haar mee te vragen naar Tennessee. Hoewel erg gehecht aan het snelle leven in San Diego besluit Effie op dit aparte voorstel in te gaan.
Eenmaal ter plekke ontstaat er al snel een extra complicatie: de broeierige nachten brengen Effie en Ryan zó dicht bij elkaar dat ze zich nauwelijks nog op hun werk kunnen concentreren…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s