bookchallenge week 27

ik vind dit soort boeken altijd erg indrukwekkend vooral omdat het waargebeurd is. je volgt Helena bij wiens moeder in de oorlog twee joodse gezinnen en een Duitse officier ondergedoken zaten. Helena is dan nog vrij jong. maar je volgt ook de mensen uit het gezin en de Duitse officier.

20542615het geheim van mijn moeder – J.L. Witterick

Polen, 1939. De jonge Helena heeft het huwelijk van haar ouders zien stranden toen haar moeder Franciszka niet langer gebonden wilde zijn aan een nazi-sympathisant. Vastbesloten om haar dochter op te voeden met andere waarden, neem ze een radicaal besluit: ze stelt haar huis open aan diegenen die aan het nazi-regime proberen te ontsnappen.
In de stal en onder de keuken huisvesten Francizka en Helena twee Joodse gezinnen. En op zolder maken ze plek vrij voor Vilheim, een Duitse soldaar die niet meer wil vechten in een oorlog waar hij niet achter staat. Geen van de onderduikers weet van elkaars bestaan. Geen van hen zal de oorlog overleven als zijn verblijfplaats uitlekt.
Een overrompelend en indrukwekkend verhaal over de uitzonderlijke kracht van moed en liefde.

het eerste en tweede deel vond ik al erg spannend en zeer goed en dit derde deel ook. de levens van Call en zijn vrienden zijn niet veilig als ze terug op het Magisterium zijn en er is een spion. die spion was niet degene van wie ik het verwacht had, had pas door dat hij of zij de spion was vlak voordat Call het doorhad. dit boek had weer een aantal wendingen die ik niet verwacht had en een einde die er voor zorgt dat ik niet kan wachten tot het volgende deel uitkomt.

33854724de bronzen sleutel – Cassandra Clare & Holly Black

Call, Tamara en Aaron zouden veilig moeten zijn op het Magisterium, maar de plotselinge dood van een klasgenoot bewijst het tegendeel.

De drie vrienden moeten de moordenaar opsporen, waarbij ze ook hun eigen leven op het spel zetten. Ze komen erachter dat magie in slechte handen de macht heeft om enorme schade aan te richten, tenzij het op tijd gestopt wordt…

de onderwerp van dit boek is erg indrukwekkend. Starr is een zwart meisje uit de getto die naar een dure school gaat. op een dag zit ze met een zwarte vriend van haar in de auto en worden ze aan de kant gehaald door een blanke politieagent vanwege een kapot achterlicht. hij word doodgeschoten en de agent komt er mee weg. al snel word er gezegd door de blanke mensen dat hij een drugsdealer was en het verdiende en breken er rellen uit in de getto omdat die het er niet mee eens zijn. Starr moet dan beslissen of ze getuigt want dat heeft grote gevolgen voor haar en haar familie. dit boek volgt haar niet alleen de bewuste avond maar ook de weken erna. ik had regelmatig een brok in mijn keel en werd soms zo woest. dat we anno 2017 nog steeds mensen beoordelen om hun huidskleur. dit is een boek wat een ieder gelezen moet hebben. ook al is het fictie het is iets wat absoluut waargebeurd had kunnen zijn. zeker vijf sterren waard!

32613366the hate u give – Angie Thomas

Sixteen-year-old Starr lives in two worlds: the poor neighbourhood where she was born and raised and her posh high school in the suburbs. The uneasy balance between them is shattered when Starr is the only witness to the fatal shooting of her unarmed best friend, Khalil, by a police officer. Now what Starr says could destroy her community. It could also get her killed. Inspired by the Black Lives Matter movement, this is a powerful and gripping YA novel about one girl’s struggle for justice.

een boek over de tweede wereldoorlog. Edith is een jonge Joodse vrouw als de tweede wereldoorlog uitbreekt en vertelt over haar leven toen en hoe ze zich voordeed als iemand die niet joods was en met een naziofficier om te overleven. dit soort verhalen blijven indrukwekkend.

15756450de oorlogsbruid – Edith Hahn Beer

De oorlogsbruid is het indrukwekkende overlevingsverhaal van Edith Hahn Beer. Deze joodse vrouw redde tijdens de Tweede Wereldoorlog haar leven door met een naziofficier te trouwen.

drie meiden die samen een reis maken. drie meiden die alle drie erg verschillend zijn en ieders met hun geheimen. dit boek was grappig maar ook een beetje ontroerend en er zat ook romantiek in. je leest vanuit hun alle drie en ik mocht ze ook alle drie. dit was zeker een leuk boek.

24917575how to be bad – E. Lockheart, Lauren Myracle, Sarah Mlynowski

When you’re tired of being good, sometimes you gotta be a little bad …

Jesse, Vicks and Mel couldn’t be more different. Jesse, a righteous Southern gal who’s as thoughtful as she is uptight, is keeping a secret that she knows will change her life forever. Vicks is a wild child: seemingly cool, calm and collected on the outside, but inside she’s furious at herself for being so anxious about her neglectful boyfriend. And Mel is the new girl in town. She’s already been dismissed as just another rich kid, but all she wants is to get over some of her fears and find some true friends.

But for all their differences, the girls discover they’ve got one thing in common – they’re desperate to escape. Desperate to get the heck out of Niceville and discover their true ‘badass’ selves! Even if it’s just for the weekend … One ‘borrowed’ car later, it’s time to hit the road and head for Miami. Hearts will be broken, friendships will be tested, and a ridiculously hot stranger could change the course of everything.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.