bookchallenge week 31

een leuk boek dat zeer makkelijk weg las. je volgt niet alleen Eve maar ook Solo een jongen die in het gebouw woont van haar moeder en waar ze naar toe gaat als ze een ongeluk krijgt. ze maakt met een computerprogramma een man en vormt een band met Solo. er zitten een paar wendingen in die ik niet verwacht had en ook een paar die voorspelbaar waren maar daarom niet minder leuk. erg genoten van dit boek.

18681915Eve & Adam – Michael Grant & Katherine Applegate

Creëer de jongen van je dromen.
Dat is de speciale opdracht die Eve krijgt in deze roman.

Middel: een hightech ontwerpprogramma in het lab van haar moeder.
Eve creëert Adam.
En hij zal perfect zijn toch?

Ik ben dol op de strips van Suske en Wiske en heb van deze erg genoten.

17210247de tirannieke tor – Willy Vandersteen

Een experiment met een ionenstraal loopt uit de hand en Schanulleke verandert in een superwezen terwijl Jerom tijdelijk al zijn kracht verliest! Schanullek besluit een superheld te worden en goede daden te verrichten. Maar dan komt de gevaarlijk geschifte Boktor achter het geheim van Schanullekes superkracht. Hij besluit Wiske te ontvoeren en wil haar ruilen tegen het ionenkanon. Zo hoopt hij zelf onoverwinnelijk te worden. Het komt tot een groot gevecht, dat echter beslecht wordt door een tussenkomst uit onverwachte hoek.

15718387het bizarre blok – Willy Vandersteen

Een onsuccesvol architect die graag beroemd wil worden wordt benaderd door de duivel. Deze stelt voor om hem een ontwerp te geven dat hem wereldwijd aanzien zal verschaffen. Maar de architect vraagt bedenktijd en neemt het contract mee naar huis. Op dat moment ontmoet hij Lambik in een café en besluit het contract door hem te laten ondertekenen. De volgende dag blijkt Lambik spoorloos verdwenen. Bovendien blijkt hij een bouwovertreding gedaan te hebben. Net buiten de stad blijkt Lambik een zeer bizarre woning te hebben opgetrokken.
Als blijkt dat alle sporen in de zoektocht naar Lambik wijzen naar het bizarre blok besluiten onze vrienden het gebouw te doorzoeken. Eenmaal binnen gebeuren er bijzonder vreemde dingen. Ze komen terecht in een bizarre wereld vol puzzels en verwijzingen naar voorbije avonturen. Lambik blijkt in handen te zijn van een donkere macht, die hem niet zonder slag of stoot wil laten gaan.

22877543de zwarte tulp – Willy Vandersteen

Krimson wil wraak nemen op onze vrienden. Barabas is hem echter te slim af en laat hem een pil slikken met een extract uit de meeldraden van een witte tulp. Die pil tast zijn DNA zodanig aan dat alle slechtheid uit Krimson verdwijnt. Helaas ontwikkelt hij hierdoor zo’n groot schuldgevoel dat hij er onderdoor dreigt te gaan en zelfs op sterven ligt.
Onze vrienden moeten nu op zoek naar meeldraden van een zwarte tulp om hem weer te genezen. Maar de enige die er ooit in slaagde zo’n bloem te kweken was een zekere Cornelis van Baerle in 1672, het rampjaar uit de Hollandse geschiedenis. Onze vrienden trekken meteen naar het verleden en komen terecht in een wespennest van verraad en bedrog. Van Baerle werd op basis van valse beschuldigingen in de gevangenis gegooid en zijn bijzonder waardevolle tulpenbollen blijken spoorloos verdwenen…

33353780Game of drones – Willy Vandersteen

Wanneer Barabas zijn labo laat verbouwen door een aannemer beseft hij niet dat deze door Krimson wordt gecontroleerd. De eeuwige schurk laat overal camera’s en microfoons plaatsen om het doen en laten van de professor nauwgezet te volgen. Barabas werkt dan ook aan een gloednieuwe uitvinding: een afstandsbediening die werkt op breingolven waarmee hij droneversies van al zijn beroemde toestellen (Gyronef, Vitamitje, de Terranef) kan besturen. Als Krimson dan het oude Vitamitje ontvoerd, komen de helden in actie, met onder andere een plots andere Lambik.

ik heb dit boek bij de kringloopwinkel gevonden en geen spijt van dat ik hem heb gekocht.
in 1870 werd een heel gedeelte van de wereld vermorzeld door vampieren en nu 150 jaar later staat er een oorlog uit te breken tussen de vampieren en de mensen. de wereld is ook verdeeld in het land van de mensen en land van de vampieren. je volgt meerdere mensen in dit boek maar hij draait voornamelijk om Adele een prinses die op het punt staat te trouwen om daarmee twee rijken samen te voegen in de strijd tegen de vampieren en Greyfriar een vampierenjager. er zit veel actie in en het boek is zeer spannend met een aantal onverwachte wendingen. ook zit er romantiek in maar niet zo dat het storend is en een paar wendingen die ik van te voren wel verwacht had maar die ik zeker niet erg vind. ga zeker verder met deze serie.

8140709the Greyfriar – Clay Griffith & Susan Griffith

Rousing pulp action and steampunk come together in a heartbreaking story of high adventure and alternate history.

In the year 1870, a horrible plague of vampires swept over the northern regions of the world. It is now 2020 and a bloody reckoning is coming. Princess Adele is heir to the Empire of Equatoria, a remnant of the old tropical British Empire. When she becomes the target of a merciless vampire clan, her only protector is the Greyfriar, a mysterious hero who fights the vampires from deep within their territory. Their dangerous relationship plays out against an approaching war to the death between humankind and the vampire clans.

The first book in a trilogy of high adventure and alternate history. Combining rousing pulp action with steampunk style, the Vampire Empire series brings epic political themes to life within a story of heartbreaking romance, sacrifice, and heroism.

dit is het eerste boek van Victoria Scott wat ik heb gelezen en zeker niet het laatste boek van haar. de schrijfstijl beviel me wel. in deze wereld heb je titanen wat zijn racepaarden maar niet van vlees en bloed nee ze zijn van metaal. je hebt Astrid wiens familie in de problemen zit door te gokken op de races, haar vader en opa waren verslaafd aan gokken. zelf is ze dol op de titanen en krijgt de kans mee te doen met de titanenrace op een verouderd model. je ziet haar een band krijgen met de titaan wat heel mooi gedaan is. Astrid is een jonge meid die niet alleen vecht voor haar familie maar ook voor die van haar beste vriendin want die heeft het net zo zwaar. er zitten voorspelbare momenten in die helemaal niet erg waren maar ook een aantal die ik zeker niet verwacht had. dit boek is spannend maar ook grappig en ontroerend en een beetje romantisch.

33358782titans – Victoria Scott

‘Ik zou kunnen winnen,’ fluister ik.
‘Er is niemand die dat zo graag wil als ik.’

Astrid kijkt al haar hele leven naar de races van de Titans. Deze mechanische paarden zijn onbetaalbaar voor het gewone volk, maar ze spreken des te meer tot de verbeelding. Wie wedt op de juiste ruiter kan al zijn schulden vereffenen. Astrids familie dreigt uit huis gezet te worden. Dan krijgt Astrid de kans van haar leven: meedoen aan de race! De races zijn vol gevaren en valkuilen… en durft ze haar leven toe te vertrouwen aan een supersnelle machine?
Maar ís Vrijbuiter wel een machine? Of schuilt er ergens in dat futuristische stalen paard een vriend die Astrid beter begrijpt dan wie dan ook?

ik wist van te voren niet wat ik er van moest verwachten maar in dit eerste deel zaten al een paar wendingen die ik niet verwacht had. Jason word als tiener door Bruce Wayne in huis genomen en word zijn hulpje Robin. jaren later is hij red hood geworden en lijkt hij een slechterik maar dat blijkt niet zo te zijn. ja dat stond ook in de beschrijving maar had die niet gelezen voor ik de single issue las. wil wel verder met deze serie.

31307884red hood and the outlaws issue 1

When a shocking encounter with Batman solidifies the Red Hood’s status as a villain, Jason Todd goes deep undercover to take down Gotham City’s criminal underworld from the inside. Along the way, Jason meets two unlikely allies: a disgraced Amazon warrior named Artemis and a half-baked Superman clone called Bizarro—and the DCU’s “Dark Trinity” is born!

dit boek wisselt tussen het heden en het verleden. in het heden volg je Libby wiens moeder en zussen zijn vermoord door haar broer toen ze zeven jaar oud was. maar er zijn mensen die denken dat haar broer al bijna 25 jaar onschuldig in de gevangenis zit. in het verleden volg je Patty de moeder en Ben de broer. de hoofdstukken wisselen zich af tussen het verleden en het heden. Libby gaat op zoek naar wat er in die beruchte nacht nu echt gebeurd is en of haar broer nu echt schuldig is. de waarheid was absoluut niet wat ik verwacht had. in het begin mocht ik Libby niet maar ze blijft erg raar. het einde had ik absoluut niet verwacht. er zaten een paar wendingen in die ik niet verwacht had. erg goed boek en kan je die zeker aanraden.

10188731duisternis – Gillian Flynn

Libby Day was zeven toen haar moeder en twee zusjes werden vermoord. Libby wist het huis te ontvluchten, de ijskoude januarinacht in. Ze verloor een paar vingers en tenen maar overleefde, en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld voor de slachtpartij. Vijfentwintig jaar later is het genootschap de The Kill Club nog altijd geobsedeerd door de zaak. Ze vragen Libby om details, bewijzen waarvan ze hopen dat het Ben zal vrijpleiten. Zij ziet een kans om geld te verdienen aan haar tragische geschiedenis. Tegen vergoeding zal ze contact zoeken met de nog levende betrokkenen. Tijdens Libby’s zoektocht springt het verhaal terug naar januari 1985. De gebeurtenissen van die dag worden herbeleefd door de ogen van Libby’s gedoemde familieleden, inclusief Ben, een eenzame, sombere puber. Stukje bij beetje komt de onvoorstelbare waarheid naar boven…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.