moviechallenge week 42

The Saint (2017)

Internationale dief Simon Templar, ook wel bekend als The Saint, wordt door een wanhopige rijke man gevraagd om zijn dochter Zooey te vinden die ontvoerd is. De Nigeriaanse president Ezekiel Ibaka krijgt 2,5 miljard dollar hulp voor zijn land, maar een mysterieuze man (Ian Ogilvy) heeft dit geld gestolen. Echter, naast het ontwijken van de autoriteiten, moet Simon een gevaarlijke tegenstander uit zijn verleden, Arnie Valecross, onder ogen zien.

ik wilde de film voornamelijk vanwege Eliza Dushku (Faith in Buffy the Vampire Slayer) zien. ik had al wel van de tv-serie van the Saint gehoord maar nog nooit iets van gezien. een dief die een man met helpen met het redden van zijn ontvoerde dochter en ondertussen uit de handen van de FBI moet blijven en natuurlijk hulp krijgt van een slimme vrouw. erg spannend en zaten een aantal wendingen in die ik zo snel niet verwacht had. erg genoten van deze film.

Captain America : Civil war (2016)

Steve Rogers geeft leiding aan een nieuw team van Avengers, dat probeert de mensheid te beschermen. Nadat een nieuw internationaal incident zorgt voor schade, groeit de politieke druk om een systeem op te bouwen waarbij de helden verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun daden. Een regeringsorgaan wordt opgesteld om te bekijken wanneer gebruik gemaakt moet worden van de diensten van het team. De nieuwe status quo zorgt voor een breuk tussen de Avengers, terwijl ze de wereld ook moeten beschermen tegen een nieuwe en afgrijselijke vijand.

ik vind dit soort films erg leuk en verheugde me erg op deze. hij was spannend en zat vol met actie maar ook humor. ik ben dol op de avengers en vond het ook leuk dat er een jonge spiderman mee deed. dit soort films blijven goed. heb hier ook erg van genoten.

Max Payne (2008)

De doorgewinterde DEA agent Max Payne (Mark Wahlberg) moet een serie gruwelijke moorden in New York zien op te lossen. Hij wordt daarbij geholpen door de beeldschone Mona Sax (Mila Kunis). Zij heeft een appeltje te schillen met de moordenaar van haar zus. Wat begint als een simpele moordzaak, verandert al snel in een nachtmerrie. Niet alleen de maffia, maar ook een meedogenloos bedrijf zit achter het tweetal aan.

ik ben dol op actiefilms en ondanks dat dit een oudere film is kan ik me niet herinneren deze ooit te hebben gezien. beetje voorspelbaar maar zeker geen verkeerde film. hij was best wel spannend. Max zijn vrouw is vermoord en hij zint op wraak en dan gaat er een vrouw dood die zijn portemonnee heeft en gaat hij met haar zus achter haar moordenaar aan en zijn leven loopt daardoor gevaar. degene die achter de moorden zat was wel een beetje voorspelbaar maar verder was het een film vol met actie en geweld. een goede harde politiefilm zoals mijn vader zou zeggen.

Money (2016)

Mark en Sean, twee farmaceutische werknemers, hebben 5 miljoen dollar ontvangen voor het verkopen van bedrijfsgeheimen. Een dief is echter uit op het geld en dringt de chique woning in New York van Mark en Sean binnen en gijzelt hen in ruil voor het geld. Wanneer de rollen omgedraaid worden slaagt de indringer er nog in om een psychologische voorsprong te houden.

een voor mij onbekende actiefilm met een paar bekende acteurs die ik op netflix zag staan. Mark en Sean zijn niet alleen collega’s maar ook vrienden die bedrijfsgeheimen hadden verkocht en de avond dat ze net zijn uitbetaald dringt een man hun huis binnen en eist het geld op. er zat een wending in die ik absoluut niet verwacht had. het was geen fantastische film maar ook geen slechte film. was best wel een spannende film maar is wel een film die ik niet nog een keer ga kijken.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.