moviechallenge week 43

1922 (2017)

In het jaar 1922 wordt Wilfred James ertoe aangezet om samen met zijn tienerzoon zijn vrouw te vermoorden, dit uit financieel winstbejag. Bij het begraven van het lijk gebeurt er iets vreemds. Ze worden belaagd door ratten en Wilfred is ervan overtuigd dat de geest van zijn overleden vrouw de oorzaak is van zijn kwellingen.

de film is gebaseerd op een novella van Stephen King die ik niet heb gelezen dus kan hem niet vergelijken met de film. een hele aparte en vage film die je niet moet zien als je niet tegen ratten kunt want die komen er genoeg in voor. Wilfred vermoord samen met zijn zoon zijn vrouw en dat is het begin van de ellende. de zoon raakt op het slechte pad en Wilfred ziet steeds ratten en zijn overleden vrouw en draait helemaal door. het einde was ook heel apart. een vage en zeer rare film.

47 meters down (2017)

De zussen Kate en Lisa zijn klaar voor een onvergetelijke vakantie in Mexico. Wanneer zich de gelegenheid aandient om in een kooi grote witte haaien te bekijken is Kate erg enthousiast. Na enige overredingskracht gaat Lisa ook akkoord en niet veel later bevinden ze zich twee uur van de kust van Huatulco om oog in oog te gaan staan met de roofdieren.

de reden waarom ik deze film wilde kijken was vanwege Claire Holt ben dol op haar in the Originals.  de film begint heel luchtig. twee zussen gaan op vakantie naar Mexico en gaan dan duiken in een kooi om naar haaien te kijken maar dan komen ze in de problemen. ze belanden op 47 meter diepte in de kooi met bijna geen zuurstof en moeten ze vechten voor hun leven terwijl er haaien bij hun in de buurt zijn. erg spannende film waarin er dingen gebeuren die ik zeker niet verwacht had. zeker een aanrader.

the bad batch (2016)

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptisch woestijnlandschap in Texas waar een gemeenschap van kannibalen woont. Onder hen bevindt zich een forse kannibaal die een belangrijke regel overtreedt: speel niet met je eten. Vervolgens ontvouwt er zich een liefdesverhaal.

voordeel van Netflix dan kijk je nog eens films die je normaal niet zo snel zou gaan kijken. dit was een hele aparte en rare film. het liefdesverhaal vond ik ook wel meevallen. alles bij elkaar een rare en aparte film maar geen verkeerde film.

the babysitter (2017)

‘The Babysitter’ volgt een 12-jarige jongen, Cole genaamd, die tot over zijn oren verliefd is op zijn babysitter. Op een avond besluit hij om op te blijven zodat hij naar zijn babysitter kan gluren. Wat volgt is een nacht vol onverwachte wendingen.

dit was ook weer een aparte film. af en toe best wel creepy en zeer bloederig. hij begint heel normaal totdat de babysitter een groepje mensen over de vloer heeft als ze op Cole aan het oppassen is. haar cult en truth of dare eindigd al vrij snel in een dodelijke dare, maar dat is het begin van een nacht vol met geweld en bloed. en ja soms was die ook nog wel grappig maar meer creepy en spannend. want ja wie overleven de nacht?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.