bookchallenge week 38

deel twee uit de trilogie. ben dol op deze serie. spoilers als je deel een nog niet gelezen hebt. een aantal jaren na haar dood duikt Rose ineens op in Ierland en weet ze niet meer wat er de laatste jaren gebeurd is en hoe ze daar terecht gekomen is. dan duikt er ineens een robot op in Londen maar wat zijn ze van plan? zijn ze vriend of vijand? weer een spannend deel die weer heel erg spannend eindigde. dit boek is spannend maar soms ook erg ontroerend en er zaten wendingen in die ik absoluut niet verwacht had.

34813077waking gods – Sylvain Neuvel

As a child, Rose Franklin made an astonishing discovery: a giant metallic hand, buried deep within the earth. As an adult, she’s dedicated her brilliant scientific career to solving the mystery that began that fateful day: Why was a titanic robot of unknown origin buried in pieces around the world? Years of investigation have produced intriguing answers—and even more perplexing questions. But the truth is closer than ever before when a second robot, more massive than the first, materializes and lashes out with deadly force.

Now humankind faces a nightmare invasion scenario made real, as more colossal machines touch down across the globe. But Rose and her team at the Earth Defense Corps refuse to surrender. They can turn the tide if they can unlock the last secrets of an advanced alien technology. The greatest weapon humanity wields is knowledge in a do-or-die battle to inherit the Earth . . . and maybe even the stars.

het eerste deel in de trilogie. heb de e pub van de schrijfster ontvangen via een actie op Facebook. Chrystal is erg onzeker en zit niet goed in haar vel. ze is groot fan van Michael Jackson en zijn muziek betekent veel voor haar. ze wil graag DJ worden en kan met hulp van haar broer haar eerste DJ set kopen en achter de mengtafel voelt ze zich zelfverzekerd. het is een dun boekje maar je ziet haar wel groeien. ik heb geen verstand van het Dj vak maar vond het wel leuk om te lezen. ben erg benieuwd naar de rest van de trilogie. Crystal is een leuke meid die erg gepest is vroeger en erg onzeker is. ik weet precies hoe dat is. ze heeft gelukkig haar grote broer en ook een vriendin van haar.

Verdraaid goed

Verdraaid goed – Susanne van den Beukel-Hendriks

Tijdens haar studie in Rotterdam zit Crystal niet lekker in haar vel. Als ze aangesproken wordt door haar studiegenootje Mandy weet ze niet goed wat ze daarmee aan moet. Ze observeert hoe Mandy met anderen omgaat, was zij zelf maar zo zelfverzekerd. Crystal ontwijkt zoveel mogelijk mensen, ook haar huisgenoot Mark.

Met muziek op, meestal van Michael Jackson, fietst ze door haar woonplaats Den Haag als fietskoerier. Dan dagdroomt ze van werken als dj. Als ze klaar met werken is gaat ze regelmatig naar haar broer Ruben die haar als zijn kleine zusje ziet, ook al is ze 19 jaar. Ze vertelt hem over haar droom en hij spoort haar aan om een set te kopen.

Zou het haar lukken om haar droom om dj te worden te bereiken? Zou ze dat durven, nadat ze zolang gepest is en vervagen daarmee haar littekens?

Verdraaid Goed is het eerste deel van de trilogie ‘Verborgen littekens.’ Alle nummers die in het boek voorkomen, kun je vinden in de lijst op Youtube. ‘Ze voelt zich als een beest in een kooi, gevangen, opgesloten.’ Voor mij ontzettend herkenbaar! Iets wat de meeste mensen niet snappen, geweldig geschreven! – dj Snoey

derde en laatste deel in de serie. spoilers als je nog geen een van de boeken hebt gelezen. Rose, Eve, Vincent en Eugene zijn samen met de Themis naar de planeet van Ekt gezapt en moeten daar wennen want alles is nieuw voor hun. je leest documenten als ze daar zijn maar ook als ze na negen jaar weer terug op aarde zijn. Eve groeit op de planeet en krijgt daar vrienden en is ook niet erg blij als ze weer op aarde zijn. ondertussen is de wereld erg onrustig nadat de robots miljoenen mensen hebben vermoord en moeten ze samen met Themis proberen weer vrede te krijgen wat makkelijker gezegd dan gedaan is. dit boek was spannend en er gebeurden dingen die ik niet verwacht had. erg genoten van deze serie.

38205472only human – Sylvain Neuvel

We always thought the biggest threat to humanity would come from the outside.

We were wrong.

As the human race picks up the pieces of destruction left behind, a new world order emerges. New alliances are formed. Old divisions are strengthened. And, with a power struggle fuelled by the threat of mutually assured destruction, nothing is certain.

At a time when the world’s nations should have been coming together, they have never been more divided.

With the human race teetering on the brink of total war, Rose, Vincent and Eva must choose sides. But doing the right thing might mean making the ultimate sacrifice.

het idee van de voorlopers vond ik erg origineel. Emma voelt zich altijd al anders dan de rest. ze woont bij haar moeder en haar broertje Sam. hun vader is weggegaan nog voordat Sam geboren was. dan komt er een meisje die zegt dat ze haar vader kent en brengt hun naar hem. haar vader is eerst niet blij om haar te zien. Emma komt erachter dat ze een voorloper is en dat ze krachten heeft. ze leert daar er mee om te gaan. ze droomt steeds over een jongen die heel erg bang is en blijkt dat hij verdwenen is en als proefpersoon gebruikt word. met een aantal gaan ze op zoek naar hem maar niet iedereen blijkt te vertrouwen te zijn. dit boek was spannend maar ook een beetje ontroerend en er gebeurden dingen die ik absoluut niet verwacht had waarvan sommige wel heel erg leuk waren. ben erg benieuwd naar deel twee.

35263836voorlopers – Mirjam Hildebrand

De vijftienjarige Emma voelt zich ‘anders’: ze voelt, hoort en weet meer dan andere mensen. Wanneer de mysterieuze Philana haar vertelt dat Emma’s vader – die ze al ruim twee jaar niet meer heeft gezien – deel uitmaakt van een groep mensen die zich Voorlopers noemen, besluit Emma met haar mee te reizen… Maar eenmaal in het bergdorp in Frankrijk, waar de Voorlopers zich gevestigd hebben, blijkt haar leven nog gecompliceerder te worden. Is Emma zelf ook een Voorloper? Waarom wil haar vader niet dat ze de Voorlopers helpt? Wat is er met de ouders van Philana gebeurd? En wie probeert haar in de val te lokken?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.