bookchallenge week 42

het derde en laatste boek over Penny en haar leven. Penny en Noah zijn uit elkaar en ze gaat verder met haar leven. haar vriendschap met Elliot is heel belangrijk voor haar vooral nu hij het heel zwaar thuis heeft met zijn ouders die steeds ruzie maken. haar vriendschap met Megan zorgt ervoor dat ze een nieuwe vriendin maakt en dat ze een leuke Schotse jongen ontmoet maar is hij leuk genoeg om Noah te vergeten ? dit boek was leuk en grappig maar ook een beetje ontroerend en er zaten wendingen in die ik absoluut niet verwacht had. erg genoten van de girl online boeken. ben dol op Penny maar ook op haar vrienden en familie.

34024207girl online going solo – Zoe Sugg

As Penny starts the school year she’s ready to face the world – alone. Noah has gone off the radar after ending his world tour early and no one, including Penny, knows where he is. So when she accepts Megan’s invitation to visit her performing arts school it seems like an opportunity to make some new friends.

Helping everyone else seems to be the right remedy – Elliot needs her friendship more than ever, and she meets Posey, who she can really help with her stage fright. But is charming Scottish boy Callum the right kind of distraction? And can Penny truly move on when Noah’s shadow seems to haunt her round every corner?

mijn eerste gedachte was de politie traint toch nooit hun eigen honden en dat klopt ook. normaal gebeurt dat niet maar de politie in Rotterdam wilden zelf een pup trainen tot politiehond. mijn vader traint honden voor politiehond dus ik wist er wel iets van. als kind moesten mijn zus en ik altijd mee naar de hondenclub als mijn moeder moest werken omdat we te jong waren om alleen thuis te blijven dus we hebben er wel wat van meegekregen. het zijn allemaal korte stukjes en vertelt over de opleiding van Bumper maar ook wat het inhoudt als je een politiehond bent. vind het leuk dat veel stukken namens Bumper geschreven zijn en de foto’s maken het af. erg informatief boek wat erg leuk was. zeker leuk als je fan bent van Bumper maar ook als je meer wilt weten over wat een politiehond moet doen en hoe het zit met de opleiding.

42199987bumper de politiepup avonturen van een politiehond in opleiding – Koen van Santvoort

Op Facebook heeft deze schattige pup in korte tijd een grote fanbase opgebouwd: Bumper heeft meer dan 100.000 ‘bumperklevers’!

Voor het eerst leidt de politie in Rotterdam zelf een pup op tot politiehond. Bumper krijgt direct Stephan als vaste trainer toegewezen en dat blijkt een gouden match. Wanneer een collega vervolgens een foto online zet van een piepjonge Bumper met een Danoontje op zijn snuit, gebeurt er iets wonderlijks. Bumper gaat viral en wordt op slag beroemd. Sindsdien volgen vele duizenden fans zijn avonturen via social media.

In Bumper, de politiepup volg je de opleiding van Bumper op de voet. Van stoere trainingen met de ME tot een bijzonder bezoek aan het Sophia Kinderziekenhuis. Het boek geeft een uniek kijkje achter de schermen van de soms harde politiewereld, compleet met nieuw fotomateriaal. Zo leer je Bumper nóg beter kennen en leer je samen met Bumper alles wat een echte politiehond moet kunnen.

ja dit soort boeken zijn voorspelbaar maar daarom echt niet minder leuk.
Gen is een hardwerkende vrouw die op het punt staat te trouwen met David maar op haar trouwdag vlucht ze weg uit het raam en valt daarbij in de handen van haar beste vriend Wolfe en hij neemt haar mee en zorgt voor haar zodat zij alles kan uitvinden. Wolfe ziet er uit als een gevaarlijke man met zijn tattoo en piercings en heeft een verleden waar hij liever niet over praat zelfs Gen weet er weinig van en ze zijn elkaars beste vrienden. David kan het niet accepteren dat Gen hem gedumpt heeft en doet er alles aan om haar terug te krijgen maar Wolfe is er om op haar te passen en voor haar te zorgen. hun band word steeds hechter en je raadt al wat er gebeurd. ik heb een hekel aan David. je leert ook wat er in het verleden van Wolfe is gebeurd en ben dol op hem. hij ziet er uit als een stoere man maar heeft een hart van goud en hij is doodsbang voor spinnen. hihi. dit soort boeken zijn fout maar wel erg lekker.

25386571op zoek naar geluk – Jennifer Probst

Genevieve MacKenzie heeft haar leven volledig onder controle. Ze heeft alles wat haar hart begeert, staat op het punt om te trouwen met een charmante arts en is zelf een talentvolle ­chirurg. Maar op haar trouwdag vlucht ze tot haar eigen verrassing weg door het raam van de kerk… waar haar beste vriend haar letterlijk opvangt.
Als Wolfe zijn beste vriendin op haar trouwdag opvangt na een sprong uit het kerkraam, stelt hij geen vragen. Hij maakt dat ze daar samen wegkomen, vastbesloten om op haar te passen en later de waarheid achter haar wanhoopsdaad te achterhalen. Maar als zijn eigen gevoelens meer dan platonisch blijken te zijn, beseft hij dat hij de vriendschap op het spel moet zetten om zijn eigen hart en de vrouw van wie hij houdt te beschermen. Kan de vriendschap tussen Wolfe en Genevieve veranderen in iets diepers – of is het al te laat voor ware liefde?

een dun boekje maar dan wel eentje met een belangrijke boodschap die op een luchtige manier geschreven is.

41569039

damn, honey -Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

“Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar.”

Damn, honey.

Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt.

Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt.

Voor alle moeders, oma’s, vriendinnen, collega’s, jonge meisjes en alle andere vrouwen. En ook voor henzelf.

ik wist wel iets van catwoman voor ik dit boek ging lezen maar niet veel. vond de draai die SJM er aan had gegeven heel gaaf. Selina zorgt voor haar jongere zusje die ziek is en doet alles om aan geld te komen om de rekeningen te betalen. dan komt ze in handen van the league of assassins (waar ik wat van weet dankzij de tv-series Arrow) terwijl haar zusje in goede handen is en word geadopteerd. twee jaar later komt ze terug en vormt ze met Poison Ivy en Harley Quinn en berucht trio die van de rijken steelt. maar Batwing doet er alles aan om haar tegen te houden want batman is er niet om de boek te redden. je volgt niet alleen Selena maar ook Luke aka Batwing. erg spannend en goed met een aantal wendingen die ik niet verwacht had. heb erg genoten van dit boek.

38470248catwoman soulstealer – Sarah J. Maas

The highly anticipated coming-of-age story of kick-ass super hero: CATWOMAN by international bestselling author Sarah J. Maas.

When the Bat’s away, the Cat will play. It’s time to see how many lives this cat really has. . . .

Two years after escaping Gotham City’s slums, Selina Kyle returns as the mysterious and wealthy Holly Vanderhees. She quickly discovers that with Batman off on a vital mission, Batwing is left to hold back the tide of notorious criminals. Gotham City is ripe for the taking.

Meanwhile, Luke Fox wants to prove he has what it takes to help people in his role as Batwing. He targets a new thief on the prowl who seems cleverer than most. She has teamed up with Poison Ivy and Harley Quinn, and together they are wreaking havoc. This Catwoman may be Batwing’s undoing.

In this third DC Icons book–following Leigh Bardugo’s Wonder Woman: Warbringer and Marie Lu’s Batman: Nightwalker–Selina is playing a desperate game of cat and mouse, forming unexpected friendships and entangling herself with Batwing by night and her devilishly handsome neighbor Luke Fox by day. But with a dangerous threat from the past on her tail, will she be able to pull off the heist that’s closest to her heart?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.