moviechallenge week 43

the girl in the spider’s web (2018)

De jonge hacker Lisbeth Salander werpt zich op als de wraakzuchtige vrouw die het mannen betaald zet voor hun misdaden. Ze komt met de journalist Mikael Blomkvist in een web van spionnen, cybercriminelen en corrupte ambtsbekleders terecht. Intussen kruist Salander het pad van een vrouw uit haar verleden.

boek vier uit de Millennium serie. het enige wat ik wel minder vond dat de acteur die Mikael Blomkvist speelde veels te jong was, de acteurs die hem in de vorige films speelden waren minstens 10 jaar ouder en in de boeken word hij ook beschreven als iemand die wat ouder was. maar buiten dat was het een hele goede film die erg spannend was. ik had het boek al gelezen en tijdens het kijken van de film herinnerde ik me best veel. maar alles bij elkaar een goede film war ik erg van had genoten.

Hunter Killer (2018)

Een Amerikaanse commandant van een onderzeeër moet samenwerken met een Navy SEAL om de gekozen Russische president te redden. Deze is gevangen genomen tijdens een militaire coup. Ze moeten hiervoor ver doordringen in de Russische wateren en proberen te voorkomen dat een foute Russische generaal een Derde Wereldoorlog begint.

ik ben dol op dit soort films die vol met actie zitten. Joe Glass moet als kapitein van een onderzeeër op zoek gaan naar een verdwenen onderzeeër die vlak bij Russisch wateren verdwenen is. ondertussen worden een paar militairen in Rusland gedropt en moeten de Russische president in de gaten houden. dan word die gegijzeld en moeten ze hem bevrijden en samen met de onderzeeër er alles aan doen om WW3 te voorkomen. een spannende film met een aantal onverwachte momenten.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.