bookchallenge week 47

ik ben dol op de boeken van Juliet Marillier en heb ook genoten van dit boek. het is het eerste deel in een trilogie maar heb een vermoeden dat de volgende twee boeken niet vertaald zijn. je volgt Meidoorn een wijze vrouw ofwel een genezer die in de gevangenis zit en met hulp ontsnapt maar ze mag geen wraak nemen op de man die haar gevangen heeft genomen en als iemand haar hulp nodig heeft kan ze niet weigeren. ook volg je Grim een man die bij haar in de gevangenis zat en samen met Meidoorn ontsnapte en samen met haar op reis gaat. en als laatste volg je Oran een jonge prins die op het punt staat te trouwen. er zaten wendingen in die ik niet verwacht had en heb erg genoten van dit boek. vind het wel leuk dat het tussen Meidoorn en Grim draait om hun vriendschap en niet om een relatie. ben wel erg benieuwd naar de rest van de trilogie.

27995698dromerspoel – Juliet Marillier

In haar fantasievolle sprookjes weeft ze magie, mythologie en folklore in elke regel op de pagina.
In ruil voor de hulp bij haar ontsnapping aan een lange en onterechte opsluiting, belooft de verbitterde genezer Meidoorn geen wraak te nemen op de man die haar achter de tralies deed belanden.
Achtervolgd door haar celmaat, de stille reus Grim, trekt ze richting het noorden. Daar, aan de voet van een mysterieus bos, moet ze de komende zeven jaar iedereen helpen die om hulp vraagt. Geen uitzonderingen.
Als vervolgens ook de prins van het gebied hoort van haar speciale gave, neemt het rustige leventje van Meidoorn al snel een onverwachte draai.

het laatste deel in een hele goede serie. er gebeurt weer erg veel in dit boek maar het is ook een vrij dik boek. je volgt Mare maar ook nog vier andere mensen. het draait om de strijd tussen Maven en Cal en het overleven van het koninkrijk en wat dat betekent voor de mensen als een van beiden wint. erg spannend met een aantal wendingen die ik niet verwacht had. erg spannend maar ook wel een beetje ontroerend. erg genoten van deze serie.

40053952war storm – Victoria Aveyard

VICTORY COMES AT A PRICE.

Mare Barrow learned this all too well when Cal’s betrayal nearly destroyed her. Now determined to protect her heart—and secure freedom for Reds and newbloods like her—Mare resolves to overthrow the kingdom of Norta once and for all… starting with the crown on Maven’s head.

But no battle is won alone, and before the Reds may rise as one, Mare must side with the boy who broke her heart in order to defeat the boy who almost broke her. Cal’s powerful Silver allies, alongside Mare and the Scarlet Guard, prove a formidable force. But Maven is driven by an obsession so deep, he will stop at nothing to have Mare as his own again, even if it means demolishing everything—and everyone—in his path.

War is coming, and all Mare has fought for hangs in the balance. Will victory be enough to topple the Silver kingdoms? Or will the little lightning girl be forever silenced?

In the epic conclusion to Victoria Aveyard’s stunning series, Mare must embrace her fate and summon all her power… for all will be tested, but not all will survive.

een ontroerend boek waar een moeder vertelt over het verlies van haar dochter. ze dachten dat het een onschuldig griepje was maar na vier dagen sterft ze. dit gaat om die vier dagen maar ook om de tijd na haar dood. erg ontroerend om te lezen.

29366678mijn gevlogen kind – Sophie Daull

Vier dagen griep en toen plotsklaps dood, op kerstavond. In de weken na de onverwachtse dood van haar zestienjarige dochter Camille begint Sophie Daull te schrijven. Over haar dochters open blik, driftbuien, onzekerheden, ruzies en lachbuien. Ze schrijft om al die momenten opnieuw te beleven, niet te vergeten en dagelijks nog een paar uur door te brengen met haar veel te jong weggenomen dochter. Maar meer nog beschrijft Daull de leegte. Het afscheid moeten nemen en de goedbedoelde pogingen van de omgeving om te helpen… en keer op keer weer die hartverscheurende pijn. Verre van een hulpeloze noodkreet, vindt Daull de juiste woorden in haar verzet tegen het onzegbare en overdraagbare: een aangrijpende ode van een moeder aan haar overleden kind. Uitgeroepen tot beste debuut van 2015

een heel kort verhaaltje over twee vrienden die allebei schrijvers zijn en waar de een plagiaat pleegt. las het in een ruk uit maar het boekje is ook maar 34 bladzijdes. erg goed geschreven. dit is het eerste boek wat ik van Ian McEwan heb gelezen.

38458395my purple scented novel – Ian McEwan

‘You will have heard of my friend the once celebrated novelist Jocelyn Tarbet, but I suspect his memory is beginning to fade…You’d never heard of me, the once obscure novelist Parker Sparrow, until my name was publicly connected with his. To a knowing few, our names remain rigidly attached, like the two ends of a seesaw. His rise coincided with, though did not cause, my decline… I don’t deny there was wrongdoing. I stole a life, and I don’t intend to give it back. You may treat these few pages as a confession.’

A jewel of a book: a brand new short story from the author of AtonementMy Purple Scented Novel follows the perfect crime of literary betrayal, scrupulously wrought yet unscrupulously executed, published to celebrate Ian McEwan’s 70th birthday.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.