bookchallenge week 48

ik ben dol op de serie Gilmore Girls en heb ook erg genoten van de nieuwe serie en hoop nog steeds dat er nog meer komt want ben hun nog lang niet beu. heb parenthood nog niet gezien maar vond het leuk om haar in the Pacifier met Vin Diesel te zien. Lauren schrijft over haar leven en vooral over Gilmore Girls. maar ze doet het op een grappige manier. ben nu erg benieuwd naar haar andere boek en wil die ook zeker lezen.

34472947talking as fast as i can : From Gilmore Girls to Gilmore Girls (and Everything in Between)- Lauren Graham

In this collection of personal essays, the beloved star of Gilmore Girls and Parenthood reveals stories about life, love, and working as a woman in Hollywood—along with behind-the-scenes dispatches from the set of the new Gilmore Girls, where she plays the fast-talking Lorelai Gilmore once again.

In Talking as Fast as I Can, Lauren Graham hits pause for a moment and looks back on her life, sharing laugh-out-loud stories about growing up, starting out as an actress, and, years later, sitting in her trailer on the Parenthood set and asking herself, “Did you, um, make it?” She opens up about the challenges of being single in Hollywood (“Strangers were worried about me; that’s how long I was single!”), the time she was asked to audition her butt for a role, and her experience being a judge on Project Runway (“It’s like I had a fashion-induced blackout”).

In “What It Was Like, Part One,” Graham sits down for an epic Gilmore Girls marathon and reflects on being cast as the fast-talking Lorelai Gilmore. The essay “What It Was Like, Part Two” reveals how it felt to pick up the role again nine years later, and what doing so has meant to her.

Some more things you will learn about Lauren: She once tried to go vegan just to bond with Ellen DeGeneres, she’s aware that meeting guys at awards shows has its pitfalls (“If you’re meeting someone for the first time after three hours of hair, makeup, and styling, you’ve already set the bar too high”), and she’s a card-carrying REI shopper (“My bungee cords now earn points!”).

Including photos and excerpts from the diary Graham kept during the filming of the recent Gilmore Girls: A Year in the Life, this book is like a cozy night in, catching up with your best friend, laughing and swapping stories, and—of course—talking as fast as you can.

een mooie historische roman die zich afspeelt in Frankrijk in 1562. het draait om de strijd tussen de katholieken en protestanten maar ook om familie en liefde. je volgt Minou een katholieke jongedame die samen met haar broer na haar tante gaat nadat ze een mysterieuze brief heeft ontvangen. ook volg je Piet een protestantse man met een missie. ze ontmoeten elkaar en ondanks dat ze elkaars vijanden horen te zijn krijgen ze toch een band. en als laatste volg je nog iemand maar je weet in het begin niet wie het is. dit boek is spannend maar ook ontroerend en romantisch. er zaten wendingen in die ik niet verwacht had.

40539547tijden van vuur – Kate Mosse

Carcassonne 1562. De negentienjarige Minou Joubert ontvangt een anonieme brief in de boekhandel van haar vader. De brief is verzegeld met het familiewapen van Puivert en bevat slechts vijf woorden: Ze weet dat je leeft.

Voordat Minou de geheimzinnige boodschap kan ontcijferen ontmoet ze de jonge Amsterdamse hugenoot Piet Reydon. Piet heeft een gevaarlijke missie en heeft Minous hulp nodig om naar Toulouse te vluchten.

Tijdens een bezoek aan haar ook en tante in Toulouse ontmoet Milou Piet Reydon opnieuw. Veel tijd om hem te leren kennen heeft ze niet. Religie zorgt voor steeds meer verdeeldheid in de stad: oude vrienden worden aartsvijanden en overal laait de spanning op. Maar Minou heeft grotere problemen. Problemen die alles te maken hebben met de mysterieuze brief uit Puivert en met een oud geheim dat haar leven voorgoed zal veranderen.

the hunger games meets jurassic park staat er op de voorkant en dat sprak me al aan en toen ik zag dat er op de plattegrond echte dinosaurs staan was ik helemaal benieuwd naar dit boek. je volgt Stormchaser en Lincoln als ze meedoen met een wedstrijd om naar een eiland te kunnen om daar drie eieren van de dinosaurs te stelen en allebei hebben ze hun redenen om mee te doen. als ze op het eiland komen merken ze dat niet alleen de dinosaurs hun vijand zijn maar ook de mensen want allemaal willen ze winnen en sommige willen daar zelfs voor moorden. erg spannend boek wat soms ook ontroerend was. er zaten wendingen in die ik niet verwacht had. ben erg benieuwd naar de rest van de trilogie.

34865995the extinction trials – S.M. Wilson

Betrayal. Sacrifice. Survival.
Welcome to the Extinction Trials.

In Stormchaser and Lincoln’s ruined world, the only way to survive is to risk everything. To face a contest more dangerous than anyone can imagine. And they will do anything to win.

But in a land full of monsters – human and reptilian – they can’t afford to trust anyone. Perhaps not even each other…

wat mooi om te zien hoe een dier iemand kan veranderen en hoe trouw dieren zijn. James ziet een zwerfkat die er zo verwaarloosd uit ziet dat hij er voor wil zorgen met de veronderstelling dat de kat weer weg is als hij aangesterkt is maar nee Bob blijft en ze worden goede vrienden ook al denkt hij dat hij door zijn verleden niet goed genoeg is. mooi om te zien hoe hecht ze worden en hoe ze veranderen. ontroerend boek wat soms ook wel grappig was. ben dol op Bob.

32313540A Street Cat Named Bob: The Amazing True Story of One Man and His Cat – James Bowen

When James Bowen found an injured, ginger street cat curled up in the hallway of his sheltered accommodation, he had no idea just how much his life was about to change. James was living hand to mouth on the streets of London and the last thing he needed was a pet.

Yet James couldn’t resist helping the strikingly intelligent tom cat, whom he quickly christened Bob. He slowly nursed Bob back to health and then sent the cat on his way, imagining he would never see him again. But Bob had other ideas.

Soon the two were inseparable and their diverse, comic and occasionally dangerous adventures would transform both their lives, slowly healing the scars of each other’s troubled pasts.

A Street Cat Named Bob is a moving and uplifting story that will touch the heart of anyone who reads it.

op een dag komt er geen water meer uit de kraan en al snel is het erg moeilijk om water te krijgen of andere dingen om te drinken. je volgt een aantal mensen nadat er geen water meer is terwijl ze er alles aan doen om te overleven. een spannend boek met een aantal wendingen die ik niet verwacht had. had wel iedere keer erg dorst als ik het boek weglegde. dit boek is spannend maar ook een beetje ontroerend. het hele idee was erg realistisch vooral omdat we niet zonder water kunnen leven. wat zou jij doen als er geen water meer was?

41998311dry – Neal & Jarrod Shusterman

Everyone’s going to remember where they were when the taps ran dry.

The drought—or the tap-out, as everyone calls it – has been going on for a while. Life has become an endless list of don’ts: don’t water the lawn, don’t take long showers, don’t panic. But now there is no water left at all.

Suddenly, Alyssa’s quiet suburban street spirals into a warzone of desperation and violence. When her parents go missing, she and her younger brother must team up with an unlikely group in search of water. Each of them will need to make impossible choices to survive.

Ik ben nog steeds dol op de Donald Duck en deze speelt zich af in Schotland of heeft met dat land te maken. een aantal leuke en grappige strips over Donald Duck en zijn familie maar ook over Micky en Goofy.

Afbeeldingsresultaat voor donald duck schotland specialDonald Duck Schotland Special

Trek je kilt maar aan, want zo kun je helemaal in stijl mee op reis met de familie Duck naar Schotland. Deze Schotse special zit tjokvol spannende avonturen en je leert de familie van oom Dagobert beter kennen. Oh ja, en héél misschien die je een glimpje van het monster van Loch Ness…

dit boek is geschreven door de dochter van een collega en toen hij vertelde wat de uitgever van haar boek vond wilde ik het boek al lezen. Hier is het boek te bestellen. Justin is een kind van de nacht en heeft zijn krachten niet onder controle. als hij zijn beste vriend vermoord word hij naar zijn vader verstuurd. hij hoort een vreemde stem, die hem vertelt dat hij een verlorene is en samen met zijn vrienden probeert hij uit te vinden wat er aan de hand is. er zaten wendingen in die ik niet verwacht had en het einde was erg onverwacht en ben daardoor erg benieuwd naar het volgende deel. dit was een erg goed boek en heb hier erg van genoten. had ook echt moeite om het boek weg te leggen.

 onbegrensd – de verlorene- Stéphanie Kok

Dustin is een kind van de nacht en na zestien jaar weet hij zijn bovennatuurlijke krachten nog steeds niet onder controle te houden. Wanneer Dustin zijn beste vriend vermoordt, is de maat vol. Zijn moeder stuurt hem dan ook naar zijn vader. Maar ook bij zijn vader gaat het mis. Dustin hoort een vreemde stem in zijn hoofd die hem vertelt dat hij een Verlorene is. Samen met Jack en Femke probeert Dustin het geheim achter de stem te ontrafelen. Maar ondanks de hulp die hij krijgt, heeft Dustin zijn leven niet zelf in de hand. Zijn bovennatuurlijke krachten blijven de controle houden…

Aza is een jonge meid met angststoornissen ze is steeds bang om ziek te worden en zit niet goed in haar vel. ook denkt ze over alles veels te veel na ze krijgt er hulp voor maar echt helpen doet het niet. Aza is bevriend met Daisy en samen gaan ze op zoek naar de verdwenen miljonair voor de beloning. Aza raakt bevriend met de zoon van de miljonair die ze als kind al kende maar al een hele tijd niet had gezien. je beleeft wat zij meemaakt en hoe ze over alles denkt en vond dat erg goed uitgewerkt maar was soms wel lastig om te lezen. had soms echt wel medelijden met Aza maar leek me ook erg zwaar voor haar moeder maar ook voor Daisy om met haar om te gaan. een apart verhaal maar vind dat van meer boeken van John Green maar heb er uiteindelijk wel van genoten.

40545843Turtles all the way down – John Green

The Guardian called it ‘A new modern classic’. 
Vox said that it is ‘An existential teenage scream’.
The Wall Street Journal dubbed it ‘Tender, wise, and hopeful
And now, you can pre-order Turtles All The Way Down in paperback. 
———-
‘It’s quite rare to find someone who sees the same world you see.’
Sixteen-year-old Aza never intended to pursue the mystery of fugitive billionaire Russell Pickett.
But there’s a hundred thousand dollar reward at stake and her Best and Most Fearless Friend, Daisy, is eager to investigate.
So together, they navigate the short distance and broad divides that separate them from Russell Pickett’s son, Davis.
——
Aza is trying. She is trying to be a good daughter, a good friend, a good student, and maybe even a good detective, while also living within the ever-tightening spiral of her own thoughts. 
——
In his long-awaited return, John Green, the acclaimed, award-winning author of Looking for Alaska and The Fault in Our Stars, shares Aza’s story with shattering, unflinching clarity in this brilliant novel of mental health, love, resilience, and the power of lifelong friendship.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.