moviechallenge week 3

Split (2016)

Hoewel Kevin 23 persoonlijkheden kent die zijn vertrouwde psychiater Dr. Fletcher heeft aangetoond, bezit hij er nog een die op het punt staat zich te ontwikkelen en alle andere over te nemen. Wanneer drie tienermeisjes zijn ontvoerd, komt het aan tot een gevecht om te overleven tussen de verschillende persoonlijkheden die in Kevin schuil gaan, alsmede voor iedereen die zich om hem heen bevinden.

ben deze gaan kijken deels omdat het vervolg nu in de bioscoop draait en hij was ook op tv. een hele aparte film die ik niet echt een horrorfilm vond maar moviemeter vond het wel een horror. Kevin heeft meerdere persoonlijkheden en op een dag ontvoert hij drie meisjes. je volgt hun terwijl ze er alles aan doen om te overleven en te ontsnappen maar ook hem en ziet een aantal van zijn persoonlijkheden. de flashbacks zijn van een jonge Casey een van de drie meiden die door Kevin ontvoerd werd. James McAvoy speelt het wel heel goed want elke persoonlijkheid is wel anders.

Mary Queen of Scots (2018)

‘Mary Queen of Scots’ vertelt het verhaal over het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart. Mary werd op haar zestiende Koningin van Frankrijk. Nadat ze op haar achttiende weduwe wordt ontstaat er de druk om te hertrouwen. Ze besluit vervolgens terug te keren naar Schotland, inmiddels onder het bewind van Koningin Elizabeth I, om haar rechtmatige plaats op de troon terug te vorderen.

of het historisch helemaal correct was is nog de vraag maar dat is altijd met dit soort films. Mary Stuart is 18 als ze weduwe word en terug gaat naar Schotland en eist daar de troon op niet alleen die van Schotland maar ook die van Engeland. haar halfbroer was regent toen zij al die jaren in Frankrijk woonde en door haar huwelijk de koningin van Frankrijk was en hij vind het maar niks dat zijn zus een katholiek op de troon komt. ook volg je Elizabeth die bang is dat Mary haar van de troon afstoot vooral als ze trouwt en een kind krijgt terwijl zij ongehuwd en kinderloos blijft. de uitkomst bij dit soort films is geen verrassing maar heb wel erg genoten van deze film. vond het Schotse accent een groot pluspunt maar o mijn god de kapsels van toen van de vrouwen die waren wel erg komisch. en volgens mij hadden mensen met een donkere huidskleur toen nog geen hoge functies.

How to train your dragon: the hidden world (2019)

Hiccup probeert zijn droom te vervullen door een vreedzame draken-utopie te creëren. Ondertussen ontdekt Toothless een ongetemde, ongrijpbare partner die ervoor zorgt dat de Night Fury vertrekt. Wanneer het gevaar thuis groter wordt en Hiccup als dorpshoofd op de proef wordt gesteld, moeten zowel draak als ruiter onmogelijke beslissingen maken om hun soort te redden.

deze film was weer erg leuk. hij is spannend maar ook erg grappig en ik ben nog steeds dol op Toothless. vond het einde erg mooi en heb een vermoeden dat er niet nog een deel zal komen. deze films blijven leuk.

Glass (2019)

Elijah Price heeft een levenslange obsessie voor stripboeken en gelooft dat superhelden – en superschurken – echt bestaan. Vanwege een slopende aandoening zijn zijn botten erg fragiel waardoor hij als kind de bijnaam Mr. Glass heeft gekregen. Nu hij zich realiseert wat zijn ware lot is – de aartsvijand zijn van de supersterke David Dunn – heeft hij de naam omarmd. In een reeks van escalerende ontmoetingen ontdekt Glass dat Dunn het bovennatuurlijke figuur van The Beast nastreeft. Ondertussen komt de schimmige aanwezigheid van Price naar voren als de regisseur die van beiden een zorgwekkend geheim weet.

een spannende film met een aantal wendingen die ik niet verwacht had maar soms ook een vage en aparte film.  James McAvoy speelt zijn rol erg goed en je ziet zo goed het verschil tussen de 24 verschillende personages. het einde was voor mij erg onverwacht. wel apart dat de trailers in de bioscoop allemaal van horrorfilms waren want vind dit echt geen horrorfilm en moviemeter denkt er zo ook over. maar wel een hele goede film.

Nobody’s fool (2018)

Tanya poogt opnieuw op eigen benen te staan en kijkt naar haar zus Danica om haar op weg te helpen. Ze zijn elkaars tegenpolen en als gevolg botsen hun persoonlijkheden regelmatig wat vaak tot hilarische, maar ook rampzalige gevolgen leidt. Tanya komt tot de ontdekking dat het zogenaamde perfecte leven van Danica, en diens mysterieuze vriendje, niet is wat het lijkt.

erg voorspelbare film die wel aardig was maar niet geweldig. maar toch zaten er wendingen in die ik niet verwacht had. hij was soms best wel grappig maar soms ook erg flauw. maar toch wel een vermakelijke film.

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.